Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Απριλίου 2017

Νίκη με υπογραφή του μεγάλου Γιώργου Κούδα (1969)

Σαν σήμερα στις 20/4/1969, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε μια κατάμεστη Τούμπα τον Ολυμπιακό, για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1968-1969...

Ο Ολυμπιακός μαζί με τον Παναθηναϊκό διεκδικούσαν τον τίτλο και ο τότε τεχνικός τους Θανάσης Μπέμπης, γνώριζε πολύ καλά τι εστί Τούμπα, καθώς την είχε γνωρίσει και από την καλή και από την ανάποδη σαν παίκτης λίγα χρόνια νωρίτερα.
Ο Δικέφαλος ήταν μια κλάση καλύτερος από τον μισητό αντίπαλο, τον πάτησε στον αγωνιστικό χώρο και το τελικό 2-1 μας αδικεί, καθώς είναι φτωχό για να αποδώσει την πραγματική διαφορά των δύο ομάδων, εντός των τεσσάρων γραμμών εκείνη τη μέρα!
Το παιχνίδι άρχισε στις 3:00 το μεσημέρι, ηγετική μορφή για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Γιώργος Κούδας που με δύο δικά του τέρματα (στο 1' με πέναλτι και στο 42' με απίθανο σόλο!!!) σκόρπισε φρενίτιδα ενθουσιασμού στις κατάμεστες κερκίδες!
42ο λεπτό: Ο Κούδας σημειώνει το 2-0 μετά από εξαιρετική προσπάθεια!
Στην επανάληψη ο διαιτητής Παζαρόπουλος, δεν μέτρησε κανονικό γκολ του ΠΑΟΚ, όταν ο Αγανιάν απομάκρυνε την μπάλα ενώ αυτή είχε περάσει τη γραμμή.

Στο 87' μέτρησε γκολ του Ολυμπιακού με απευθείας φάουλ του Σιδέρη , αν και ο ίδιος είχε υποδείξει πως είναι έμμεσο...
Την απόλυτα δικαιολογημένη γκρίνια για τις αποφάσεις του Παζαρόπουλου, τη σκέπασε το απίθανο δεύτερο γκολ του Κούδα, το οποίο συζητιόταν για πολύ καιρό στα ποδοσφαιρικά στέκια της εποχής, από όσους είχαν την τύχη να το δουν! 

Για όλους εμάς που δεν το είδαμε, μεταφέρουμε τα όσα γράφτηκαν στον τύπο της εποχής:

"Στη φάση του 42΄ο Κούδας διέλυσε όλη την άμυνα του Ολυμπιακού, περνώντας την δύο φορές κατ' επανάληψη, την χάζεψε κυριολεκτικά, την γελοιοποίησε και απέδειξε πως όταν θέλει ο παίκτης αυτός μπορεί να κερδίσει μόνος του μια ολόκληρη ομάδα! 

Με το τέρμα αυτό αποδείχτηκε πόσο δίκαιο είχαν εκείνοι που ισχυρίσθηκαν ότι, όταν ο Κούδας δεν κλήθηκε στην Εθνική, δεν έχασε εκείνος, αλλά η Εθνική..."

Το αστείο στην υπόθεση είναι πως μετά το ματς, ήρθε στον ΠΑΟΚ τηλεγράφημα από την ΕΠΟ, με το οποίο καλούσε τον Κούδα εσπευσμένα στην Αθήνα για να ενσωματωθεί με την Εθνική ομάδα που θα αναχωρούσε για την Πορτογαλία!!!
Να σημειωθεί πως αυτό το παιχνίδι ήταν η επανεμφάνιση του Γιώργου Κούδα κόντρα στον Ολυμπιακό, μετά από διετή σχεδόν αποχή του από επίσημα παιχνίδια, λόγω της γνωστής υπόθεσης αρπαγής του από παράγοντες του Ολυμπιακού, μια ιστορία που άρχισε στις 14/7/1966 και τελείωσε στις 2/8/1968... 

Μετά την ολοκλήρωση της 28ης αγωνιστικής η βαθμολογία είχε ως εξής:

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Μήτρακας, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Παπαχριστούδης (Κατσικάρης), Γιακουμής, Παρίδης, Κούδας, Τερζανίδης, Σαράφης, Αφεντουλίδης.

Ολυμπιακός: Κόης, Γκαϊτατζής, Παυλίδης, Σιώκος, Ζαντέρογλου, Ν. Σιδέρης, Γ. Σιδέρης, Αγανιάν, Στολίγκας, Γιούτσις, Μποτίνος.

Τη σεζόν 1968-69, ο ΠΑΟΚ με τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιαννέφσκι στον πάγκο του, σε 34 ματς είχε 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες, τερμάτισε στην 5η θέση με 76 βαθμούς και τέρματα 58-37.

Δείτε κι άλλες εντυπωσιακές photos από το παιχνίδι...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4