Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Μαΐου 2017

Μια ήττα που συζητήθηκε πολύ! (1976)

Σαν σήμερα στις 16/5/1976, ο μετέπειτα πρωταθλητής ΠΑΟΚ, υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ατρόμητο Αθηνών, για την 29η και προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1975-1976 ...
Ο κόσμος (κοντά στις 17.000, 14.440 τα εισιτήρια), ανέβηκε εκείνο το κυριακάτικο απόγευμα στην Τούμπα (δεν ήταν μέρα απονομής φυσικά!), για να χειροκροτήσει τους πρωταθλητές και να τους δει να παίρνουν μια άνετη νίκη, κόντρα σε μια ομάδα αδιάφορη βαθμολογικά, που το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να αποφύγει τη συντριβή!
Οι παίκτες του Λόραντ, πραγματοποίησαν μια μετριότατη εμφάνιση, με πολλά λάθη στο παιχνίδι τους και ήταν ιδιαίτερα κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια ολόκληρης της χρονιάς!
 
Στην παραπάνω εικόνα διακρίνεται ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου, Κωνσταντινίδης, να αποκρούει την τελευταία στιγμή σουτ του Κούδα.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 17' με τον Εσπινόζα, για να ισοφαρίσει στο 28' ο Κούδας σε 1-1 (εικόνα που ακολουθεί).
 
Ο Εσπινόζα όμως, στο 39' σημείωσε το 1-2, σκορ με το οποίο έληξε όχι μόνο το ημίχρονο, αλλά και το παιχνίδι, παρά τις προσπάθειες του Δικεφάλου στην επανάληψη!


Η μαζική άμυνα του Ατρομήτου και η νευρικότητα των παικτών μας -αυξανόταν όσο κυλούσε η ώρα- έφεραν τελικά την 2η ήττα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα!
Ήταν σίγουρα η μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς, ένα αποτέλεσμα που συζητήθηκε πολύ εκείνες τις μέρες, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν επισκίασε το επίτευγμα της ομάδας να έχει ήδη σηκώσει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Γκουερίνο (69' Αναστασιάδης).

Ατρόμητος: Κωνσταντινίδης, Σαραντινός, Κοσμάτος, Σκαρπέλης, Κώτσος, Ταπρατζής, Εσπινόζα, Κότσαλος, Μπεργελές, Καραλής (85' Πάτσης), Ράπτης.

Διαιτητής: Παπαβασιλείου (πρόκειται για τον ρέφερι που έχει σφυρίξει τον ΠΑΟΚ στα περισσότερα παιχνίδια από όλους τους άλλους).

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι στο video που ακολουθεί ...
 
Και η τελική βαθμολογία:
* Οι παίκτες του Γκιούλα Λόραντ πέτυχαν σε σύνολο 30 αγώνων: 21 νίκες, 7 ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκαν μόλις δύο φορές, από Γιάννινα εκτός και Ατρόμητο εντός, με την τελευταία ήττα να έρχεται όπως διαβάσατε πιο πάνω την προτελευταία αγωνιστική από τον Ατρόμητο στην Τούμπα σε αδιάφορο παιχνίδι, καθώς το πρωτάθλημα ήταν ήδη εξασφαλισμένο.

* Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τη χρονιά έχοντας πετύχει 60 τέρματα (καλύτερη επίθεση!), ενώ δέχτηκε 17 (καλύτερη άμυνα!). Είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμού λένε την αλήθεια...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4