Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Απριλίου 2017

Τυπικότατος στις παραδόσεις! (1978)

Σαν σήμερα στις 16/4/1978, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1977-1978...

Πριν τα παιχνίδια αυτής της αγωνιστικής ο Δικέφαλος είχε 39 βαθμούς, ο Ολυμπιακός 40 και ο Παναθηναϊκός (υποδεχόταν τα Γιάννινα από τα οποία έχασε με 2-3 εντός!) είχε 38.

Το μεγάλο ματς της ημέρας γινόταν στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον "πελάτη" του σε μια εποχή που η μεγάλη παράδοση ήταν σε πλήρη εξέλιξη, καθώς η ομάδα του Πειραιά μετρούσε ήδη 6 συνεχόμενες ήττες και μια ισοπαλία τη σεζόν 1970-1971.
16ο λεπτό: Ο Γκουερίνο με κοντινό σουτ ανοίγει το σκορ!

Σε μια κατάμεστη Τούμπα (περίπου 33.000 οι θεατές, 30.477 τα εισιτήρια), έχοντας τον Λάκη Πετρόπουλο στον πάγκο του, ο ΠΑΟΚ χωρίς να πιάσει καμιά σπουδαία απόδοση κέρδισε την ομάδα του Ολυμπιακού με 1-0, χάρη σε γκολ του Νέτο Γκουερίνο στο 16' με κοντινό σουτ μετά από ωραία προσπάθεια του Δαμανάκη από τα αριστερά.
Η ομάδα μας είχε και άλλες καλές στιγμές για να πετύχει περισσότερα γκολ αλλά όλες σπαταλήθηκαν και έτσι παρέμεινε το φτωχό 1-0, ως την ώρα που ο διαβόητος διαιτητής ... Φακής, σφύριξε τη λήξη!
Μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, από διαφορετική οπτική γωνία.

Ο εν λόγω κύριος που πολλάκις "έσφαξε" τον ΠΑΟΚ, άλλοτε με το γάντι και άλλοτε με το μαχαίρι, μετά το γκολ του Νέτο τα έβλεπε όλα ... κόκκινα, με αποκορύφωμα μια φάση στην οποία χάρισε την κόκκινη στον Γαλάκο, όταν αυτός χτύπησε εν ψυχρώ τον Δαμανάκη!

Μια φάση που την είδαν όλοι στο γήπεδο, εκτός από αυτόν που εκείνη την ώρα φορούσε τις γνωστές παρωπίδες του!

Δείτε το γκολ του Γκουερίνο στο video...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης (75' Κερμανίδης), Ορφανός (81' Φουντουκίδης), Σαράφης, Δαμανάκης, Κούδας, Γκουερίνο.

Ολυμπιακός: Πουπάκης, Ανδρούτσος, Μαριόλης, Σιώκος, Κατσαβάκης, Καραβίτης, Σπενς, Κυράστας, Γαλάκος, Περσίας, Βαμβακούλας (61' Σόρενσεν).

Kαι η βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε μετά τα ματς της 30ης αγωνιστικής:
* Η σεζόν 1977-78 ήταν μια πολύ παράξενη χρονιά για τον Δικέφαλο που λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε διεκδικούσε με αξιώσεις το πρωτάθλημα από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ενώ ήταν "μέσα" στη μάχη της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο έχασε, πάλι από την ΑΕΚ (2-0) στον τελικό που έγινε στο Καραϊσκάκη...

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ φρόντισε να αποκλείσει μεταξύ των άλλων, τον Ηρακλή (0-1) και με το ίδιο σκορ τον συμπολίτη στην παράταση! Και τα δύο παιχνίδια έγιναν στις έδρες των αντιπάλων.

* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα 1977-78 με τον Μπίλι Μπίγκαμ στον πάγκο του (6 ματς, 2 νίκες-2 ισοπαλίες-2 ήττες), ακολούθησε ο Δημήτρης Καλογιάννης (9 ματς, 4 νίκες και 5 ισοπαλίες), για να ολοκληρωθεί η χρονιά με τον Λάκη Πετρόπουλο (19 ματς, 10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 2 ήττες).

* Τελικός απολογισμός: 2η θέση με 46 βαθμούς, 48-24 τα τέρματα. Μια θέση που έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο (ΟΥΕΦΑ), αλλά ο ΠΑΟΚ σαν φιναλίστ του Κυπέλλου, αγωνίστηκε την επόμενη σεζόν στο τότε Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. Για τα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα μας σε αυτήν την ευρωπαϊκή διοργάνωση, θα τα πούμε εν ενθέτω χρόνο...

* Στην αρχική photo διακρίνεται ο Μλάντεν Φούρτουλα, να αποκρούει κεφαλιά αντιπάλου, με φόντο την κατάμεστη Τούμπα.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4