Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Ιουνίου 2017

Πρόκριση στον τελικό με Φουντουκίδη (1970)

 
Σαν σήμερα στις 21/6/1970, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα το Αιγάλεω, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1969-1970 ...

Ο Δικέφαλος, μπροστά σε 12.000 φίλους του, πραγματοποίησε κακή εμφάνιση έχοντας απέναντί του έναν αντίπαλο που ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό στη διαδικασία των πέναλτι.

Με μαζική άμυνα έδειχνε να τα καταφέρνει, αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 39' λόγω αποβολής του Χρυσοστόμου για εξύβριση του βοηθού, με τον παίκτη του Αιγάλεω να πείθεται μετά από ώρα να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

Στο 84' όμως, ο Φουντουκίδης έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα της αθηναϊκής ομάδας για πρόκριση, σημειώνοντας το γκολ που χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη.

Η φάση ξεκίνησε με σέντρα του Κοντογιώργου, ασθενή απόκρουση του εξαιρετικού ως εκείνο το λεπτό Πουπάκη, η μπάλα στρώθηκε στον προωθημένο Φουντουκίδη που σκόραρε, λυτρώνοντας ομάδα και κόσμο!
Ο ΠΑΟΚ παρά την κακή του εμφάνιση είχε κάποιες καλές στιγμές για να σκοράρει νωρίτερα, ενώ το Αιγάλεω στο 29' -κόντρα στη ροή του αγώνα- έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Λάρδα που νικήθηκε από τον Χριστοδούλου στο τετ α τετ!

Η συνολική παρουσία των παικτών του Τσάκναντι, ήταν μετριότατη όπως προαναφέραμε και σε πολλά σημεία του αγώνα ακούστηκαν αποδοκιμασίες από τον κόσμο.
Όλα όμως ξεχάστηκαν με το σφύριγμα της λήξης από τον Ελευθεριάδη, καθώς ακολουθούσε την επόμενη Κυριακή ο τελικός του Καυτανζογλείου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη. Οι συμπολίτες έκαναν την έκπληξη και πήραν διπλό στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό (0-1), παίρνοντας το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Παπαχρηστούδης, Μακρής, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Δράμαλης (66' Γιακουμής), Παρίδης, Σαράφης, Κούδας, Τερζανίδης, Λαρίδης (75' Κοντογιώργος).

Αιγάλεω: Πουπάκης, Λυκουρίνος, Ιορδάνου, Γρίμμας, Μακρής, Γιαννακόπουλος, Χρυσοστόμου, Μαρκόπουλος, Λάρδας, Κυριακίδης (87' Εξωμανίδης), Σταυρόπουλος.

* Στην αρχική εικόνα, είναι η στιγμή του 84' με τον Πουπάκη να κάνει λάθος εκτίμηση στη σέντρα του Κοντογιώργου και ο Φουντουκίδης που διακρίνεται πιο πίσω να σκοράρει στη συνέχεια της φάσης.

* Ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε με τη σειρά: τον Μακεδονικό με 5-1, τον Πιερικό με 4-0, τον Πανιώνιο με 1-0 και με το ίδιο σκορ το Αιγάλεω, στο παιχνίδι για το οποίο γίνεται αναφορά στο κείμενο...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4