Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Απριλίου 2017

Μια πεντάρα, σταμάτησε την γκρίνια! (1975)

Σαν σήμερα στις 27/4/1975, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα, τον Ατρόμητο της Αθήνας, για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1974-1975...

Ήταν μια εποχή που ο κόσμος τα είχε με τον τότε τεχνικό της ομάδας Γκιούλα Λόραντ (!), θεωρώντας τον υπεύθυνο για τη μέτρια πορεία τoυ Δικεφάλου εκείνη τη χρονιά, μια ομάδα που αν και είχε παιχταράδες στο ρόστερ της βρισκόταν στην 4η θέση της βαθμολογίας, οχτώ ολόκληρους βαθμούς από την κορυφή (2-1-0 το σύστημα της βαθμολογίας)...
Η έκταση του σκορ ήταν η αιτία που περιόρισε τις διαμαρτυρίες του κόσμου προς το πρόσωπο του Λόραντ, ο οποίος περνούσε δύσκολες ώρες στην Τούμπα! Η επιμονή όμως του Παντελάκη, τον κράτησε στην ομάδα και την επόμενη σεζόν ήρθε η μεγάλη δικαίωση!
Ο ΠΑΟΚ, μπροστά σε 8.000 θεατές (7.348 τα εισιτήρια) προηγήθηκε στο σκορ στο 2' με τον Αποστολίδη (κορυφαίος του αγώνα), έκανε το 2-0 με τον Κερμανίδη στο επόμενο λεπτό (3'), για να μειώσει η αθηναϊκή ομάδα στο 20' με τον Βακάλη.
Στην επανάληψη, ο Σαράφης στο 54', ο Τερζανίδης στο 64' και ο Λάζος στο 71' ολοκλήρωσαν τη νίκη του Δικεφάλου!
Η γκρίνια της κερκίδας είχε να κάνει με την απουσία από το αρχικό σχήμα του Ασλανίδη, την μεταφορά του Ιωσηφίδη (ήταν στρατευμένος και απροπόνηστος) στα χαφ, την αλλαγή θέσεων των Τερζανίδη - Σαράφη - Αποστολίδη και κορυφώθηκε στο 28' του παιχνιδιού, όταν πέρασε τον Γούναρη στη θέση του Αναστασιάδη!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στέφας, Χατζηαντωνίου, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης (66' Λάζος), Αναστασιάδης (28' Γούναρης), Σαράφης, Αποστολίδης, Τσιλιγκιρίδης, Κερμανίδης.

Ατρόμητος: Κόκκινος, Ιστόριος, Μισαηλίδης Ι, Βακάλης, Λιάκουρης, Τάπρατζης, Καψιμάλης (67' Παντελίδης), Κότσαλος, Μισαηλίδης ΙΙ, Ράμφος (67' Ράπτης), Σαρδέλης.
* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς (19 νίκες - 8 ισοπαλίες- 7 ήττες), με τέρματα 73-28, πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επόμενης σεζόν.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Λές Σάνον στον πάγκο (2 ματς), συνεχίστηκε με Πρόγιο (8 ματς) και έκλεισε με τον Λόραντ (24 παιχνίδια).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4