Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Απριλίου 2017

Πέρασε τρένο από την Πάτρα (1976)

Σαν σήμερα στις 18/4/1976, ο ΠΑΟΚ περνούσε τρένο από την Πάτρα, επικρατώντας της Παναχαϊκής με το εντυπωσιακό 0-3, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1975-1976...

Πέντε Κυριακές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος της σεζόν 1975-76, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην κορυφή, μόνος του και με διαφορά δύο βαθμών από την μέχρι τότε συμπρωτοπόρο ΑΕΚ...

Με δεδομένο πως ο Δικέφαλος του Βορρά είχε να αντιμετωπίσει στη συνέχεια την αθηναϊκή ομάδα στην Τούμπα, όλοι κατάλαβαν πως η πιο μεγάλη ώρα πλησίαζε!

Την 25η λοιπόν αγωνιστική του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ γνώρισε ήττα εκτός προγράμματος στο Χαριλάου από τον συμπολίτη με 1-0, ενώ την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ περνούσε τρένο από την Πάτρα, επικρατώντας στην έδρα της Παναχαϊκής με το εντυπωσιακό 0-3, έχοντας τη συμπαράσταση χιλιάδων οπαδών του (κόπηκαν 9.656 εισιτήρια) που βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Αχαΐας δίπλα στους παίκτες μας!
Τα τρία γκολ του ΠΑΟΚ στην Πάτρα...

Με νωπά ακόμη τα συμβάντα στο πρωτάθλημα 1972-73 (υπόθεση Ρήγα), αλλά και τις αλλαζονικές δηλώσεις των γηπεδούχων λίγες μέρες πριν το ματς, οι παίκτες του Λόραντ κατέβηκαν αποφασισμένοι να χτυπήσουν από την αρχή το παιχνίδι και να "τιμωρήσουν" αγωνιστικά την Παναχαϊκή! Και τα κατάφεραν...

Το σκορ άνοιξε στο 13΄ο Κούλης Αποστολίδης, διπλασίασε τα γκολ του ΠΑΟΚ ο Άγγελος Αναστασιάδης στο 58' με ωραία ατομική προσπάθεια (αρχική photo), για να διαμορφωθεί το 0-3 στο 61' από τον Σταύρο Σαράφη!
Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 12.000 θεατές (9.656 τα εισιτήρια, γεμάτο το γήπεδο) και με διαιτητή τον Σαπατακίδη.

Οι επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ ήταν δύο εντός έδρας ντέρμπι! Στις 26/4 με Ολυμπιακό και στις 2/5 ο "τελικός" με την ΑΕΚ... Για αυτά τα παιχνίδια, θα τα πούμε στην ώρα τους!

Η βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε μετά τα ματς της 25ης αγωνιστικής:

Οι συνθέσεις:

Παναχαϊκή: Κυριακίδης, Ανδρούτσος (75' Ξένος), Σταματόπουλος, Λεβεντης, Μάνα, Σπεντζόπουλος, Ρήγας, Σπυρόπουλος, Μιχαλόπουλος, Στραβοπόδης, Ψαράς (24' Αυγερινόπουλος).

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Γκουερίνο, Ασλανίδης (46' Κούδας).
* Οι παίκτες του Γκιούλα Λόραντ πέτυχαν σε σύνολο 30 αγώνων: 21 νίκες, 7 ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκαν μόλις δύο φορές, από Γιάννινα εκτός και Ατρόμητο εντός, με την τελευταία ήττα να έρχεται την προτελευταία αγωνιστική από τον Ατρόμητο στην Τούμπα σε αδιάφορο παιχνίδι, καθώς το πρωτάθλημα ήταν ήδη εξασφαλισμένο.

* Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τη χρονιά έχοντας πετύχει 60 τέρματα (καλύτερη επίθεση!), ενώ δέχτηκε 17 (καλύτερη άμυνα!). Είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί λένε την αλήθεια...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4