Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Ιουνίου 2017

Πρωταθλητές... αλλά χωρίς κούπα (1979)

Σαν σήμερα στις 24/6/1979, η εφηβική ομάδα του ΠΑΟΚ, επικρατώντας στα πέναλτι της ΑΕΚ με 4-2, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας, της περιόδου 1978-1979...

Το παιχνίδι έγινε στα Τρίκαλα και ο Δικέφαλος του Βορρά, ήταν πολύ καλύτερος της ΑΕΚ, όμως η αστοχία και η ατυχία των επιθετικών μας που έχασαν πολλές και καλές ευκαιρίες, στέρησαν τη δυνατότητα να πανηγυρίσουν οι παίκτες μας τον τίτλο στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης!

Οι λίγοι θεατές πάντως είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα γρήγορο και δραματικό συνάμα παιχνίδι, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους ως το φινάλε...

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ στο 15' με τον Τσαμπάζη, ενώ στο 68' η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Βλάχο, σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις στην περιοχή μας!

Μοιραίος για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Αντωνιάδης, αφοιύ σε δύο περιπτώσεις στο 39' και στο 59' αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει.

Σημαντικές ευκαιρίες έχασαν επίσης οι Ματζάνης στο 43' και ο Αλεξανδρίδης στο 74', ενώ η ΑΕΚ απείλησε με τον Ούτσικα στο 49' και στο 79'.
Κατά τη διάρκεια της ημίωρης παράτασης οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία. Η ΑΕΚ απείλησε στο 102' με τον Αγγελίδη που από κοντά σούταρε πάνω στον Σκούνα και ο ΠΑΟΚ στο 112' όταν το σουτ του Κούκη σε κενή εστία, το σταμάτησε πάνω στη γραμμή αμυντικός της αθηναϊκής ομάδας.

Ο τίτλος τελικά κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι ...

Γεωργατζής (ΑΕΚ) 1-0
Κούκης 1-1
Αγγελίδης (ΑΕΚ), απέκρουσε ο Σκούνας
Πολυχρόνης 2-1
Ζωγράφος (ΑΕΚ) 2-2
Ζαπουνίδης 3-2
Παπατζάκης (ΑΕΚ), απέκρουσε ο Σκούνας
Τζιρτσώνης 4-2

Και πάμε τώρα στα ωραία! Η διοργάνωση του τελικού ήταν κυριολεκτικά για κλάματα, μιας και στους πρωταθλητές παίκτες μας, δεν δόθηκε Κύπελλο, καθώς δεν υπήρχε!!!!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σκούνας, Πασχαλίδης, Ματζάνης (57' Αναστασιάδης), Μπαρμπαθανασάκης, Μπανιώτης (52' Πολυχρόνης), Ζαπουνίδης, Αντωνιάδης, Τζιρτσώνης, Τσαμπάζης, Κούκης, Αλεξανδρίδης.

ΑΕΚ: Αλαφογιάννης, Μακλάς, Μητσώνης (57' Μεϊμάρογλου, 109' Κακουλίδης), Μαργαριτόπουλος, Ούτσικας, Μαρτζέλος, Παπατζάκης, Ζωγράφος, Βλάχος, Αγγελλίδης, Γεωργατζής.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4