Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Μαΐου 2017

Λύτρωση στο 88' με την Παναχαϊκή (1972)

Σαν σήμερα στις 14/5/1972, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Παναχαϊκή, για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1971-1972...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, βρισκόταν στην 5η θέση και κυνηγούσε το ευρωπαϊκό εισιτήριο στα εναπομείναντα παιχνίδια, ενώ παράλληλα ήταν στο κόλπο της διεκδίκησης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κύπελλο που τελικά κατόρθωσε να σηκώσει στον τελικό με τον Παναθηναϊκό, στέλνοντας έτσι τους συμπολίτες στο ... βαλκανικό!

Σε εκείνο το παιχνίδι με την Παναχαϊκή, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και παραλίγο να χάσει τη νίκη σε ένα καθαρά δικό του παιχνίδι. 

Προηγήθηκε μόλις στο 4' με αυτογκόλ του Ανδρούτσου και έκανε το 2-0 στο 47' με τον Ασλανίδη.

Ενώ όλα έδειχναν πως η ομάδα μας θα έπαιρνε ένα εύκολο τρίποντο (3-2-1 το σύστημα βαθμολογίας), στο 51' ο Μιχαλόπουλος μείωσε σε 2-1 για να έρθει δέκα λεπτά αργότερα (61') ο Καλφίν να ισοφαρίσει σε 2-2...

Οι Πατρινοί, χωρίς άγχος, δεν είχαν να χάσουν τίποτε σε μια καλή για αυτούς χρονιά (τερμάτισαν έκτοι), εκμεταλλεύτηκαν τις αμυντικές αδυναμίες του Δικεφάλου, φέρνοντας στην Τούμπα ... σύννεφα, λόγω μιας πιθανής απώλειας βαθμών. 

Τη λύση την έδωσε στο 88' ο Γούναρης (σημειώνοντας ένα από τα λίγα γκολ της καριέρας του στον ΠΑΟΚ), όταν με κεφαλιά χάρισε τη νίκη με 3-2 στον Δικέφαλο, όπως αχνοφαίνεται στην αρχική εικόνα...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης (69' Χατζηιωάννου), Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Αποστολίδης, Τερζανίδης, Παρίδης (62' Σταυρίδης), Σαράφης, Ασλανίδης, Κούδας, Μπέλλης.

Παναχαϊκή: Πεφάνης (50' Γιόχαλης), Ανδρούτσος, Καλφίν, Λεβέντης, Καραμηνάς, Παπάς (32' Σταυρόπουλος), Ρήγας, Μιχαλόπουλος, Στραβοπόδης, Λεβεντάκος, Δαβουρλής.

Τα προγνωστικά Ασλανίδη - Λεβεντάκου για την αναμέτρηση, μια μέρα πριν αυτή διεξαχθεί ...
* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Ο σκόρερ του νικητήριου γκολ, στη 12ετή καριέρα του στον ΠΑΟΚ (μετά έπαιξε στον Ολυμπιακό), σημείωσε συνολικά 8 γκολ.

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10.

* Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός με 88 βαθμούς (ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϋ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανέλπιστα στραβοπατήματα, καθώς έχασε 2 φορές από το Αιγάλεω και εκτός έδρας από Φωστήρα - Βέροια. Μιλάμε για 8 επιπλέον βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4