Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Μαΐου 2017

Μια ήττα που ευτυχώς δεν την πληρώσαμε (2013)

Σαν σήμερα στις 29/5/2013, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ατρόμητο, για τα play offs της Super League, της περιόδου 2012-2013 ...

Ο ΠΑΟΚ για 4η φορά μέσα στη χρονιά, δεν μπόρεσε όχι μόνο να κερδίσει τον Ατρόμητο, αλλά γνώρισε οδυνηρή ήττα με 1-2 δεχόμενος γκολ στις καθυστερήσεις.

Οι Περιστεριώτες κατάφεραν και πήραν το διπλό απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ ο οποίος στην επανάληψη ήταν μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος και το πλήρωσε.

Για μια ακόμη φορά ο κόσμος που βρέθηκε στην Τούμπα ήταν λίγος (7.000 περίπου οι θεατές), νούμερο δυσανάλογο με την σημασία του αγώνα... 

O Γεωργιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τους Λίνο, Αποστολόπουλο, Κουμάλο, Κατσουράνη στην άμυνα, κόφτες τους Φωτάκη και Σταφυλίδη, στη μεσαία γραμμή τους Ολίσε, Ρομπέρ, Βούκιτς, και μοναδικό προωθημένο τον Σαλπιγγίδη σε ένα 4-2-3-1.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε εντυπωσιακά στο ματς, ήταν φανερό από την αρχή πως είχε απέναντί του μια ομάδα που ήρθε στην Τούμπα για να μη χάσει και η οποία είχε κατά νου να παίξει το παιχνίδι της αντεπίθεσης.

Ο Δικέφαλος πιέστηκε στη μεσαία γραμμή και δυσκολευόταν να κάνει παιχνίδι αν και είχε την κατοχή. Οι φιλοξενούμενοι έκλειναν τους διαδρόμους προς την εστία του Ράντμαν και ουσιαστικά η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ απείλησε ήταν στο 8' με τον Βούκιτς που έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Ατρομήτου με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι...

Η ομάδα προσπάθησε να παίξει με σέντρες από τα πλάγια, αλλά οι προσπάθειες (Λίνο, Ρομπέρ, Αποστολόπουλου, Ολίσε) σταματούσαν στους υψηλόσωμους αμυντικούς της ομάδας του Παράσχου που απομάκρυναν εύκολα. 

Ο Ατρόμητος πήγαινε το ματς εκεί που ήθελε, μέχρι που φτάσαμε στο 32'. Σε εκείνο το σημείο ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του Ράντμαν σε σουτ του Λίνο και με προβολή έκανε το 1-0.

Με αυτό το σκορ πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες χωρίς να συμβεί κάτι αξιόλογο στα υπόλοιπα 13 λεπτά. 

Με το ξεκίνημα της επανάληψης στο 46', ήρθε η πρώτη ψυχρολουσία στην Τούμπα, όταν ο Ατρόμητος πέτυχε γκολ με τον Ναπολεόνι σε μια φάση που η άμυνα του ΠΑΟΚ κοιμήθηκε...

Μετά το 1-1 ο Δικέφαλος προσπάθησε να βγει και πάλι στην επίθεση, όμως το παιχνίδι του ήταν τελείως άναρχο και οι αλλαγές του Γεωργιάδη σήμερα δεν βοήθησαν στο ελάχιστο. Αντίθετα η ομάδα αποδυναμώθηκε στον άξονα και τελικά το πλήρωσε πανάκριβα...

Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος στην επανάληψη, είχε μάλιστα και δύο δοκάρια πριν σκοράρει στο 93' με τον Ναπολεόνι. Ένα γκολ που θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφή για τον ΠΑΟΚ στην προσπάθεια που έκανε να πάρει την πρώτη θέση στα Play Offs.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι χάθηκε ξεκάθαρα, όταν ο Γ.Χ. αποδυνάμωσε τελείως τη μεσαία γραμμή για λόγους που μόνο ο ίδιος γνώριζε!

Την επόμενη αγωνιστική ο Δικέφαλος θα έπαιζε στα Γιάννινα αλλά πλέον η πρωτιά δεν εξαρτιόταν από τα πόδια των παικτών μας...
Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Αποστολόπουλος, Κουμάλο, Κατσουράνης, Φωτάκης (69' Αθανασιάδης), Σταφυλίδης (79' Λόρενς), Ολίσε, Ρομπέρ, Βούκιτς (55' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης.

