Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Μαΐου 2017

Διπλό στο Αλκαζάρ και όνειρα για σεντόνι (2009)

Σαν σήμερα στις 13/5/2009, ο ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος, αντιμετώπισε στη Λάρισα την ΑΕΛ για την 2η αγωνιστική των Play Offs της Super League, της περιόδου 2008-2009...

Η ομάδα έπαιξε με ψυχή στο Αλκαζάρ, απέναντι σε έναν αντίπαλο δυνατό. Σε έναν λοιπόν πολύ όμορφο αγώνα με γρήγορο ρυθμό και πολλές φάσεις ο δικέφαλος απέδειξε ότι έχει ξεφύγει σε ταχύτητα από τις υπόλοιπες ομάδες εκτός του "ΠΟΚ" και την επόμενη Κυριακή θα υποδεχόταν στην Τούμπα την την ΑΕΚ.

Ήταν μια εποχή που είχαμε αρχίσει να κάνουμε τα πρώτα όνειρα για τα προκριματικά του Champions League, καθώς η ομάδα ήταν ήδη σε μια τέτοια τροχιά, έχοντας μετά το διπλό επί της ΑΕΛ, έξι βαθμούς, όσους είχε και ο Παναθηναϊκός! 

Ο Μπακαγιόκο ήταν αυτός που πέτυχε το πρώτο γκολ και ταυτόχρονα απάντησε ξανά σε όλους αυτούς που το περασμένο καλοκαίρι το έπαιζαν εξυπνάκηδες και έκραζαν για την μεταγραφή.

Οι φάσεις του αγώνα:

Στο 9′ έξοχη σέντρα του Κονσεϊσάο, στην καρδιά της θεσσαλικής άμυνας ο Μπακαγιόκο έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, 0-1.
Στο 17′ σέντρα του Κονσεϊσάο, κεφαλιά του Μουσλίμοβιτς, ελάχιστα άουτ.

Στο 30′ συρτό σουτ του Ζουράφσκι έξω από τη μεγάλη περιοχή, απέκρουσε με μπλονζόν σε κόρνερ ο Χαλκιάς.

Στο 44′ ο Μπακαγιόκο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε άουτ. Στο 45′ σουτ του Κονσεϊσάο πέρασε άουτ.

Στο 56′ δυνατό σουτ του Μουσλίμοβιτς, απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Βράνιτς.

Στο 77′ γέμισμα του Σαρμιέντο, ο Γιαννακόπουλος προ του εξερχόμενου Χαλκιά δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας, η οποία πέρασε άουτ.

Στο 80′ εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Σορλέν από αριστερά, ο Μουσλίμοβιτς αφήνει έξυπνα την μπάλα κάτω από τα πόδια του και ο Κονσεϊσάο ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το 0-2.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μουσλίμοβιτς βγήκε μόνος απέναντι στο Βράνιτς, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του Βόσνιου.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν: 

Ο Κονσεϊσάο ήταν πραγματικός αρχηγός "καταπίνοντας" πολλά χιλιόμετρα, δίνοντας την ασίστ για το πρώτο τέρμα ενώ πέτυχε και το δεύτερο γκολ.

Ο Μουσλίμοβιτς δεν μπόρεσε σε άλλο ένα ματς να σκοράρει, ωστόσο η κίνηση του στο δεύτερο γκολ αλλά και γενικότερα οι κινήσεις του έδειξαν ότι μόνο η ψυχολογία του λείπει.

Ο Κοντρέρας ήταν για άλλη μία φορά ηγέτης. Ένας κεντρικός αμυντικός που έχει χρόνια να περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Σορλέν εξαιρετικός, πραγματικό ασίγαστο μηχανάκι στα 90 λεπτά, παραλίγο μάλιστα να βάλει μάλιστα και γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ στo 57' ...
Οι συνθέσεις

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βράνιτς, Κώτσιος, Νταμπίζας, Βέμπερ (62' Ίλιτς), Κατσιαρός, Σαρμιέντο, Μετίν (66' Κυριάκος), Φωτάκης (73' Τσίγκας), Πάρα, Γιαννακόπουλος, Ζουράφκσι.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Σνάουτσνερ, Βερόν, Ίβιτς, Σορλέν (91' Μπαλάφας), Κονσεϊσάο (86' Λάκης), Μπακαγιόκο (66' Βιεϊρίνια), Μουσλίμοβιτς.

