Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Ιουνίου 2017

Το τρόπαιο χάθηκε από διαιτησία και δοκάρια (1977)

Σαν σήμερα στις 22/6/1977, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, της περιόδου 1976-1977 ...

Ο ΠΑΟΚ εκείνο το βράδυ έπαιζε τον έκτο από τους τελικούς που συμμετείχε στην δεκαετία του '70 και ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 2-1, μολονότι ήταν ξεκάθαρα ανώτερος...

Στην πορεία μέχρι τον τελικό του 1976-77 ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει κατά σειρά τον Πανθρακικό (3-0), την ΑΕΚ (2-1), τον Εθνικό (3-2) και στα ημιτελικά τον Φωστήρα με 4-0.

Ακόμη ένας τελικός με φιναλίστ τον ΠΑΟΚ διεξήχθη στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Ο τελικός του 1977 έγινε σαν σήμερα στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουνίου με τηλεοπτική κάλυψη από την κρατική τηλεόραση.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε σαφώς καλύτερα, είχε πολλές ευκαιρίες με κορυφαία την κεφαλιά του Γκουερίνο στο 13′ που σταμάτησε στο δοκάρι.
Στο επόμενο λεπτό (14') ο Δαμανάκης βρέθηκε προ του Κωνσταντίνου μετά από μπαλιά του Σαράφη, όμως ο τερματοφύλακας της αθηναϊκής ομάδας έπεσε στα πόδια του Δαμανάκη αποσοβώντας τον κίνδυνο για την ομάδα του!
Στο 24' ο Αναστασιάδης πέρασε δύο αμυντικούς, σούταρε δυνατά, όμως ο Κωνσταντίνου απέκρουσε θεαματικά. Ίδια τύχη είχε το σουτ του ίδιου παίκτη δέκα λεπτά αργότερα, με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί και να δείχνει ότι μπορεί να σηκώσει την κούπα.

Ωστόσο το σκορ άνοιξε ο Παπαδημητρίου του Παναθηναϊκού στο 29′ με μακρινό σουτ (εικόνα που ακολουθεί).
Ο Δικέφαλος απάντησε με ακόμη μεγαλύτερη πίεση, ισοφάρισε με ωραία προσπάθεια του Τερζανίδη και εκπληκτικό τελείωμα με ασύλληπτο ψηλοκρεμαστό σουτ!

Στο δεύτερο μέρος είχε πολλές ακόμη ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα με κορυφαία το σουτ του Σαράφη στο 55′, όπου η μπάλα χτύπησε εκ νέου στο αριστερό δοκάρι μετά και την ασθενή απόκρουση του Κωνσταντίνου.

Όσο κυλούσε ο χρόνος το παιχνίδι γινόταν πιο δυνατό και στο τελευταίο ημίωρο έγινε σκληρό με τον διαιτητή Πλατόπουλο να μην μπορεί να διατηρήσει την ηρεμία ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές.
Στο 65', ο Αλβαρέζ έκανε φάουλ στον Γούναρη για να κερδίσει την μπάλα, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ προσπάθησε να τον σταματήσει στη συνέχεια με δυνατό μαρκάρισμα για το οποίο είδε την κόκκινη κάρτα.
Παρότι ο ΠΑΟΚ συνέχισε με δέκα ποδοσφαιριστές ήταν αυτός που βγήκε μπροστά για να πάρει τη νίκη, έχασε ευκαιρίες με τον Δαμανάκη στο 72′, τον Σαράφη στο 75΄ και τον Αναστασιάδη στο 80′.

Τα κενά που άφησε στην περιοχή του, όμως, έφεραν το 2-1 για τον Παναθηναϊκό με σουτ του Βακάλη στο 83′.
Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και μετά από αυτό το γκολ, αλλά στην προσπάθεια του Σαράφη στο 88' η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου θέλοντας να εκφράσουν την πικρία τους για τη διαιτησία του Πλατόπουλου στον τελικό του 1977 αποφάσισαν με σύμφωνη τη γνώμη του προέδρου του Δικέφαλου κ. Παντελάκη να αποχωρήσουν από το γήπεδο χωρίς να παραλάβουν τα μετάλλιά τους.
Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Κωνσταντίνου, Δημητρίου, Στεφανάκης, Κίζας, Καψής (46' Ελευθεριάδης), Βακάλης, Παπαδημητρίου, Λιβαθηνός, Αντωνιάδης, Δομάζος, Αλβαρέζ.

ΠΑΟΚ: Μηλίνης, Γούναρης, Αναστασιάδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Δαμανάκης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Γκουερίνο (76′ Ορφανός).
Μέρος του κειμένου από paokfc.gr (ενημερωμένο από τις Ασπρόμαυρες Ιστορίες).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4