Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Απριλίου 2017

"Ταξιαρχία" ήταν ο ΠΑΟΚ! (1979)

Σαν σήμερα στις 15/4/1979, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Αθηνών (Σμύρνης σήμερα), για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1978-1979...

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα την "Ελαφρά Ταξιαρχία" με 3-0 μπροστά σε 12.000 θεατές (11.040 τα εισιτήρια), ενώ έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσει τον δείκτη του σκορ που έδειχνε το παλιό ρολόι της Τούμπας, ακόμη ψηλότερα!
Ο Δικέφαλος ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση και αφού έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο 7' και 13' με τον Αλαβάντα (απέκρουσε και στις δύο περιπτώσεις ο Τάκης Παντέλης), είχε στη συνέχεια ένα δυνατό σουτ του Άγγελου Αναστασιάδη που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 14',.

Το σκορ άνοιξε στο 34' με καρφωτή κεφαλιά του Θόδωρου Αποστολίδη (είχε μπει σαν αλλαγή στη θέση του τραυματία Αναστασιάδη στο 30') μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Κούδας. 

Στο 42' ο Ορφανός διπλασίασε τα γκολ του Δικεφάλου, δεχόμενος πάσα του Κούδα, για να πετύχει το 3-0 στο 58' ο Σαράφης με δυνατό σουτ μετά από μπαλιά του Νίκου Αλαβάντα. 

Αυτό το γκολ του "Καίσαρα" του έδωσε την πρώτη θέση στους σκόρερς όλων των εποχών των ομάδων του Βορρά, αφήνοντας πίσω του τον Αλεξιάδη του συμπολίτη! Μια θέση που ο Σαράφης κατέχει ακόμη ως σήμερα!!!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές στο 67' και στο 70' με τον Φίλη να σταματάει τις προσπάθειες των Μπέριου και Οικονόμου και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Κώστα Δέδε βρήκε τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια άνετη νίκη, μπροστά σε 13.000 θεατές (11.040 τα εισιτήρια). 

Μετά το 3-0, ως είθισται, ο Δικέφαλος κατέβασε ταχύτητα, αρκούμενος στη νίκη με 3-0... 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Αλαβάντας, Ορφανός, Θ. Αποστολίδης και Σαράφης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Αναστασιάδης (30' Αποστολίδης Θ.), Ιωσηφίδης, Πέλλιος (46' Κωστίκος), Δαμανάκης, Αλαβάντας, Σαράφης, Γκουερίνο, Κούδας, Ορφανός.

Απόλλων Αθηνών: Παντέλης, Ζιάκος, Οικονόμου, Τσιβόγλου, Θεοχαρίδης, Βρεττός, Ζούμας, Μπέριος, Παπαδημητρίου, Μαυρομάτης (46' Τσιγκούλης), Καρυπίδης (46' Κατσούλης).

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Σταύρος Σαράφης σε μια προσπάθειά του με αντίπαλο τον Τάκη Παντέλη και αμυντικούς του Απόλλωνα.

* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4