Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Ιουνίου 2017

Τα "μένω - φεύγω" του Λάκη Πετρόπουλου ...

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα 1977-78 με τον Μπίλι Μπίγκαμ στον πάγκο του (6 ματς, 2 νίκες-2 ισοπαλίες-2 ήττες), ακολούθησε ο Δημήτρης Καλογιάννης (9 ματς, 4 νίκες και 5 ισοπαλίες) ...

Στη συνέχεια η σκυτάλη δόθηκε στον Λάκη Πετρόπουλο ο οποίος σε 19 ματς, έφερε 10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 2 ήττες.

Τελικός απολογισμός: 2η θέση με 46 βαθμούς, 48-24 τα τέρματα. Μια θέση που έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο (ΟΥΕΦΑ), αλλά ο ΠΑΟΚ σαν φιναλίστ του Κυπέλλου, αγωνίστηκε την επόμενη σεζόν στο τότε Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

Τη σεζόν 1977-78 ο Δικέφαλος, λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε διεκδικούσε με αξιώσεις το πρωτάθλημα από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ενώ ήταν "μέσα" στη μάχη της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο έχασε, πάλι από την ΑΕΚ(2-0) στον τελικό που έγινε στο Καραϊσκάκη...

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ φρόντισε να αποκλείσει μεταξύ των άλλων, τον Ηρακλή (0-1) και με το ίδιο σκορ τον συμπολίτη στην παράταση! Και τα δύο παιχνίδια έγιναν στις έδρες των αντιπάλων.

Μετά την ολοκλήρωση της σεζόν 1977-1978, ο Πετρόπουλος αν και είχε υπογράψει συμβόλαιο παραμονής και για την επόμενη, είχε δηλώσει στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ πως θέλει να επιστρέψει στην πρωτεύουσα!

Ίσως επηρεάστηκε από τον φονικό σεισμό της 20ής Ιουνίου, ίσως δέχτηκε πιέσεις από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, η ουσία πάντως είναι πως όλα έδειχναν ότι θα αποτελούσε παρελθόν από τον πάγκο μας!

Στις 27/6/1978, ήρθε μάλλον αιφνιδιαστικά στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε με τον κ. Μαμιδάκη στον οποίον είπε ότι παρόλο που δεν ήθελε να παραμείνει στην ομάδα (!) για 2η χρονιά, θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Δικέφαλο, μέχρι την εκπνοή του συμβολαίου του (30/5/1979).

Μάλιστα έδωσε στον κ. Μαμιδάκη το πρόγραμμα της προετοιμασίας της ομάδας σύμφωνα με το οποίο: Η προετοιμασία θα άρχιζε στις 20/7/1978 και η πρώτη φάση (20/7 - 27/7) θα πραγματοποιούνταν στη Χαλκιδική και στη συνέχεια στο γήπεδο της Τούμπας μέχρι 30/7.

Από 1/8 έως 20/8 η ομάδα θα πήγαινε στη Γερμανία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, ενώ επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, από τις 21/8 και μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα έδινε δύο φιλικά παιχνίδια...

Παρά τη θετική εντύπωση που δημιουργούσαν όλα τα παραπάνω, η αλήθεια ήρθε σαν σήμερα στις 29/6. Όπως υποστήριξε η διοίκηση του ΠΑΟΚ, ο Πετρόπουλος δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη επειδή το επιθυμούσε, αλλά μετά από τρία εξώδικα που του κοινοποιήθηκαν (!).

Το πρόγραμμα της προετοιμασίας που παρέδωσε στον κ. Μαμιδάκη, το είχε καταρτίσει η διοίκηση του ΠΑΟΚ, καθώς αυτός ήταν κυριολεκτικά εξαφανισμένος απουσιάζοντας αδικαιολόγητα επί 51 συνολικά μέρες.

Αρχικά, αμέσως μετά την πρόσληψή του στις 1/12, έπρεπε να βρίσκεται στην Τούμπα, κάτι που συνέβη στις 26/12, ενώ αν και το πρωτάθλημα τελείωσε στις 4/6, αυτός επανεμφανίστηκε στις 29/6.

Στις 3/7 ο Πετρόπουλος ανέβηκε Θεσσαλονίκη, έμεινε στο Μακεδονία Παλλάς, ξεκίνησε να δουλεύει σε επίπεδο προγραμματισμού, όμως στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου δόθηκε τέλος στη συνεργασία (δεν εμφανίστηκε στην πρώτη προπόνηση 11/7) με τον ΠΑΟΚ να εμπιστεύεται τον πάγκο του στον Έγκον Πίχατσεκ, μετά από σύσταση του Γκιούλα Λόραντ!

* Ο συνολικός αριθμός των εξώδικων που έστειλε ο ΠΑΟΚ στον Πετρόπουλο, έφτασε το ασύλληπτο νούμερο 8!!!

* Ο Λάκης Πετρόπουλος έφυγε από τη ζωή στις 30/6/1996 σε ηλικία 64 ετών, στις ΗΠΑ...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4