Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Μαΐου 2017

Συγκλονιστικός ημιτελικός και πρόκριση (1973)

Σαν σήμερα στις 23/5/1973, έγινε ένα από τα συγκλονιστικότερα παιχνίδια της ιστορίας του Δικεφάλου, με αντίπαλο τον Εθνικό Πειραιώς, στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος, της περιόδου 1972-1973 ...

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν υποδεχόταν στην Τούμπα τον Εθνικό Πειραιώς σε μονό ημιτελικό του Κυπέλλου. Οι 30.000 θεατές που βρέθηκαν εκείνη την Τετάρτη στον Ναό, είδαν ένα απίστευτο παιχνίδι που τα είχε κυριολεκτικά όλα!

Ένταση, πάθος, ανατροπή, πολλά γκολ, αποβολές και φυσικά στο τέλος μια μεγάλη πρόκριση!

Ο Εθνικός αγωνίστηκε υπέρμετρα σκληρά (πώς αλλιώς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον μεγάλο ΠΑΟΚ του Λες Σάνον!), με την ανοχή του ρέφερι, ενώ χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν οι πάμπολλες περιπτώσεις τραυματισμού παίκτη μας, από τα τσεκούρια της πειραιώτικης ομάδας.

Όπως ήταν φυσιολογικό η κερκίδα έβραζε από αγανάκτηση!
Στο 30' ο Κρητικόπουλος έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του, αφυπνίζοντας τον υπερόπτη ως εκείνη τη στιγμή ΠΑΟΚ, που από το σημείο εκείνο και μετά όχι απλά βγήκε στην επίθεση, αλλά εγκαταστάθηκε κυριολεκτικά σε αυτήν.

Οι επιθέσεις γινόταν κατά κύματα, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι επιδίδονταν σε μια άνευ προηγουμένου μαζική άμυνα!

Σπανιότατα όμως έβγαιναν στην κόντρα και σε 1-2 περιπτώσεις μπορούσαν με τον Χατζηιωάννογλου να κάνουν και δεύτερη ζημιά, ευτυχώς οι προσπάθειές του πέρασαν δίπλα από το δοκάρι του Στέφα!
 
Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 57'. Η φάση ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ του Κούδα και ο Σαράφης από κοντά ισοφάρισε (αρχική εικόνα)!

Με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης και ακολούθησε ημίωρη παράταση.

Στο 8' της παράτασης, ο Τερζανίδης σημείωσε το 2-1 (η photo που ακολουθεί) μέσα σε πραγματικό χαμό από τον τον κόσμο και τους συμπαίκτες του.
Στο 112' ο Τερζανίδης σούταρε στο δοκάρι του εξαιρετικού Αρβανίτη, στη φάση μπήκε ο Σαράφης που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-1.
 
Ο Εθνικός μείωσε στο 119' με Μουτάφη, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πήρε την πρόκριση στον τελικό, μετά από ένα επεισοδιακό ματς.

Τέσσερις αποβολές και αρκετές κίτρινες κάρτες αιτιολογούν το γιατί το ματς χαρακτηρίστηκε επεισοδιακό.

Να σημειωθεί πως στο 89', ο βοηθός παραλίγο να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα, όταν δεν υπέδειξε σε θέση οφ σάιτ τον Χατζηιωάννογλου (σκόραρε στη φάση), αλλά ο διαιτητής Κούγιας σωστά πήρε τη φάση επάνω του ακυρώνοντας το γκολ, σημειώνοντας την εξόφθαλμη παράβαση.

Την κόκκινη κάρτα από πλευράς ΠΑΟΚ είδαν ο Μαντζουράκης (μπήκε στο 112' και αποβλήθηκε λίγο αργότερα χωρίς να ακουμπήσει μπάλα!) και ο Τερζανίδης ακριβώς στη λήξη του αγώνα! Και οι δύο παίκτες δεν αγωνίστηκαν στον τελικό με τον Ολυμπιακό στο ... ουδέτερο Καραϊσκάκης!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Φουντουκίδης, Μπέλλης, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Ασλανίδης (77' Χατζηαντωνίου), Λάζος, Σαράφης (112' Μαντζουράκης), Κούδας, Παρίδης.

Εθνικός: Αρβανίτης, Ελευθεριάδης, Κρεμμύδας, Χατζηιωαννίδης, Σταματάκος (112' Μιχαηλίδης), Μουτάφης, Χατζηιωάννογλου, Κυριακού (105' Ρασιδάκης), Κρητικόπουλος, Καρδιακίδης, Κονταξής.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4