Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Απριλίου 2017

Ο Κλάους τον έστειλε στο σπίτι του! (2014)

Σαν σήμερα στις 16/4/2014, ο Δικέφαλος στην μπαρουτοκαπνισμένη κατάμεστη Τούμπα, πάτησε τον Ολυμπιακό με 1-0 και πέρασε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 2013-2014...

Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση 75 λεπτών λόγω του ότι στον πάγκο του Ολυμπιακού βρέθηκαν ... γάβροι!!! Ο Θεοδωρίδης κάνοντας την τρίχα – τριχιά έπεισε τον Μάνταλο να ζητήσει από τις ομάδες να αποσυρθούν μέχρι να βρεθεί λύση! 

Η λύση βρέθηκε μετά από πολλή ώρα αλλά ο κόσμος όσο και οι παίκτες περίμεναν τελείως ΑΝΑΙΤΙΑ για το διάστημα που προαναφέρθηκε...

Στην κατάμεστη Τούμπα στην οποία κατά την είσοδο των ομάδων προηγήθηκε ένα ανεπανάληπτο pyroshow, ο ΠΑΟΚ παρατάχτηκε με τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρα, Ινσαουάλδε, Βίτορ, Τζαβέλλα στην άμυνα, Κάτσε – Κατσουράνη αμυντικά χαφ, Σαλπιγγίδη – Νάτχο – Στοχ στη μεσαία γραμμή και μοναδικό προωθημένο τον Αθανασιάδη.
Ο Δικέφαλος μπήκε ψυχωμένα στο παιχνίδι είχε μια πολύ καλή στιγμή μόλις στο 1' με τον Αθανασιάδη που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με το αριστερό, αδύναμα και άουτ. 

Η ένταση που υπήρχε στην παιχνίδι, τόσο στην κερκίδα όσο και στον αγωνιστικό χώρο ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία των πρώτων λεπτών.
Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την βραδύτητα των αμυντικών του Ολυμπιακού παίζοντας από τις πτέρυγες όμως οι προσπάθειες που δημιουργήθηκαν δεν έφεραν αποτέλεσμα. Δυνατές μονομαχίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου όπου υπήρχαν στιγμές που έπεφταν κορμιά.

Ο Ολυμπιακός μέχρι το 30' δεν είχε κάνει φάση και προσπαθούσε να παγώσει το ρυθμό κρατώντας την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Ο ΠΑΟΚ ήθελε αλλά δυσκολευόταν να απειλήσει. 

Στο 35' μια φωτοβολίδα του Στοχ έγλειψε το δοκάρι του Μέγιερι που δεν προλάβαινε να κάνει κάτι αν η μπάλα έβρισκε εστία...

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα και με τους φιλοξενούμενους να έχουν ισορροπήσει το ματς μετά το αρχικό καλό ξεκίνημα του Δικεφάλου. Πάντως αν κάποια ομάδα βρέθηκε κοντά στο γκολ αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ που είχε τις τελικές (λίγες βέβαια) αλλά ήταν φάσεις που θα μπορούσαν να φέρουν το πολυπόθητο γκολ.

Με την έναρξη της επανάληψης το σκορ άνοιξε στο 47'. Ο Κλάους έπιασε την κεφαλιά μετά από μακρινή σέντρα του Τζαβέλλα και η μπάλα κατέληξε στη γωνία του Μέγιερι που δεν υπήρχε δυνατότητα να αντιδράσει!!!
Ακολούθησε ένα 15λεπτο που μόνο ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε παρά την προσπάθεια του Μάνταλου να βάζει τον Ολυμπιακό με στημένα στην περιοχή μας. Ο ΠΑΟΚ έδωσε γήπεδο στον Ολυμπιακό που πίεζε αλλά δεν έβγαλε φάση, με τους κεντρικούς αμυντικούς μας να δεσπόζουν στο ψηλό παιχνίδι.

Λάζαρ και Λίνο ήταν οι πρώτες κινήσεις του Γεωργιάδη από τον πάγκο που πέρασαν στο ματς στις θέσεις των Κατσουράνη και Τζαβέλλα. 

Μεγάλη η μαχητικότητα των παικτών μας στην επανάληψη που προσπαθούσαν και πέτυχαν να κλείνουν τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου κάτι που τελικά πέτυχαν.

Στα τελευταία λεπτά ο Μάνταλος απέβαλε τους Μανιάτη και Κατσουράνη (ήταν στον πάγκο), αλλά ΑΝΑΙΤΙΑ και τον Νάτχο που έχασε τον τελικό. 