Ατρόμητος: Ράντμαν, Σκόνδρας, Νάστος, Φυντανίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας (70' Μπάλλας), Δημούτσος, Σουμπίνιο (82' Πίτου Γκαρσία), Καραγκούνης (58' Μπρίτο), Ναπολεόνι, Ουντότζι.

Δηλώσεις Γιώργου Γεωργιάδη:

"Είναι το τρίτο παιχνίδι που χάνουμε στα τελευταία λεπτά. Για να πετύχουμε τους στόχους, θέλουμε και τύχη. Το κακό είναι πως δεν εξαρτάται τίποτα από εμάς. Θα κοιτάξουμε να ξεκουραστούμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μετά".

Για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το παιχνίδι και το ρίσκο που πήρε: "Μετά το 60' όσο και να φωνάζαμε πίσω, δεν καταλάβαμε γιατί ήταν μπροστά. Είχαμε πρόβλημα στους αμυντικούς χάφ, είχαμε πρόβλημα εκεί, όσο και αν φωνάζαμε οι παίκτες δεν το κατάλαβαν και έμειναν μπροστά. Ο Σταφυλίδης ζήτησε αλλαγή, δεν μπορούσε άλλο. Ο Φωτάκης είχε πρόβλημα δυνάμεων και ο Ρομπέρ και ο Λόρενς δεν έπαιζαν στη θέση τους".

Αν έχει να πει κάτι στον κόσμο: "Τρία παιχνίδια τα χάσαμε τελευταία λεπτά. Είχαμε ευκαιρία να το βάλουμε εμείς και στην αντεπίθεση το φάγαμε. Υπάρχει έλλειψη δυνάμεων, πρέπει να βρούμε λύσεις για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε".

Για τις επιθετικές αλλαγές που πραγματοποίησε: "Δεν είχαμε παίκτες για να κρατήσουμε το σκορ. Είχαμε μόνο τον Κατσικά και τον Κίτσιου. Μακάρι να είχαμε κάποιον που να κρατήσει τον ρυθμό, ακόμη και ο Λόρενς που του το ζητήσαμε παρασύρθηκε από τον ρυθμό της υπόλοιπης ομάδας".

Ένταση με τον κόσμο...

Η εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο, πυροδότησε ένταση έξω από τη Θύρα 1 του γηπέδου της Τούμπας με τον κόσμο να συγκεντρώνεται εκεί και να τα "λέει" στους παίκτες ...

Σε μια ιδιαίτερα τεταμένη ατμόσφαιρα, ακούστηκαν συνθήματα και υπέρ του Πάμπλο Γκαρσία, ενώ ζεστό χειροκρότημα δέχθηκε ο Λίνο.

"Βαριά βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα ...", ακούστηκε από τους 300 περίπου οπαδούς της ομάδας που βρέθηκαν έξω από το γήπεδο. Mε συνοδεία Security αποχώρησαν, μέσα σε αποδοκιμασίες οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Πέρα από αποδοκιμασίες, τους πέταξαν και αντικείμενα. Ένα εξ αυτών φέρεται να χτύπησε τον τερματοφύλακα της ομάδας, Παναγιώτη Γλύκο.

Αμέσως κλήθηκε το ιατρικό επιτελείο της ομάδας και ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό και αποχώρησε λίγο αργότερα. Υβριστικά συνθήματα κατά του Ζαγοράκη, όπως και κατά του Προέδρου της ΠΑΕ Ζήση Βρύζα, από τους συγκεντρωμένους. Ούτε ο Ιβάν Σαββίδης γλίτωσε από τις αποδοκιμασίες ενώ υπήρξαν και κάποιοι που χτύπησαν το αυτοκίνητό του.

Όσον αφορά τα play offs:

Ο 5ος στην κατάταξη ΠΑΣ Γιάννινα είχε 44 βαθμούς κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Έτσι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τα play-off με 4 βαθμούς, ο Αστέρας Τρίπολης με 2 βαθμούς, ο Ατρόμητος ξεκίνησε με 0 βαθμούς, και ο ΠΑΣ επίσης με 0. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων η τελική βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:
Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν πήρε αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ για να συμμετάσχει στο ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ 2013-2014 και έτσι τη θέση του έπρεπε να πάρει ο 6ος στην βαθμολογία, Παναθηναϊκός. Επειδή όμως ούτε αυτός πήρε αδειοδότηση, το "ευρωπαϊκό" εισιτήριο πήρε τελικά η 7η στη βαθμολογία Ξάνθη.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4