Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Μαΐου 2017

Τετράμπαλο μέσα σε 22 λεπτά (1976)

Σαν σήμερα στις 23/5/1976, ο ήδη Πρωταθλητής ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο "Γ. Καραϊσκάκης" τον Εθνικό Πειραιώς, για την 30η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1975-1976 ...

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 13.000 θεατές (11.613 τα εισιτήρια) πιάνοντας εξαιρετική απόδοση, πέρασε εύκολα από τον Πειραιά, επικρατώντας με 0-4, επαναλαμβάνοντας δηλαδή το σκορ που είχε πετύχει επί της άλλης ομάδας του Πειραιά, λίγους μήνες νωρίτερα!

Τα πάντα κρίθηκαν μέσα σε 22 λεπτά...
Στο 21' ο Τερζανίδης εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Κερμανίδη που την έστρωσε υποδειγματικά στον Κούδα ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής άνοιξε λογαριασμό!

Νέτο Γκουερίνο και Τόμας Ρόρμπαχ, λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Στο βάθος διακρίνεται ο Μλάντεν Φούρτουλα
 
Στο 33' έγινε το 0-2. Σέντρα ο Τερζανίδης και ο επερχόμενος Σαράφης με ψύχραιμο σουτ διπλασίασε τα ασπρόμαυρα γκολ!
Στο 36', σε γύρισμα του Κούδα, ο οποίος νωρίτερα απέφυγε δύο αντιπάλους, παρενεβλήθη ο Σταματάκης και με αυτογκόλ έκανε το 0-3.

Η σεμνή τελετή τελείωσε στο 43'. Κούδας - Τερζανίδης συνδυάστηκαν υπέροχα, και ο πρώτος με ξερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-4...
Ο Κούδας σημειώνει το 0-3 στο 36'

Εκτός από τα γκολ, ο κυρίαρχος του παιχνιδιού ΠΑΟΚ, είχε και άλλες ευκαιρίες για να σημειώσει και άλλα τέρματα, αλλά οι καλές ευκαιρίες που βγήκαν δεν αξιοποιήθηκαν.

Ο Εθνικός κουνήθηκε μόνο στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο, αλλά δεν μπόρεσε να σημειώσει το γκολ της τιμής, γιατί η άμυνά μας ήταν σοβαρή και πειθαρχημένη!

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι: Κούδας, Γούναρης, Γκουερίνο, Φουντουκίδης και Ιωσηφίδης.
Οι συνθέσεις:

Εθνικός Πειραιώς: Κωνσταντίνου, Βαμβακούσης, Κουρέας, Χ. Σταματάκης, Αποστολίδης, Μουτάφης, Κρητικός, Γεωργαλής, Φυλακούρης, Γιούτσος, Ρόρμπαχ (58' Δ. Σταματάκης).

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουτντουκίδης (84' Αναστασιάδης), Πέλλιος, Τερζανίδης, Σαράφης (80' Βούλγαρης), Αποστολίδης, Κούδας, Γκουερίνο, Κερμανίδης.
 
Στο τέλος του αγώνα η ομάδα αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο και οι παίκτες του Εθνικού αγκαλιάστηκαν με αυτούς του ΠΑΟΚ.


* Οι παίκτες του Γκιούλα Λόραντ πέτυχαν σε σύνολο 30 αγώνων: 21 νίκες, 7 ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκαν μόλις δύο φορές, από Γιάννινα εκτός και Ατρόμητο εντός, με την τελευταία ήττα να έρχεται όπως διαβάσατε σε προηγούμενο κείμενο την προτελευταία αγωνιστική από τον Ατρόμητο στην Τούμπα σε αδιάφορο παιχνίδι, καθώς το πρωτάθλημα ήταν ήδη εξασφαλισμένο.

* Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τη χρονιά έχοντας πετύχει 60 τέρματα (καλύτερη επίθεση!), ενώ δέχτηκε 17 (καλύτερη άμυνα!). Είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμού λένε την αλήθεια...

* Και η τελική βαθμολογία:

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4