Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Μαΐου 2017

Του έσπασε το αήττητο (1962)

Σαν σήμερα στις 20/5/1962, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον αήττητο επί 26 ματς Παναθηναϊκό, για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1961-1962...

Αρκετός κόσμος βρέθηκε εκείνο το κυριακάτικο απόγευμα στην Τούμπα (στις 17:00 ξεκίνησε το παιχνίδι) για να παρακολουθήσει τον ΠΑΟΚ με τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του.

Έναν ΠΑΟΚ που αν και ήταν βαθμολογικά αδιάφορος για το παιχνίδι, είχε απέναντί του, τον πρωταθλητή της περασμένης περιόδου Παναθηναϊκό και μετέπειτα πρωταθλητή και της τρέχουσας περιόδου 1961-1962.

Ο Παναθηναϊκός που είχε πολύ δυνατή ομάδα εκείνη την εποχή, ήταν αήττητος στις προηγούμενες 26 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγώνα και στρίμωξε την αθηναϊκή ομάδα από το πρώτο λεπτό, στο μισό γήπεδο! 

Μέσα σε ένα δίλεπτο (9' - 11') οι παίκτες μας βρήκαν δις τον δρόμο για να αντίπαλο δίχτυα, χάρη σε γκολ που σημείωσαν ο Μουρατίδης και ο Λέανδρος αντίστοιχα. 

Ο Παναθηναϊκός μείωσε στο 17' με πέναλτι που εκτέλεσε ο Χολέβας και υπέδειξε ο διαιτητής Χουμεριανός.
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν εκείνη τη μέρα το αήττητο που διατηρούσαν στο πρωτάθλημα και θα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς που δεν έφυγαν από την Τούμπα με βαρύ σκορ στις πλάτες τους.

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Γιακουμής, Χασιώτης, Νικολαΐδης και Μιχαηλίδης.

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 27ης αγωνιστικής.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Μουρατίδης, Κερμενίδης.

Παναθηναϊκός: Βουτσαράς, Τζουνάκος, Λινοξυλάκης, Καμάρας, Λουκανίδης, Πιτυχούτης, Χολέβας, Ανδρέου, Παπαεμμανουήλ, Τουμπέλης, Πανάκης.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) βαθμούς με τέρματα 31-43! 

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς, όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!

* Στην αρχική εικόνα μια ομάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1961-1962, με την χαρακτηριστική ψιλή ρίγα στην φανέλα.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4