Ο Μάνταλος αποδείχτηκε πολύ λίγος σαν διαιτητής και μετά το 1-0 του ΠΑΟΚ έπαιζε τον Ολυμπιακό 90-10. Η διαιτησία του ήταν απαράδεκτη. Ανεπαρκείς και οι βοηθοί όπως και οι διαιτητές γραμμής που τα έβλεπαν όλα κόκκινα.
Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε και ουσιαστικά απειλήθηκε από τον Ολυμπιακό (αμέτρητα τα λεπτά των καθυστερήσεων στην επανάληψη, ούτε ένα στο πρώτο ημίχρονο), μόνο στην τελευταία φάση του αγώνα όταν ο Κίτσιου (μπήκε στη θέση του Σαλπιγγίδη) έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Παρακολουθήστε το γκολ του Κλάους στο video που ακολουθεί ...
Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΠΑΟΚ (Γ. Γεωργιάδης): Γλύκος, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Σκόνδρας, Τζαβέλλας (76' Λίνο), Κάτσε, Κατσουράνης (67' Λάζαρ), Νάτχο, Σαλπιγγίδης (90+ Κίτσιου), Στοχ, Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγερι, Μαρκάνο, Μανωλάς, Σαλίνο (71' Μασάντο), Μπονγκ (83' Σάμαρης), Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ, Φουστέρ (71' Σαβιόλα), Ντομίνγκες, Βαλντές.

Δηλώσεις...
Ο Μίροσλαβ Στοχ παραχώρησε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα και τόνισε πως η αναμέτρηση θύμιζε περισσότερο πόλεμο, παρά ποδόσφαιρο...

Πιο συγκεκριμένα:
"Ήταν πραγματικά ένα σκληρό παιχνίδι, σε πολλές περιπτώσεις πολεμικό. Είμαστε στρατιώτες όμως και πήραμε το παιχνίδι και θα διεκδικήσουμε το Κύπελλο μετά από πολλά χρόνια και ευχόμαστε να φέρουμε το Κύπελλο στην Θεσσαλονίκη. 

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο μπήκαμε πάρα πολύ καλά. Μόλις στο 2' χάσαμε ευκαιρία με τον Αθανασιάδη όπου θα μπορούσε να τη δώσει στον Σαλπιγγίδη. Είχα ευκαιρίες και εγώ αλλά δεν τα καταφέραμε. Κερδίσαμε γιατί το αξίζαμε. Όχι τόσο στο πρώτο ματς που δεν ήμασταν τόσο καλοί και με το δικό μου λάθος αλλά στο δεύτερο παιχνίδι".

Για την πρόκριση στον τελικό με τον Παναθηναϊκό: "Είναι αφιερωμένη σε όλους τους οπαδούς μας. Το αξίζουν ήταν σήμερα φανταστικοί μας υποστήριξαν από την αρχή έως το τέλος. Γέμισαν το γήπεδο και άξιζαν αυτή τη νίκη. 

Ο Παναθηναϊκός είναι μια καλή ομάδα, βρίσκεται σε καλή κατάσταση, παίζει καλό ποδόσφαιρο θα είναι εξαιρετικός τελικός και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε".

Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Ιβάν Σαββίδης, παραχώρησε δηλώσεις κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο της Τούμπας και μίλησε για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά και την πρόκριση στον τελικό.

Πιο συγκεκριμένα είπε:
"Οι ποδοσφαιριστές αντιλήφθηκαν ότι παλεύουν για την τιμή και την αξιοπρέπεια του ΠΑΟΚ και ο Θεός δεν μας γύρισε την πλάτη. Όλοι βλέπετε τις απαράδεκτες συμπεριφορές. Δεν επιτρέπεται να φτάσουμε στο ποδόσφαιρο σε μία κατάσταση που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε. 

Ψάχνουν τον λόγο να μας τιμωρήσουν. Αναγκάστηκα να μιλήσω τηλεφωνικώς με τον κ. Μαρινάκη. Του είπα ότι αν η ομάδα του δεν βγει στο γήπεδο, του είπα ότι εμείς θα φύγουμε από τη Σουπερ Λίγκα".

Για την πρόκριση στον τελικό: "Είμαστε στον τελικό και ελπίζω ότι θα έχουμε κοντά μας τον κόσμο μας. Θα ήταν ακόμη καλύτερα να ήταν το γήπεδο γεμάτο από δικούς μας οπαδούς. Πιστεύω ότι θα κρατήσουμε το τρόπαιο στα χέρια μας. Γι' αυτό το σκοπό δουλεύουμε".

Για τις πρόσφατες θέσεις του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λίγκα: "Εγώ στη θέση τους θα σιωπούσα. Δεν τους αρέσει όταν το σενάριό τους καταστρέφεται".

Για το αν τον στεναχώρησε κάτι σήμερα: "Βεβαίως. Αλλά ελπίζω ότι θα φέρουμε τάξη σιγά σιγά. Αυτό με τα ψάρια δεν ήταν ωραίο. Μπορεί και οι ίδιοι να τα έριξαν. Όταν εγώ είδα τους πάγκους ήταν καθαρά. Μήπως ήρθαν να παίξουμε μπαλέτο; 

Είπα στον διευθυντή του Ολυμπιακού ότι στο γήπεδό τους τον προπονητή του Παναθηναϊκού τον χτύπησαν με αντικείμενο. Και η διαιτησία με στεναχώρησε, αλλά και ο ίντριγκες των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, που στο πρώτο ματς επιτέθηκαν στον Αθανασιάδη. 

