Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Ιουνίου 2017

Ο Νικηφόρος Φλώρινας στο δρόμο του ΠΑΟΚ (1968)

Σαν σήμερα στις 5/6/1968, ο ΠΑΟΚ επικράτησε εκτός έδρας του Νικηφόρου Φλώρινας, για τον β' γύρο του κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1967-1968...

Στην 26η διεξαγωγή του κυπέλλου Ελλάδας 1967-68 μετείχαν 18 ομάδες Α΄ Εθνικής, 32 της Β΄ και τα ερασιτεχνικά σωματεία των ανά νομό τοπικών ενώσεων.

Οι 16 ομάδες που είχαν φτάσει ως τον γ' γύρο της προηγούμενης χρονιάς προκρίθηκαν χωρίς αγώνες ως τους "32", ενώ οι υπόλοιπες υποχρεώθηκαν να δώσουν μια σειρά προκριματικών αγώνων.

Ανάμεσα σ' αυτές ήταν και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στην τελευταία φάση των προκριματικών γύρων αντιμετώπισε τον Μακεδονικό, επικρατώντας με 2-0.

Στον β΄γύρο η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο μας μια άγνωστη ομάδα από τη Φλώρινα, τον Νικηφόρο Φλώρινας. 

Ο αγώνας έγινε σαν σήμερα στις 5/6/1968 και σε αυτό ο Δικέφαλος επικράτησε με 0-2, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 13' και στο 29' ο Αφεντουλίδης...

Το παιχνίδι ήταν ποιοτικότερο στο πρώτο ημίχρονο σε σχέση με την επανάληψη και οι γηπεδούχοι αν και αγωνιζόταν στην β' εθνική (υποβιβάστηκαν στο τέλος της σεζόν), πάλεψαν ιδιαίτερα.

Ο Δικέφαλος μπορούσε να φτάσει σε περισσότερα τέρματα, αλλά οι κυνηγοί του ήταν άστοχοι στην τελική ενέργεια. 

Το σκορ άνοιξε στο 13' ο Αφεντουλίδης με ωραία ατομική προσπάθεια, περνώντας διαδοχικά τρεις αντιπάλους και εκτελώντας με ευθύβολο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής τον τερματοφύλακα.

Στο 29' αμυντικός των γηπεδούχων προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακά του χωρίς να αντιληφθεί τον Αφεντουλίδη που μπήκε στη φάση και σημείωσε το 0-2. 

Τρία λεπτά νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 26', ο Παπαδόπουλος βρέθηκε στη μικρή περιοχή του Νικηφόρου, αλλά το χλιαρό σουτ που επιχείρησε το απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας Αντωνιάδης. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Γιακουμής έπιασε καρφωτή κεφαλιά η οποία σταμάτησε στο δοκάρι.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Αφεντουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης. Στο παιχνίδι κόπηκαν 1.615 εισιτήρια, οι θεατές όμως ήταν περισσότεροι από 2.500...

Οι συνθέσεις:

Νικηφόρος Φλώρινας: Αντωνιάδης, Στάιος, Τσιλογιώργος, Θωμαΐδης, Κακιούσης, Ζαραντζόπουλος, Δαϊρατζής, Λουκάς, Ζιβόντζης, Φωτεινός, Γρούγιος.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Κατσικάρης, Μουρατίδης, Τάτσης, Λέανδρος, Γιακουμής, Παπαδόπουλος, Λάζος, Αφεντουλίδης.

* Στην αρχική εικόνα, μια σύνθεση της ομάδας του ΠΑΟΚ της περιόδου 1967-1968, στο γήπεδο της Τούμπας. 
Διακρίνονται από τα αριστερά όρθιοι: Θεοφανίδης Αιμίλιος, Βασιλειάδης Απόστολος, Σαββουλίδης Απόστολος, Τάτσης Γιώργος, Φουντουκίδης Αριστοτέλης, Σαράφης Σταύρος. Καθιστοί: Συμεωνίδης Λέανδρος, Χαραλαμπίδης Ουνούφριος, Μουρατίδης Τούλης, Γιακουμής Γιάννης, Αφεντουλίδης Ανέστης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4