Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Απριλίου 2017

Στο ρελαντί, λίγο πριν τα Play Offs (2010)

Σαν σήμερα στις 18/4/2010, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εργοτέλη, για την 30ή αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2009-2010...

Η κανονική διάρκεια της σεζόν 2009-2010 έφτανε στο τέλος της. Η ομάδα προερχόταν από νίκη επί της Καβάλας (1-0 στις 11/4/2010), αλλά νωρίτερα είχε τρεις συνεχόμενες ήττες (Σπάθας στη συνοικία, ΑΕΚ εντός, ΑΕΛ εκτός) και προσπαθούσε να ανασυνταχθεί, ώστε να μπει δυναμικά στα play offs και να πάρει την πρωτιά, κάτι που τελικά πέτυχε! 

Σαν σήμερα λοιπόν, σε ρυθμούς προπόνησης, ο ΠΑΟΚ φιλοδώρισε με 4 γκολ τον Εργοτέλη. Σκόρερ οι Σορλέν, Μουσλίμοβιτς, Τσιρίλο, Παπάζογλου, ενώ για τον Εργοτέλη μείωσε ο Χρυσοφάκης.

Με το 4-4-2 παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Χαλκιά, Αραμπατζή - Τσιρίλο - Σαβίνι - Λίνο στην άμυνα, Σορλέν - Βιτόλο - Γκαρσία - Βιεϊρίνια στο κέντρο και επιθετικό δίδυμο τους Μουσλίμοβιτς - Παπάζογλου.

Οι 10.000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες, είδαν σκορ και θέαμα από την ομάδα του Φερνάντο Σάντος! 

Το παιχνίδι που δεν είχε κάποιο άμεσο ενδιαφέρον για τον Εργοτέλη, ο οποίος είχε απουσίες βασικών του παιχτών, εξελίχθηκε σε μια καλή πρόβα τζενεράλε ενόψει play-offs, με τον ΠΑΟΚ να είναι καταιγιστικός στο 1ο ημίχρονο και να σκοράρει 4 γκολ στο πρώτο ημίωρο του αγώνα.
Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε ο αγώνας για τον Δικέφαλο! Έπειτα από επέλαση του Βιεϊρίνια και σέντρα του Πορτογάλου από τα δεξιά, ο Σορλέν έγινε κάτοχος της μπάλας και με δυνατό σουτ με το δεξί, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασίου, γράφοντας το 1-0 με το καλημέρα στο 2'.

Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς με κεφαλιά στο 8', έπειτα από σέντρα του Λίνο από τα αριστερά, αναγκάσε τον Αθανασίου να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του για δεύτερη φορά στα πρώτα 10 λεπτά!
Το 3-0 επήλθε από στημένη μπάλα στο 17', έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια, ο Τσιρίλο κινήθηκε στην καρδιά της άμυνας του Εργοτέλη και με προβολή στην κίνηση πέτυχε το πρώτο του προσωπικό τέρμα σε επίσημους αγώνες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ!

Η βροχή των γκολ για το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 27' σε μια φάση που δε «μύριζε» γκολ, ο Παπάζογλου μπήκε ανάμεσα στο αμυντικό δίδυμο του Εργοτέλη, κερδίσε τη μπάλα από τον Σαρρή, βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασίου και πλάσαρε έξοχα για να κάνει το 4-0!
Το ημίχρονο έκλεισε στο 4-0, με έναν ΠΑΟΚ να έχει τρομερή κυκλοφορία της μπάλας και να βγάζει φωτιές στην επίθεση, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Σορλέν, Βιεϊρίνια οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία που τους δινόταν, έφερναν την τρικυμία στην άμυνα των Κρητών.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ, όχι όμως για την ομάδα μας. Ο Εργοτέλης με τη σέντρα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του ΠΑΟΚ και ο νεοεισελθών Χρυσοφάκης αξιοποίησε το λάθος του Λίνο και με πλασέ έγραψε το 4-1 στο 46'.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, με το 2ο ημίχρονο να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. 

Ο Σάντος έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 64' με τον Φιλομένο να παίρνει τη θέση του Παπάζογλου. Οι άλλες 2 αλλαγές έγιναν στο 71' και στο 75' με τον Κουτσιανικούλη να μπαίνει αντί του φοβερού, σήμερα, Σορλέν, ενώ ο Εντίνιο πέρασε στην θέση του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.
Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν (71' Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (76' Εντίνιο), Παπάζογλου (64' Φιλομένο), Λίνο, Βιερίνια, Σαβίνι.

Εργοτέλης: Αθανασίου, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (64' Καρέλης), Ορφανός, Τζούνιορ, Μπερτόσα, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης (71' Σιάκκας), Τσεσνάουσκις, Σασιασβίλι, Σαρρής (46' Χρυσοφάκης).

Δηλώσεις:
Φερνάντο Σάντος: «Πετύχαμε μια δίκαιη νίκη και μπορούμε να πούμε ότι παίξαμε πολύ δυνατά στα πρώτα τριάντα λεπτά. Είναι αλήθεια ότι ήμασταν συγκεντρωμένοι σε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να παίξει, αφού δεν είχε κατοχή. 

