Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Απριλίου 2017

Νίκη - βάλσαμο μετά το πατατράκ! (1973)

Σαν σήμερα στις 30/4/1973, ο ΠΑΟΚ στον απόηχο της εντός έδρας ήττας του από την Παναχαϊκή, σχεδόν μια βδομάδα πριν (22/4), υποδέχεται στην Τούμπα την Καβάλα, για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1972-1973 ...

Δεύτερη μέρα του Πάσχα του 1973. Οι παίκτες του Σάνον μετά το σοκ, καλούνται να δείξουν χαρακτήρα και να επιστρέψουν στις νίκες.
Ο κόσμος είναι στην Τούμπα και τους στηρίζει. Τους χειροκροτεί σε κάθε καλή προσπάθεια, ενώ αποδέκτης επεφημιών είναι και ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου, Γιάννης Στέφας, για την απόδοση του οποίου στο ματς με τους Πατρινούς είχαν ακουστεί πολλά τις μέρες που μεσολάβησαν.
Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα και ο Γιώργος Κούδας, ο οποίος την επομένη της ήττας στήριξε δημόσια τον τερματοφύλακα Γιάννη Στέφα, δήλωσε ότι «το πρωτάθλημα δεν έχει χαθεί», αλλά ουσιαστικά γνώριζαν στον ΠΑΟΚ πως από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κατόρθωσε και πήρε «κεφάλι» στη βαθμολογία δύσκολα θα άλλαζε η κατάσταση.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν είχε στη διάθεσή του τους Σαράφη, Ασλανίδη και δεν ξεκίνησε τον Γούναρη στο αρχικό σχήμα, δίνοντας τη θέση του στον Παπαδόπουλο.

Οι φιλοξενούμενοι, αν και βαθμολογικά αδιάφοροι, ήρθαν στην Τούμπα με σκοπό την ισοπαλία και έπαιξαν όχι απλά συντηρητικά, αλλά στα όρια του αντιποδόσφαιρου!
Ο Δημήτρης Παρίδης σε μια επέλασή του...

Στο 24' ο Δικέφαλος με τον Λάζο κερδίζει πέναλτι (χέρι αμυντικού) το εκτέλεσε ο Κούλης Αποστολίδης αδύναμα και σύριζα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παντελάκου.
Στην επανάληψη ανέλαβε δράση ο Κούδας... Πρώτα στο 48' όταν εκτέλεσε φαλτσαριστά φάουλ, ο Παντελάκος απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή ο Λάζος με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ.
Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, με τον σκόρερ Λάζο να διακρίνεται στο βάθος.

Στο 54' ο Κούδας με μια μπροστινή μπαλιά βρήκε τον Φουντουκίδη (!), ο Αρίστος σούταρε, ο τεματοφύλακας απέκρουσε και ο Κούλης Αποστολίδης είχε εύκολο έργο να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο 74' ο Παρίδης πήρε την κάθετη από τον Κούδα, έκανε δύο επιτόπιες τρίπλες και πλάσαρε τον Παντελάκο για το 3-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Στο 80' ο σολίστας του ΠΑΟΚ Γιώργος Κούδας, έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 4-0, όταν πέρασε και τον τερματοφύλακα της Καβάλας, και τη στιγμή που ετοιμαζόταν να μπει με την μπάλα στα δίχτυα, αυτή αναπήδησε, χτύπησε στο γόνατό του και πέρασε άουτ!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στέφας, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Μπέλλης, Χατζηαντωνίου, Λάζος (83' Τσακιρόπουλος), Τερζανίδης, Αποστολίδης, Κούδας (82' Παράσχος), Παρίδης

Καβάλα: Παντελάκος, Ρήγας (58' Σπυριδάκης), Λιόλιος, Τάτσης, Μπουγατσάς, Πάτσας, Κοψαχείλης (58' Τέης), Αβραμίδης, Χρυσαφίδης, Παπαδόπουλος, Μαχαρίδης
* Για την ιστορία εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ:

Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (92 βαθμούς) στην ιστορία του στην Α' Εθνική...
Είχε αήττητο σερί με 19 αγώνες χωρίς ήττα. Έχασε την 20η αγωνιστική. Πού; Στο Καραϊσκάκη με την αλήστου μνήμης «σφαγή» από τον Φακή στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού...
Πέτυχε 75 γκολ, αριθμός που ακόμη δεν έχει καταφέρει να φτάσει ή να καταρρίψει... Πέτυχε 12 νίκες εκτός έδρας,.. Κι όμως Πρωτάθλημα δεν πήρε... Γιατί κάποιοι δεν το ήθελαν! 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Κούδας και ο Κοψαχείλης (οι δύο αρχηγοί) να τσουγκρίζουν τα αυγά, μπροστά στον διαιτητή Ζλατάνο...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4