Είπα στους παίκτες μας σήμερα ότι δεν είναι ορφανοί, ότι εγώ θα βρω τρόπο να τους προστατέψω και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να τους συμπεριφέρεται έτσι. Είναι και συμπαίκτες στην Εθνική, πώς μπορούν να συμπεριφέρονται με τέτοιον τρόπο".

Για τον Στέφανο Αθανασιάδη: "Εγώ απαγόρευσα να φύγει ο Αθανασιάδης όταν τέθηκε θέμα πώλησής του πέρυσι. Αυτός ο παίκτης είναι όλο το νόημα του ΠΑΟΚ. Είπα στα παιδιά ότι δεν θέλω να φύγει κανείς. Είναι πολύ καλό ότι σκόραρε σήμερα ο Αθανασιάδης. Τον προσέβαλαν στον πρώτο ματς και αυτός τους τιμώρησε σήμερα".

Για το γήπεδο: "Είναι στόχος μας να χτίσουμε το νέο γήπεδό μας. Νομίζω με 32.000 - 35.000 θεατές θα έχουμε μία καλή χωρητικότητα. Αλλά με τη γραφειοκρατία που έχω συναντήσει στην Ελλάδα, αν ξεκινήσουμε την αναστήλωση της Τούμπας, φοβάμαι ότι θα χρειαστούν χρόνια να πάρουμε την άδεια".
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μετά το τέλος του παιχνιδιού και μίλησε για τα όσα συνέβησαν στη ρεβάνς της Τούμπας αλλά και την πρόκριση στον τελικό.

Αναλυτικά:
"Το θέλαμε περισσότερο από τον Ολυμπιακό. Είμαστε χαρούμενοι που μετά από πολλά χρόνια ξαναπάμε τελικό. Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την πρόκριση ήταν η αποφασιστικότητα.

Για τα όσα έλαβαν χώρα πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του αγώνα, είπε: "Άλλοι πρέπει να δώσουν τη λύση, είναι συνδυασμός οργάνωσης και διαχείρισης των πραγμάτων. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να γίνει νωρίς το ματς, δεν ξέρω γιατί δεν έγινε αυτό, θα γελάει η Ευρώπη μαζί μας".

Για τις αψιμαχίες μεταξύ διεθνών: "Αυτά είναι σημάδια που αφήνουν βήματα πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ πρέπει να κάνει βήματα προς τα μπροστά. Όταν είσαι μέσα στο γήπεδο και είναι ανεβασμένοι οι παλμοί είναι φυσιολογικό να αντιδράς ανάλογα τα ερεθίσματα. 

Όταν θα μαζευτούμε με την Εθνική πρέπει να είμαστε οικογένεια και μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε μία χαρά. Δεν νομίζω ότι πρέπει να κρατάμε τα αρνητικά, πάνω από όλα είναι η ομάδα μας για εμάς και μετά η Εθνική ομάδα. 

Δεν μπορώ να πω ούτε για τον Κώστα (Κατσουράνη) ούτε για τον Γιάννη (Μανιάτη), μπορείτε να ρωτήσετε τους ίδιους. Αυτά πρέπει να τα βάζουμε στην άκρη όταν έρθει η ώρα της Εθνικής".

Για το αν γνωρίζει τον ακριβή λόγο που διακόπηκε το παιχνίδι: "Δεν γνωρίζουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για ποιό λόγο έγινε η διακοπή; Υπήρχε πρόβλημα με τον πάγκο, δεν είχαν τη δυνατότητα να καθίσουν. Η απαίτηση του Ολυμπιακού να ζητήσει να αλλαχθούν οι πάγκοι είναι παράλογη. 

Γράψαμε ιστορία στην Ευρώπη. Από τη μία έχουν δίκιο καθώς και εμείς να ήμασταν στη θέση τους δεν θα μας άρεσε, από την άλλη όλη αυτή η διακοπή ήταν αδικαιολόγητη".

Για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό: "Είναι δύσκολο παιχνίδι, έχουμε φέτος 1 νίκη και 1 ήττα στο πρωτάθλημα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Θέλουμε πάρα πολύ το Κύπελλο, το ίδιο το θέλει και ο Παναθηναϊκός, όποιος είναι καλύτερος θα πάρει το παιχνίδι".

Δείτε στα videos που ακολουθούν την Τούμπα να χάνεται κυριολεκτικά μέσα στους καπνούς από τις εκατοντάδες δάδες που άναψαν την ώρα της εσόδου των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4