Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Απριλίου 2017

Ζωντανός στο κυνήγι της Ευρώπης με Ηλιάδη (2007)

Σαν σήμερα στις 15/4/2007, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Ξάνθη, για την 27η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2006-2007...

Με τη νίκη του αυτή ο Δικέφαλος διατήρησε την διαφορά των τριών βαθμών από τον 5ο στη βαθμολογία Πανιώνιο (παίζαμε εκεί την επόμενη αγωνιστική) και στην Τούμπα έκαναν όνειρα για έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που δυστυχώς στο τέλος της σεζόν δεν υλοποιήθηκε, καθώς η ομάδα τερμάτισε 6η μιας και ακολούθησαν διαδοχικές εκτός έδρας ήττες από Πανιώνιο (3-1) και Ατρόμητο 2-1.
Η νίκη επί του ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική με 1-0 αποδείχτηκε πως δεν ήταν αρκετή για να ξεπεράσουμε τον Πανιώνιο, που είχε τους ίδιους βαθμούς με εμάς (45) στην τελική βαθμολογία, αλλά ευνοούνταν στην μεταξύ μας ισοβαθμία! 

Με τα παιχνίδια αυτής της αγωνιστικής ξανάρχισε το πρωτάθλημα που είχε διακοπεί για περίπου 25 μέρες, λόγω των γεγονότων που είχαν διαδραματιστεί στη λεωφόρο Λαυρίου και είχαμε τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, σε ραντεβού θανάτου οπαδών Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού! 

Στο παιχνίδι με την ακριτική ομάδα που έγινε παρουσία 8.000 περίπου θεατών και ο Δικέφαλος είχε την εδαφική υπεροχή στο ματς, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια δυο επικίνδυνες επιθέσεις (δοκάρι ο Μεσέρα στο 24') στην περιοχή του Ντάνι Φερνάντες, με τον τελευταίο όποτε χρειάστηκε να φωνάζει παρών και να κρατάει τα δίχτυα του ανέπαφα. 

Το γκολ που έκρινε τον νικητή σημειώθηκε στο 83' από τον Στέλιο Ηλιάδη (photo που ακολουθεί). Η φάση ξεκίνησε από ωραία προσπάθεια του Μελίσση, πάσα στον Παντελή Κωνσταντινίδη, αυτός με τη σειρά του βρήκε τον Ηλιάδη στο ύψος της μεγάλης περιοχής, που με άψογο τελείωμα (γυριστό σουτ) νίκησε τον Μάλαρτζ.
Στις καθυστερήσεις η Ξάνθη είχε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, με τον Φερνάντες να αποκρούει το σουτ του Σονκό, ενώ στη συνέχεια το σουτ του ίδιου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι 

Σε εκείνο το παιχνίδι ακούστηκαν για πρώτη φορά στην Τούμπα συνθήματα κατά του υφυπουργού αθλητισμού Κώστα Ορφανού, ενώ πριν την έναρξη του παιχνιδιού, οι Δυτικές Συνοικίες τίμησαν τον Ζήση Βρύζα, δίνοντάς του μια ανθοδέσμη, την ώρα που από τα μεγάφωνα της Τούμπας ακουγόταν: "Τιμή για έναν παίκτη που ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ".

Κόκκινο πανί για μια φορά ακόμη έγινε ο Λαμπριάκος, ο οποίος εξόργισε τους πάντες με το θεατρινίστικο παιχνίδι του και τα συνεχή μακροβούτια του.
Με την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου στο ματς, υπήρξαν αυτή τη φορά και αρκετά χειροκροτήματα, κάτι που δε συνέβαινε σε προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις ... 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Κωνσταντινίδης, Μπαλάφας, Μπαρκαουάν, Αραμπατζής, Μελίσσης, Γεωργιάδης (86' Βαγγελής), Ζαγοράκης, Μουμίν (65' Ηλιάδης), Χαραλάμπους, Μίετσελ (65' Χριστοδουλόπουλος).

Ξάνθη: Μάλαρτζ, Κωστούλας, Κοντοδήμος, Φλίσκας (85' Ντελγκάδο), Μαχράτζε, Καζάκης, Μεσέρα, Λαμπριάκος, Κιντάνα (79' Σονκό), Γαρπόζης (77' Μπακαρά), Ζουέλα.

Δηλώσεις Γιώργου Παράσχου:

Μεταξύ των άλλων ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είπε: "Πιστεύω πως οι αλλαγές που έγιναν στο δεύτερο μέρος, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να αποκτήσει μεγαλύτερη κινητικότητα η ομάδα και να φτάσει στο γκολ. 

Όσον αφορά τη διαιτησία, μακάρι κι εμείς στα εκτός έδρας παιχνίδια να έχουμε τη διαιτησία που είχε η Ξάνθη στην Τούμπα. Στα του παιχνιδιού, αν και δεν υπήρξε ρυθμός, έγιναν πολλές ευκαιρίες και βέβαια από την πλευρά μας ήμασταν τυχεροί στη φάση του τελευταίου λεπτού".

Για την αλλαγή του Μίετσελ και τη χρησιμοποίηση του Μπαλάφα στο κέντρο της άμυνας, σχολίασε: "Αρχικά να πω ότι ο Μπαλάφας μπορεί να κάνει καριέρα και ως κεντρικός αμυντικός! Όσον αφορά τον Μίετσελ φάνηκε κουρασμένος, ενώ στα τελευταία παιχνίδια δείχνει μια νευρικότητα και γι' αυτό έγινε αλλαγή".

* Τη σεζόν 2006-2007, ο ΠΑΟΚ με πολλά προβλήματα στην πλάτη του, τερμάτισε στην 6η θέση έχοντας 45 βαθμούς, με τέρματα 32-29. Συνολικά μέτρησε 13 νίκες, 6 ισοπαλίες, 11 ήττες.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Ρουμάνο Ίλιε Ντουμιτρέσκου, ακολούθησε ο Σέρβος Μόμτσιλο Βούκοτιτς και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Παράσχος, ο οποίος πήγε την ομάδα ως το τέλος της σεζόν...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4