Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Μαΐου 2017

Στη μάχη του τίτλου, διπλό στον Πειραιά (1977)

Σαν σήμερα στις 22/5/1977, ο ΠΑΟΚ κυνηγώντας τον τίτλο, αντιμετώπιζε εκτός έδρας τον Εθνικό Πειραιώς, για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1976-1977 ...

Πέντε αγωνιστικές υπολείπονταν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της περιόδου 1976-1977. Ο Πρωταθλητής της περασμένης σεζόν ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε μπροστά σε 20.000 θεατές (18.814 τα εισιτήρια), εκτός έδρας τον Εθνικό Πειραιώς και κυνηγούσε τον τίτλο, ευρισκόμενος έναν βαθμό πίσω από τον Παναθηναϊκό!

Εκείνη την αγωνιστική η αθηναϊκή ομάδα πήρε διπλό στα Γιάννινα (0-2) και ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο Καραϊσκάκης επί του Εθνικού με 1-2, η διαφορά του ενός βαθμού παρέμεινε και οι τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές προβλεπόταν καθοριστικές, καθώς υπήρχε και ματς μεταξύ των πρωτοπόρων στην Τούμπα και μάλιστα τη μεθεπόμενη αγωνιστική (32η).

Ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον Εθνικό μπήκε στο ματς με μεγάλο πάθος και για 25 λεπτά έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο για την εστία του Θεοδωρίδη, στο πρώτο ημίχρονο.
Αντίθετα οι γηπεδούχοι στην πρώτη αξιόλογη φάση τους σκόραραν με τον Ινζόγλου στο 31' και με αυτό το σκορ (1-0) πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Δικέφαλος μπήκε με πατημένο το γκάζι και στο 59΄ισοφάρισε με τον Σταύρο Σαράφη (αρχική εικόνα) με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στην ομάδα και αφού στο 83' δεν πληρώσαμε ένα λάθος του Μηλίνη, στο επόμενο λεπτό έγινε η ανατροπή! Δράστης ο Χρήστος Τερζανίδης (εικόνα που ακολουθεί).
Λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης είδαν την κόκκινη κάρτα του Καρακίτσου ο Κερμανίδης και ο Σταματάκης που διαπληκτίστηκαν!
Από τον ΠΑΟΚ διακρίθηκαν οι Αναστασιάδης Κερμανίδης, Τερζανίδης Δαμανάκης και Αποστολίδης.

Δείτε τα γκολ και στιγμιότυπα από το παιχνίδι στο παρακάτω video.
Οι συνθέσεις:

Εθνικός Πειραιώς: Θεοδωρίδης, Χ. Σταματάκης, Δ. Σταματάκης, Παπάς, Παπαδόπουλος, Καραΐσκος, Μητρόπουλος, Φυλακούρης, Ιντζόγλου (53' Βαμβακούσης), Κρητικός, Ρόρμπαχ.

ΠΑΟΚ: Μηλίνης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Πέλιος, Τερζανίδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Αναστασιάδης (85' Καπουσούζης), Δαμανάκης, Γκουερίνο.
* Στην αρχική φωτογραφία,το γκολ της ισοφάρισης από τον Σταύρο Σαράφη, που νίκησε τον Θεοδωρίδη.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια)

* Πρώτοι σκόρερς του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ και ο Ορφανός με 11. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης.

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)!

Αυτά γινόταν στην Ελλάδα εκείνα τα χρόνια! Σφαγές χωρίς να κρατιούνται ούτε τα προσχήματα! Σφαγές που μπορεί να στέρησαν από την ομάδα μας τίτλους, όμως συσπείρωσαν γύρω της χιλιάδες ανθρώπους από διαφορά μέρη της χώρας, οι οποίοι έβλεπαν τις αδικίες που γινόταν και συστρατεύτηκαν κάτω από το ασπρόμαυρο λάβαρο!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4