Παρουσιαστήκαμε πολύ δυνατοί και μετά ανοίξαμε το παιχνίδι από τα πλάγια, γι' αυτό κι ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να αποδειχθεί περίπλοκο, έγινε πολύ εύκολο. 

Πετύχαμε τέσσερα γκολ σε μικρό χρονικό διάστημα και θα μπορούσαμε περισσότερα. Μετά χαλαρώσαμε, χάσαμε κάπου την πειθαρχία μας, το παιχνίδι έγινε φιλικό κι αυτό ήταν φυσιολογικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ήμασταν επίσης καλύτεροι έχοντας ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ, αλλά χωρίς την συγκέντρωση του πρώτου μέρους. Σε κάθε περίπτωση, σημασία έχει η νίκη. 

Κρατάμε τα πρώτα τριάντα λεπτά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε για τα play offs που είναι πολύ σημαντικά για τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να παίξουμε με την φιλοδοξία ότι θα το κερδίσουμε», είπε αρχικά.

Κατόπιν ρωτήθηκε εκ νέου για τα play offs. «Είναι διαφορετικό τουρνουά με μόλις έξι παιχνίδια, αλλά σε μικρό χρονικό διάστημα. Απέναντι σε τέσσερις δυνατές ομάδες. Θα είναι δύσκολα για μας, αλλά ξεκινάμε με μεγάλες φιλοδοξίες για την πρώτη θέση. 

Οι αντίπαλοι θα είναι διαφορετικοί σε σχέση με τις ομάδες που αντιμετωπίσαμε στα τελευταία παιχνίδια. Γι' αυτό η διαδικασία θα είναι διαφορετική. Πρέπει να διαχειριστούμε καλά την κόπωση των παικτών».

Κατατέθηκε η άποψη ότι οι αντίπαλοι παίζουν πολύ σκληρά τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. «Είναι ένας δημιουργικός παίκτης κι επειδή δεν τον προλαβαίνουν, τον ρίχνουν. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι επ' αυτού. 

Περιμένω και θεωρώ όμως ότι τέτοιου τύπου ποδοσφαιριστές πρέπει να προστατεύονται περισσότερο κι εννοώ ότι ο διαιτητής πρέπει να έχει το μυαλό του στα μαρκαρίσματα που τους γίνονται. 

Γιατί είναι παίκτες με μεγάλη ικανότητα και φαντασία. Πρέπει όμως να χαμηλώσουμε την ένταση των προπονήσεων, σε αντίθεση με αυτό που κάναμε αυτή την εβδομάδα, για να έχουν οι ποδοσφαιριστές όσο περισσότερη ενέργεια γίνεται, διότι έξι αγώνες σε 18 ημέρες, είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. 

Οπότε, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους παίκτες, για να παίξουν σε ικανοποιητικά επίπεδα. Θα δουλέψουμε επίσης σε τομείς τακτικής».

Δεν θέλησε πάντως να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, όταν τέθηκε το θέμα της παραμονής του. «Την κατάλληλη στιγμή θα δούμε τι θα γίνει. Δεν είναι μόνο στα δικά μου χέρια. Το έχω πει πολλές φορές ότι υπάρχει ένας πολύ ισχυρός δεσμός με τον πρόεδρο, γι' αυτό και όπως έχω πει, θα πάρουμε την καλύτερη απόφαση για όλους».
Παπάζογλου: Όλα θα κριθούν από εμάς...

Ο Σάκης Παπάζογλου αμέσως μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για την νίκη απέναντι στον Εργοτέλη, αλλά και για το γκολ που πέτυχε. «Δώσαμε το μήνυμα ό,τι ο ΠΑΟΚ είναι εδώ. Το ήθελα το γκολ γιατί είναι σημαντικό για κάθε επιθετικό να πετυχαίνει γκολ. Ανεβαίνει η ψυχολογία του. Χρειαζόμασταν τη νίκη δουλέψαμε πολύ γι' αυτήν. 

Πήραμε το ευρύ σκορ και τώρα κοιτάμε μπροστά. Στόχος η δεύτερη θέση και αυτή θα έρθει μέσα από τις καλές εμφανίσεις. Θα κριθεί από εμάς αρκεί να είμαστε προσεκτικοί σε όλα τα παιχνίδια».
Βιτόλο: Ο Σάντος ο καλύτερος προπονητής

Ο Βίκτορ Βιτόλο ήταν ο επόμενος παίκτης του Δικεφάλου που σχολίασε την ευρεία νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον Εργοτέλη.
«Τα play offs ξεκίνησαν από την προηγούμενο αγωνιστική για μας με την νίκη επί της Καβάλας.. Θέλαμε να συγκεντρώσουμε το μάξιμουμ των βαθμών στην ειδική βαθμολογία. Το 4-1 θα μας βοηθήσει ψυχολογικά.

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει με έναν βαθμό περισσότερο μακάρι να τον είχαμε εμείς. Όμως όλα στα play offs θα φανούν αν οι βαθμοί που έχει η κάθε ομάδα θα της δώσουν το κάτι παραπάνω»

Ο Ισπανός μίλησε και για την παραμονή του Φερνάντο Σάντος λέγοντας χαρακτηριστικά. «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσει για την παραμονή του. Αυτό που έχω να πω είναι πως ο Σάντος είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα. Έχει δώσει πάρα πολλά στον ΠΑΟΚ».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4