Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Ιουνίου 2017

Το αποτέλεσμα δεν έλεγε την αλήθεια (1961)

Σαν σήμερα στις 18/6/1961, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Δόξα Δράμας, για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1960-1961...

Όσο πλησιάζουμε στα τέλη Ιουνίου, τόσο μειώνονται τα retro παιχνίδια του ΠΑΟΚ από το 1959 και μετά, καθώς τα πρωταθλήματα τέτοιες μέρες ολοκληρωνόταν. 

Βρισκόμαστε λοιπόν στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1960-1961 και ο αδιάφορος βαθμολογικά ΠΑΟΚ, υποδεχόμενος στην Τούμπα τη Δόξα Δράμας, έπιασε πολύ καλή απόδοση και το τελικό αποτέλεσμα (0-0) τον αδικεί.

Ο Δικέφαλος είχε ουκ ολίγες ευκαιρίες να πάρει τη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος τερμάτισε πάνω από εμάς στη βαθμολογία (7η θέση).

Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή και έφτασε κοντά στο γκολ με τους Τσοπλάκη στο 3' και στο 5', τον Λέανδρο στο 10' και στο 19', τον Νικολαΐδη στο 30', τον Λέανδρο ξανά στο 36', τον Νικολαΐδη ξανά στο 51', με τον Σαλούστο στο 64' να χάνει μεγάλη ευκαιρία και στην συνέχεια ξανά με τον Λέανδρο στο 85' να χάνει γκολ σε άδεια εστία. 

Οι Δραμινοί απείλησαν σε 1-2 αντεπιθέσεις με τον Λουκανίδη, αλλά ο Πρόγιος φώναξε παρών!

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΠΑΟΚ παρά το 0-0 δεν είχε παίκτη που να υστέρησε, με κορυφαίο τον Βασιλειάδη!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Τασσόπουλος, Ραπτόπουλος, Γιακουμής, Λέανδρος, Σαλούστο, Βασιλειάδης, Τσοπλάκης, Νικολαΐδης.

Δόξα Δράμας: Διονυσιάδης, Κοτρίδης, Γρηγορίου, Γρηγοριάδης Β., Τζαφέρης, Λουκανίδης Τ., Ναλμπάντης, Λουκανίδης Αθ.,Γεωργιάδης, Γρηγοριάδης Π., Ιωάννου.

* Τη σεζόν 1960-1961 (όπως και ολόκληρη την προηγούμενη), στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς. Η ομάδα σε 30 αγώνες πέτυχε 7 μόλις νίκες, είχε 15 ισοπαλίες και 8 ήττες. Ο αριθμός των 7 νικών είναι ο μικρότερος που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από το 1959 ως σήμερα!!! Τερμάτισε στην 10η θέση σημειώνοντας 31 τέρματα και δεχόμενος 33!

* Η αρχική φωτογραφία, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1960-1961
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Γιαννέλος, Τασσόπουλος, Γιακουμής, Πρόγιος, Ραπτόπουλος, Χασιώτης. Καθιστοί: Νικολαΐδης, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Χαβανίδης, Λέανδρος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4