Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Ιουνίου 2017

Διέλυσε τον Εθνικό με ρεσιτάλ Χαραλαμπίδη (1965)

Σαν σήμερα στις 20/6/1965, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό Πειραιώς, για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1964-1965...

Ήταν η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό Πειραιώς, παρουσία 2.500 θεατών (2.137 τα εισιτήρια). 

Η εμφάνιση των παικτών του Γκιόργκι Μπαμπολτσάι ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική και η ευρεία σε έκταση νίκη, ήταν φυσικό επακόλουθο! 

Μετά από αυτήν τη νίκη ο Δικέφαλος ήλπιζε πως θα μπορούσε παίρνοντας το τρίποντο την τελευταία αγωνιστική (με Δόξα εντός), θα τερμάτιζε στη βαθμολογία πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες της Θεσσαλονίκης και θα ήταν αυτός που θα έπαιρνε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Κύπελλο Εκθέσεων, κάτι που τελικά επιτεύχθηκε...
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 5' ο Λέανδρος και με το 1-0 υπέρ μας, πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια, όταν ο διαιτητής Κανελλόπουλος σφύριξε στο 45' τη λήξη του ημιχρόνου. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός, αφού όμως στις αρχές της ο Βαμβακούσης έχασε μια καλή ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα!

Στη συνέχεια και μετά από μια εσωτερική αλλαγή του Μπαμπολτσάι που πέρασε τον Κούδα στο κέντρο, τη σκυτάλη πήρε ο Χαραλαμπίδης που κυριολεκτικά δεν πιανόταν, καθώς βρήκε δίχτυα τρεις φορές κάνοντας χατ τρικ. 

Το 2-0 ήρθε στο 50' μετά από μπαλιά του Λέανδρου, δύο λεπτά αργότερα (52')  γράφηκε το 3-0 με σουτ από δύσκολη θέση, για να σημειωθεί το τελικό 4-0 στο 86' με κοντινή βολίδα, μετά από ασταθή επέμβαση του Μακρυωνίτη! 

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μακρής, Γιακουμής, Βαλτσάνης, Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Κούδας, Αποστολίδης, Βασιλειάδης, Χαραλαμπίδης, Λέανδρος.

Εθνικός: Μακρυωνίτης, Παπάζογλου, Κρεμμύδας, Ντάικος, Χατζηιωαννίδης, Νικηφοράκης, Δεληγιάννης, Στριμπέλης, Χαρτοφύλακας, Κωστόπουλος, Βαμβακούσης.

* Στην αρχική εικόνα, μια ομάδα του ΠΑΟΚ της σεζόν 1964-1965.

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκιόργκι Μπαμπολτσάι. Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33. 
Πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4