Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Μαΐου 2017

Η μεγαλύτερη νίκη πριν την καθιέρωση της Α' Εθνικής (1955)

Σαν σήμερα στις 18/5/1955, ο ΠΑΟΚ σημείωσε την ευρύτερη νίκη του σε επίπεδο Εθνικού Πρωταθλήματος, πριν την καθιέρωση της Α' Εθνικής, με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο Συντριβάνι, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, της περιόδου 1954-1955...

Από το 1930-31 ξεκίνησε η θέσπιση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ελλάδας με την μορφή ενός ομίλου που αναμετρήθηκαν όλες οι ομάδες μεταξύ τους.

Η διαδικασία αυτή πέρασε από πολλά κύματα μέχρι να φτάσει στην μορφή των 16 ομάδων και την καθιέρωση της Α' Εθνικής το 1959-60.

Από τις πολλές αναμετρήσεις που έδωσε ο ΠΑΟΚ μέσα στα χρόνια αυτά για τα πρωταθλήματα Ελλάδος η ευρύτερη του νίκη ήταν στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό που διεξήχθη στις 18 Μαΐου για το πρωτάθλημα της περιόδου 1954-55. 

Ο Δικέφαλος της "Χρυσής Εποχής" (1953-1957), υποδέχθηκε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος την ομάδα του Αγρινίου στο Σιντριβάνι και επικράτησε με 7-1.

Ένας καταιγιστικός στο πρώτο δεκάλεπτο ΠΑΟΚ, υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της ομάδας του Αγρινίου, Τζάνη, να μαζέψει τρεις φορές την μπάλα από τα δίχτυα του! 

Η αρχή έγινε στο 2', όταν μετά από συνδυασμό Κουιρουκίδη - Καραφουλίδη, η μπάλα στρώθηκε στον Κιουρτζή και αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, εκπληκτικός συνδυασμός Γεντζή - Καλογιάννη - Παπαδάκη - Κουιρουκίδη, με τον τελευταίο με γυριστό σουτ να σημειώνει το 2-0!

Στο 10ο λεπτό, εντυπωσιακή προσπάθεια του Βαγγέλη Καραφουλίδη ο οποίος πέρασε τον Τσακούμη σέντραρε παράλληλα και ο επερχόμενος Κιουρτζής έγραψε το 3-0, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν να βρουν τι ήταν αυτό που τους "χτύπησε" μέσα σε ένα δεκάλεπτο!

Στο 40' ο Παναιτωλικός μείωσε με τον Μήτσου σε 3-1.

O ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός και καταιγιστικός στην επανάληψη πετυχαίνοντας ακόμα 4 τέρματα. 

Ο Κουϊρουκίδης με ατομική προσπάθεια στο 63′ και ο ίδιος με όμορφο τελείωμα στο 80′, ο Παπαδάκης στο 69′ με σουτ πραγματικό κεραυνό και ο Γεντζής στο 81′ μετά από κάθετη του Κιουρτζή, διαμόρφωσαν το τελικό 7-1!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Γερούδης, Δουκάκης, Κεμανίδης, Καλογιάννης, Κιουρτζής, Καραφουλίδης, Γεντζής, Χασιώτης, Παπαδάκης, Κουϊρουκίδης.

Παναιτωλικός: Τζάνης, Μπισδούνης, Ακριτίδης, Τσακούμης, Σταματιάδης, Μπάκας Χ. Μπάκας Ευστ., Ζαρκαδέλης, Παπαδόπουλος, Μήτσου, Μπάθας.

Βασικό Κείμενο από paokfc.gr (ενημερωμένο από τις Ασπρόμαυρες Ιστορίες).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4