Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Ιουνίου 2017

Σφράγισε πρόκριση στη Ρόδο (1983)

Σαν σήμερα στις 22/6/1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τη Ρόδο στην Ρόδο, στον επαναληπτικό ημιτελικό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1982-1983 ...

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και σε αυτό το παιχνίδι στη Ρόδο και τσέκαρε εισιτήριο για τον τελικό του ΟΑΚΑ εκείνης της σεζόν...

Ο Δικέφαλος κατέβηκε στο νησί έχοντας υπέρ του το 2-0 του πρώτου αγώνα της Τούμπας (Κωστίκος 34' & 37'), αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι έδειξε ένα πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο το οποίο ευτυχώς δεν πλήρωσε! 

Οι παίκτες μας αν και έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ με τον Γκουερίνο στο 8', στη συνέχεια μαζεύτηκαν πίσω και δέχτηκαν πολλές επιθέσεις από τους γηπεδούχους, κάποιες από τις οποίες ήταν πολύ επικίνδυνες και αρκέστηκαν σε σποραδικές αντεπιθέσεις!

Χάρη στη σταθερότητα του Μλάντεν Φούρτουλα και την ετοιμότητα των Αλαβάντα, Γεωργόπουλου αποφύγαμε τα χειρότερα. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ ήρθε στο 66'. 

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Δημόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την μικρή περιοχή του Συρίγου, στην πορεία της βρέθηκε ο Παπαοικονόμου (έχασε πέναλτι στο ματς της Τούμπας!) που πιεζόμενος από τον Τρίμχολντ, την έστειλε με λόμπα στα δίχτυα του τερματοφύλακα της Ρόδου!

Το γκολ αυτό έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων που πλέον με το φάσμα του αποκλεισμού ορατό μπροστά τους, ουσιαστικά εγκατέλειψαν την επιθετική δραστηριότητά τους.

Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να κάνει το 0-2 στο 79', όταν ο Τριανταφυλλίδης βρήκε τον προωθημένο Δημόπουλο, αλλά ο τελευταίος από καλή θέση σούταρε άουτ. 

Στις καλές στιγμές των γηπεδούχων συγκαταλέγονται, η απομάκρυνση στο 10' πάνω στη γραμμή του Δημόπουλου σε σουτ του Λαμπρινού, ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Λαμπρινού στο 13', μόνο που αυτή τη φορά έσωσε ο Αλαβάντας, στο 24' ο Σκρέλι προ του Φούρτουλα σούταρε άουτ.

Στο 48', 50' και 52' ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε σουτ των γηπεδούχων και στο 82' ο Καλτσάς μπερδεύτηκε αν και ήταν σε καλή θέση και οι αμυνόμενοι πρόλαβαν να διώξουν!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ρόδος: Συρίγος, Παπαϊωάννου, Εγγλέζος, Αργυρόπουλος (58' Καλτσάς), Παπαοικονόμου, Πανουργιάς, Γεωργαλής, Πιας (63' Μαυρουδής), Λαμπρινός, Δράκος, Σκρέλι.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Αλαβάντας, Δαμανάκης (49' Αποστόλου), Ψαρράς, Αποστολίδης, Γκουερίνο, Τρίμχολντ, Γεωργοπουλος, Δημόπουλος, Σίγγας, Κωστίκος (53' Τριανταφυλλίδης).

Στο παρακάτω video, το αυτογκόλ του Κώστα Παπαοικονόμου.* 

* Η αρχική φωτογραφία, είναι από το παιχνίδι των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα στην Τούμπα, στην χαραυγή του 1983.

* Ο Κώστας Παπαοικονόμου υπήρξε από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έβγαλε η Ρόδος και γενικότερα το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο και δυστυχώς έφυγε πρόωρα από την ζωή σε ηλικία 58 ετών, στις 10/9/2012
Γεννήθηκε το 1954 και πρωτόπαιξε στον Φοίβο Κρεμαστής σε ηλικία 18 ετών, την διετία 1972-1974. Την περίοδο εκείνη ήταν φοιτητής ιατρικής όταν πήρε τη μεγάλη απόφαση πως δεν ήθελε νε γίνει γιατρός αλλά ποδοσφαιριστής! Εκείνη την εποχή ο Φοίβος κατόρθωσε να ανέβει στη Β' Εθνική κατηγορία, σημαντικό επίτευγμα για τα δεδομένα της εποχής.

Το 1974 η Ρόδος αποφάσισε να δημιουργήσει μια ομάδα με πολλά παιδιά από τη Δωδεκάνησο, θέλοντας να κάνει ένα ισχυρό σύνολο με δικά της παιδιά, επιχειρώντας σταδιακά την άνοδο στην Α' Εθνική Κατηγορία που ήταν και το μεγάλο όραμα του κόσμου.

Ο Κώστας Παπαοικονόνου ήταν από τους παίκτες που επιλέχθηκαν για να πλαισιώσουν εκείνη την ομάδα, μαζί με άλλους πολύ μεγάλους παίκτες του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου και έφτιαξαν ένα υπέροχο σύνολο που ακόμα και σήμερα, λατρεύεται στο σμαραγδένιο νησί.
Μετά από αρκετά χρόνια στην Ρόδο βόηθησε τον Διαγόρα Ρόδου, να ανεβεί στην Α Εθνική το 1985 και τελικά αποχώρησε όπως είχε υποσχεθεί με την άνοδο της ομάδας, κλείνοντας την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Φοίβο Κρεμαστής, την περίοδο 1985-1986 όπoυ ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα.  

Είχε απασχολήσει τον ΠΑΟΚ την περίοδο της μεταγραφής του Γιώργου Σκαρτάδου το 1982,  όπως είχε εκμυστηρευτεί σε μέλος της ομάδας των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, όπου ήταν να έρθουν πακέτο στον ΠΑΟΚ.   Ο Γιώργος Σκαρτάδος ήρθε στον ΠΑΟΚ αλλά τελικά η μεταγραφή του ίδιου, ναυάγησε.

Διαβάστε το πλήρες αφιέρωμα της Ροδιακής στον υπέροχο Κώστα Παπαοικονόμου ΕΔΩ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4