Η ειδική βαθμολογία μετά τα παιχνίδια εκείνης της αγωνιστικής:

Θέση / Ομάδες / Βαθμοί

1. Παναθηναϊκός .... 6 
2. ΠΑΟΚ ............... 6 
3. ΑΕΚ .................. 0 
4. ΑΕΛ .................. 0 

Οι δηλώσεις του Σάντος:
"Νομίζω ότι έγινε ένα αρκετά καλό παιχνίδι ποδοσφαίρου μεταξύ δύο ομάδων που ήταν στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικός στόχο την νίκη. Στα πρώτα 10΄ αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες με την Λάρισα να μπήκε δυνατά. 

Εμείς είχαμε κάποιες δυσκολίες στα μαρκαρίσματα και τους χώρους που είχαμε να καλύψουμε. Από την στιγμή που κάναμε αναπροσαρμογές που θέλαμε αρχίσαμε να καλύπτουμε του χώρους. 

Κατορθώσαμε να είχαμε μία καλή κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Βάλαμε ένα και η ομάδα μου ηρέμησε με την Λάρισα να αγχώνεται περισσότερο για να ισοφαρίσει και νομίζω ότι εμείς αρχίσαμε να εκμεταλλευτούμε τα κενά που άφησε η Λάρισα τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στο δεύτερο που τα έδωσε όλα. Ο προπονητής της Λάρισας προσπάθησε να ανακατέψει το παιχνίδι.

Εμείς όμως ήμασταν καλά συγκεντρωμένοι έχοντας στο μυαλό μας να βγάλουμε ένα δεύτερο γκολ γιατί ξέραμε ότι αν η Λάρισα ισοφάριζε θα είχε άλλη ψυχολογία ενώ αν το κάναμε εμείς το παιχνίδι θα τελείωνε. 

Σκοράραμε και δεν υπήρχε πλέον γυρισμός για την ομάδα της Λάρισας. Έγινε ένα καλό παιχνίδι ποδοσφαίρου και θεωρώ ότι η νίκη μας είναι δίκαιη. Στο πρώτο ημίχρονο ναι μεν είχαμε αρκετές προϋποθέσεις για να βάλουμε και κάποιο γκολ νωρίτερα ή να παίζαμε πιο απλά και να τελ τις φάσεις αλλά θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στην Λάρισα που είναι καλή ομάδα και μας δυσκόλεψε.

Έχουμε ένα μοντέλο παιχνιδιού που έχουμε δουλέψει εδώ και μήνες και φιλοσοφία που δεν πρόκειται να αλλάξει αναλόγως με κάποιο εξωτερικό παράγοντα γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα για να πετύχει αυτά που θέλουμε στο μέλλον. 

Νομίζω ότι η ομάδα αγωνίστηκε καλά όχι μόνο σήμερα αλλά και στο προηγούμενο παιχνίδι έχοντας αυτοματισμούς με τον κάθε ποδοσφαιριστή να ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν θέλω να σχολιάσω πάνω σε αυτό. 

Όπως είχα πει και την Κυριακή χάσαμε ένα ματς δίκαια ή άδικα δεν το εξετάζουμε. Κοιτάμε μπροστά. Έχουμε άλλα τέσσερα παιχνίδια. Την μια μέρα θα σου πουν ότι είσαι ο καλύτερος και την άλλη ο χειρότερος. Την Κυριακή θα κοιτάξουμε να παρουσιαστούμε με την ίδια θέληση και αποφασιστικότητα.

Η ομάδα της Λάρισας είναι μία πολύ καλή ομάδα φθάνοντας στα πλέι οφ. Και ο προπονητής και οι παίκτες της θα τιμήσουν την φανέλα της ομάδας και την παρουσία τους στα πλέι οφ. 

Μπορεί τώρα να έχουν δύο ήττες αλλά μπορεί να κάνουν δύο νίκες στα δύο επόμενα παιχνίδια και να τα γυρίσουμε όλα τούμπα. Δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί στα πλέι οφ. 

Όλα εξαρτώνται από μία καλή ή όχι στιγμή. Από μία άτυχη στιγμή. Υπάρχει εξάλλου λίγος χρόνος για να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές οπότε θα δούμε. Νομίζω ότι τα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος και αυτό ήταν διαφορετικά. 

Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος η Λάρισα βολευότανε με την ισοπαλία ενώ σήμερα θέλαμε την νίκη και τα δώσαμε όλα για αυτήν".
Διαιτητής: Π. Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας), βοηθοί: Δ. Μπιτσίδης (Θράκης), Μ. Καρσιώτης (Κορίνθου).

Κίτρινες: Κώτσιος, Σαρμιέντο / Μουσλίμοβιτς, 'Ιβιτς, Βιεϊρίνια.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4