Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Ιουνίου 2017

Οι ποινές σε Γούναρη - Τερζανίδη - Δαμανάκη (1977)

Σαν σήμερα στις 28/6/1977, επιβλήθηκαν οι ποινές του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος της περιόδου 1976-1977, σε Γούναρη, Τερζανίδη και Δαμανάκη...

Λίγες μέρες πριν τη σημερινή (28/6) ημερομηνία, στις 22/6/1977 για την ακρίβεια ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό με 2-1...

Οι φωνές διαμαρτυρίας που ακούστηκαν για εκείνο το ματς ήταν απόλυτα δικαιολογημένες, καθώς ήταν μια πραγματική σφαγή από τον ρέφερι Μανώλη Πλατόπουλο (Φακής -άλλο λουλούδι της εποχής- και Ιωαννίδης οι βοηθοί του). 

Για την ιστορία ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 29' με τον Παπαδημητρίου για να ισοφαρίσει στο 43΄ο Χρήστος Τερζανίδης με ένα γκολ ποίημα για όσους θυμούνται. 

Ο ΠΑΟΚ ήταν φωτιά στις επιθέσεις του, είχε δύο δοκάρια (Γκουερίνο - Σαράφης), αλλά στο 64' ο Πλατόπουλος βλέποντας πως οι παίκτες με τα πράσινα δεν το 'χουν, αποφάσισε να αλλάξει τις ισορροπίες του ματς αποβάλοντας αναίτια τον Γούναρη. 

Με αριθμητικό πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός και ενώ ο ΠΑΟΚ είχε ξεσηκωθεί βλέποντας μια ακόμη κλοπή να ετοιμάζεται, ήρθε στο 83΄ο Βακάλης να σκοράρει και να χαρίσει το τρόπαιο στον Παναθηναϊκό και τον Πλατόπουλο.

Nα σημειωθεί πως στο 55' ο Αντωνιάδης χτύπησε εν ψυχρώ τον Γούναρη, ο Πλατόπουλος είδε τι είχε συμβεί, αλλά αρκέστηκε στην κίτρινη κάρτα, ενώ η φάση ήταν καθαρά για κόκκινη...

Η αδικία ήταν καταφανέστατη, εξόφθαλμη... Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Παντελάκης, πήρε μετά τη λήξη του ματς μια απόφαση που έμεινε στην ιστορία. Έδωσε εντολή στους παίκτες να μην πάρουν τα μετάλλιά τους και να φύγουν από τον αγωνιστικό χώρο (αρχική εικόνα). 

Ήταν μια απόφαση πραγματική γροθιά στο στομάχι του κατεστημένου, μια απόφαση που ξεσήκωσε τα ΜΜΕ του λεκανοπεδίου τα οποία πίεζαν την ΕΠΟ να τιμωρήσει τον ΠΑΟΚ, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Όλη η υπόλοιπη Ελλάδα που έβλεπε το ματς από τους τηλεοπτικούς δέκτες (ΕΡΤ) σε περιγραφή του δηλωμένου Παναθηναϊκού, Γιάννη Διακογιάνη, υποκλίθηκε μπροστά στην κίνηση του ΠΑΟΚ αναγνωρίζοντάς την σαν σωστή.

Όλα αυτά όμως ελάχιστοι τα θυμούνται. Ανατρέχοντας την βίβλο των Κυπελλούχων Ελλάδας, ο αναγνώστης θα σταθεί στη σειρά που αναφέρει: 1976-77, Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός. Σε αυτό θα σταθεί και όχι στο πώς και το γιατί!

Ο Πλατόπουλος πάντως, φρόντισε να "φακελώσει" κανονικά τους παίκτες μας, καθώς κάποιοι από αυτούς μετά το τέλος του παιχνιδιού διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα για το διαιτητικό έκτρωμα που παρουσίασε ο εν λόγω ρέφερι και το όλο σκηνικό καταγράφηκε στο φύλλο αγώνα! 

Πέραν του Γούναρη που είδε την κόκκινη κάρτα, ο Πλατόπουλος σημείωσε στο φύλλο αγώνα ότι δέχθηκε επίθεση από τους Τερζανίδη - Δαμανάκη, δύο παίκτες υπόδειγμα ήθους, τους οποίους το κοράκι κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται!!!) και τους έβγαλε από τα ρούχα τους!

Οι ποινές που επιβλήθηκαν σαν σήμερα στις 28/6/1977 αναλυτικά:

Γούναρης 3 αγωνιστικές, Τερζανίδης 2 αγωνιστικές και Δαμανάκης 1 αγωνιστική. Όλοι τις εξέτισαν με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της περιόδου 1977-1978...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4