Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Μαΐου 2017

Φτωχό 1-0, αντί για μεγάλο σκόρ (1972)

Σαν σήμερα στις 28/5/1972, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό,  για την 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1971-1972...

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο και ενθουσιάζοντας τους χιλιάδες φίλους του που βρέθηκαν στο γήπεδο, νίκησε την αθηναϊκή ομάδα με 1-0, πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ...
Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε 42.000 θεατές (40.051 τα εισιτήρια), ήταν εξαιρετικός από το πρώτο ως το τελευταίο σφύριγμα του Μαρίνου.

Πίεσε πολύ την αθηναϊκή ομάδα και έχοντας κορυφαίους τους Τερζανίδη - Κούδα - Μπέλλη (χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι), πήρε μια σημαντική νίκη, ενώ οι παίκτες μας έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ!
Και μόνο το γεγονός ότι οι καλύτεροι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν ο Οικονομόπουλος, ο Καψής και ο Καμάρας, μπορεί εύκολα να φανταστεί κάποιος την εικόνα του παιχνιδιού! 
Το γκολ που έδωσε την νίκη στον ΠΑΟΚ ήρθε στο 39' με τον Αποστολίδη μετά από γύρισμα του Κούδα (αρχική εικόνα)!
Ο παίκτης της αθηναϊκής ομάδας, που πραγματικά υπέφερε εκείνο το κυριακάτικο απόγευμα του 1972, ήταν ο Γονιός, τον οποίον ο Κούδας υπερφαλάγγισε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, μοιράζοντας καλές τελικές πάσες στους συμπαίκτες του, οι οποίοι όμως δεν τις αξιοποίησαν, είτε λόγω αστοχίας, είτε λόγω ατυχίας, είτε γιατί έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό Οικονομόπουλο... 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Μπέλλης, Γούναρης, Τερζανίδης, Ασλανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Παρίδης.

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Γονιός, Καψής, Δημητρίου, Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Καμάρας, Δομάζος, Γραμμός (75' Καραμανλής), Αντωνιάδης, Παπαδημητρίου.

Δηλώσεις:

Λες Σάνον: "Από τότε που ήρθα στην Ελλάδα ήταν το καλύτερο παιχνίδι που παρακολούθησα. Παίξαμε το ίδιο καλά όπως και στον πρώτο γύρο στην Αθήνα. Είναι ευχάριστο να παίζεις με τον Παναθηναϊκό, γιατί οι παίκτες του παίζουν σωστό και καθαρό ποδόσφαιρο."

Φέρεντς Πούσκας: "Κέρδισε η ομάδα που έπαιξε καλύτερα. Αναλογίζομαι το φοβερό πρώτο ημίχρονο στο οποίο θα μπορούσαμε να χάνουμε με μεγαλύτερη διαφορά. Αν λάβει κανείς υπόψιν του τη σημερινή απόδοση των ομάδων, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να είναι ο πρώτος και ο Παναθηναϊκός ο τελευταίος! Το πρωτάθλημα όμως έχει 34 παιχνίδια. Ο μόνος παίκτης μας που φάνηκε στο ματς ήταν ο γκολκίπερ Οικονομόπουλος."

Γιώργος Κούδας: "Νομίζω ότι έπρεπε να κερδίσουμε με μεγαλύτερο σκορ αν εκμεταλλευόμασταν σωστά τις ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο δεν υπάρχει ομάδα που θα μπορούσε να μας κρατήσει!"

Χρήστος Τερζανίδης: "Παίξαμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό για τη νίκη. Το σκορ μας αδικεί."

Αχιλλέας Ασλανίδης: "Με τις οδηγίες που μας δίνει ο κύριος Σάνον, ήταν αδύνατον να μην κερδίσουμε. Με τις ίδιες οδηγίες του θα παίξω γρήγορα και στην Εθνική."

Μίμης Δομάζος: "Σήμερα κέρδισε ο καλύτερος! Εύχομαι στον ΠΑΟΚ να παίζει πάντα έτσι και να κερδίζει, γιατί είναι η ομάδα που συμπαθώ στη Θεσσαλονίκη!"

Τάκης Οικονομόπουλος: "Ο ΠΑΟΚ μας έπαιξε πολύ καλά. Το σκορ μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο. Ευτυχώς που ήμασταν τυχεροί και ευτυχώς που ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία στην Κατερίνη (1-1)."
* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Στην αρχική photo είναι η στιγμή του 39ου λεπτού, όταν ο Αποστολίδης σημείωσε το γκολ της ασπρόμαυρης νίκης. 

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10.

* Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός με 88 βαθμούς (ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϋ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανέλπιστα στραβοπατήματα, καθώς έχασε 2 φορές από το Αιγάλεω και εκτός έδρας από Φωστήρα - Βέροια. Μιλάμε για 12 βαθμούς που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4