Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Απριλίου 2017

Στα Τρίκαλα στα δυο στενά (1985)

Σαν σήμερα στις 21/4/1985, η εθνική οδός στέναζε από 15.000 ΠΑΟΚτσήδες που ταξίδευαν στα Τρίκαλα για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1984-1985 ...

Ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο τον τυπικά γηπεδούχο Ηρακλή. Ο λόγος είχε να κάνει με τιμωρία της ομάδας του Μπατάκη, που σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της, πήγαινε για τίτλο!

Αυτή ήταν η εικόνα της βαθμολογίας πριν το παιχνίδι:
1. ΠΑΟΚ 36, 2. Ηρακλής 33, 3. Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός από 32, 4. ΑΕΚ 31

Το πρωτάθλημα βρισκόταν σε μια κομβική καμπή του, η αρμάδα του Βάλτερ Σκότσικ έχοντας περάσει αρκετές συμπληγάδες παρέμενε -βάσει προγράμματος- το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, όμως αυτό έπρεπε να αποδειχτεί και στον αγωνιστικό χώρο.
Μπροστά σε 17.000 θεατές (17.010 εισιτήρια!), δεν έπεφτε καρφίτσα στο δημοτικό στάδιο των Τρικάλων και μόλις στα 45 δευτερόλεπτα, οι 15.000 οπαδοί του τυπικά φιλοξενούμενου ΠΑΟΚ, σηκώθηκαν από τις θέσεις τους (όχι ότι κάθισαν και ποτέ!) για να πανηγυρίσουν έξαλλα το γκολ του Γιώργου Σκαρτάδου!

Ο Βασιλάκος εκτέλεσε φάουλ, ο Μπανιώτης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο δοκάρι του Ηρακλή και ο Σκαρτάδος με γυριστό σουτ, αφού πήρε το ριμπάουντ, την έστειλε να αναπαυτεί στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.
Το πρώτο μεγάλο βήμα για το δίποντο της νίκης (2-1-0 το σύστημα της βαθμολογίας), είχε γίνει και το γκολ αποδείχτηκε αρκετό για να μας χαρίσει μια επιτυχία που έμελε να αποδειχτεί κάτι παραπάνω από σημαντική στη μάχη του τίτλου...

Το γκολ του ΠΑΟΚ στο 2:47 στο παρακάτω video...
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κουκουλάκης (πατέρας του γνωστού μετέπειτα ρέφερι...),
Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Γκιτσιούδης, Λευκόπουλος, Φοιρός, Περγαμηνός, Ξανθόπουλος, Ζήφκας (50' Βακαλόπουλος), Μαλουμίδης, Παπαϊωάννου, Γκρέταρσον (80' Κόμνος), Αδάμου, Παπαδόπουλος.

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Τσουρέλας, Σίγγας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Βασιλάκος (46' Κωστίκος), Δημόπουλος, Πάπριτσα, Καρασαββίδης (89' Ιωσηφίδης).

Ο τότε πρόεδρος του Ηρακλή, Θεοδωρίδης, έφυγε από το γήπεδο διπλά στενοχωρημένος, καθώς αναλογιζόταν πόσο κόσμο (του ΠΑΟΚ φυσικά!) θα μπορούσε να έχει το Καυτανζόγλειο, αν το ματς γινόταν εκεί!

Και να πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία στις πρώτες θέσεις, μετά τα ματς της 24ης αγωνιστικής:

1. ΠΑΟΚ 38
2. Ηρακλής, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ 33, να σκοτώνονται για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, την ώρα που οι εκστασιαμένοι οπαδοί του Δικεφάλου επέστρεφαν στη βάση τους, έχοντας μαζί τους "άρωμα τίτλου" ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4