Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Μαΐου 2017

"Λόρδος" ήταν ο ΠΑΟΚ (1998)

Σαν σήμερα στις 17/5/1998, ένας καταιγιστικός ΠΑΟΚ διέλυσε τον Αθηναϊκό μέσα στον Βύρωνα με 0-5, για την 34η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1997-1998 ...

Ο Δικέφαλος είχε εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο σαν 4ος, ενώ οι γηπεδούχοι αποχαιρετούσαν τα μεγάλα σαλόνια, καθώς βρισκόταν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα (υποβιβάστηκαν μαζί με Παναχαϊκή και Καλαμάτα)!
Για τον ΠΑΟΚ ήταν μια σεζόν ορόσημο! Η ομάδα είχε μια εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία αποκλείοντας την Σπάρτακ Τρνάβα και την Άρσεναλ για να σταματήσει το ταξίδι στα γήπεδα της γηραιάς ηπείρου στα ματς με την Ατλέτικο που ακολούθησαν.

Τον Γενάρη του '98 ο Μπατατούδης πούλησε τον Ζαγοράκη στις "αλεπούδες" και τον Φλεβάρη, ήρθε ο θάνατος του Παναγιώτη Κατσούρη να συνταράξει ολόκληρη την ΠΑΟΚτσήδικη οικογένεια!
Μέσα σε όλα αυτά η ομάδα με τον Άγγελο Αναστασιάδη στο τιμόνι της (από την αρχή ως το τέλος της σεζόν!), τερμάτισε στην 4η θέση με 70 βαθμούς, έχοντας 21 νίκες, 7 ισοπαλίες και 6 ήττες (τέρματα 74-41).
Σαν σήμερα λοιπόν, 17/5/1998, έπεφτε η αυλαία του πρωταθλήματος με την αναμέτρηση στον Βύρωνα.
Ένας καταιγιστικός ΠΑΟΚ διέλυσε τον Αθηναϊκό με 0-5, χάρη σε γκολ που σημείωσαν ο Πέρσι Ολιβάρες στο 16', ο Πάρης Ζουμπούλης στο 29' & 58', ο Καφές στο 44' και ο Γιώργος Τουρσουνίδης στο 75'.
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν λίγοι θεατές, ανάμεσά τους όμως ήταν και αρκετοί οπαδοί του ΠΑΟΚ κυρίως από το Λεκανοπέδιο. 

Οι συνθέσεις:

Αθηναϊκός (Ν. Παντέλης): Τριανταφυλλίδης, Κόλτζος (46' Δημητριάδης), Πουλόπουλος, Πρόκοπ (60' Κόγιο), Ψαρρής, Θεοδωρόπουλος, Κοζανίδης, Ραφαηλίδης, Αγαθοκλέους, Κλαρκ (77' Κούρος), Σπίνουλας.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Αργυρίου, Καπετανόπουλος (62' Τουρσουνίδης), Κουλακιώτης, Νάστος, Ολιβάρες (46' Φραντζέσκος), Καφές, Μαραγκός (46' Ζαφειρίου), Νάγκμπε, Βελής, Βρύζας, Ζουμπούλης.

* Τη σεζόν 1997-1998, ο ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του (όπως και στο μισό της προηγούμενης σεζόν), τερμάτισε στην 4η θέση με 70 βαθμούς, έχοντας σε 34 ματς, 21 νίκες - 7 ισοπαλίες - 6 ήττες και τέρματα 74-41.   

Δείτε την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος:


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4