Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Απριλίου 2017

Άλμα τίτλου την 26η αγωνιστική (1976)

Σαν σήμερα 26/4/1976, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1975-1976...

Το ταξίδι του ΠΑΟΚ προς τον τίτλο τη σεζόν 1975-76 συνεχίζεται! Μετά το διπλό στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής (0-3), για την 26η αγωνιστική ο Δικέφαλος υποδεχόταν στην Τούμπα τον Ολυμπιακό.

Έναν Ολυμπιακό που δεν ήταν και στα καλύτερά εκείνη τη σεζόν, καθώς μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική βρισκόταν στην 3η θέση με 34 πόντους έναντι 41 του ΠΑΟΚ (2-1-0 η βαθμολογία).
 
Σε μια Τούμπα που δεν έπεφτε καρφίτσα (33.378 τα εισιτήρια, πολύς περισσότερος ο κόσμος!), οι παίκτες του Λόραντ, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 11' με αυτογκόλ του Αποστολίδη μετά από συρτή σέντρα του Σταυρόπουλου από τα αριστερά.

Το γήπεδο προς στιγμήν πάγωσε, αλλά μερικά δευτερόλεπτα αργότερα η ιαχή "ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ" ανάσταινε και νεκρούς...
Ο Δικέφαλος βγήκε άμεσα σε επίθεση διαρκείας και στο 27' ο Κερμανίδης με εντυπωσιακό γυριστό βολέ, εκμεταλλεύεται σέντρα του Τερζανίδη και εκτελεί τον Κελεσίδη ισοφαρίζοντας.

Ο ΠΑΟΚ δεν σταματάει εκεί! Ανεβάζει την πίεση, αναγκάζει τους φιλοξενούμενους σε ρόλο παθητικό και στο 35' ο Σαράφης από κοντά κάνει το 2-1, ανατρέποντας το σκηνικό, την ώρα που στις εξέδρες της Τούμπας (33.378 εισιτήρια), γίνεται το έλα να δεις!
Στο 41' ο Ολυμπιακός έχει δοκάρι (οριζόντιο) με τον Βασιλόπουλο και στο 44' Κούδας - Γκουερίνο συνδυάζονται, ο Νέτο πλασάρει τον Κελεσίδη και το 3-1 είναι γεγονός.
Ο ΠΑΟΚ μέσα σε 17 λεπτά έχει φέρει τα πάνω κάτω, οι παίκτες αποχωρούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού!
Κερμανίδης, Καραβίτης, Αποστολίδης, κατά την αποχώρησή τους από το γήπεδο.

Στην επανάληψη ο καλά διαβασμένος ΠΑΟΚ, διαχειρίστηκε έξυπνα το σκορ, απειλήθηκε στο 51' όταν ο Ιωσηφίδης απέκρουσε στη γραμμή σουτ του Σταυρόπουλου και μπορούσε στο 86' να κάνει το 4-1, όταν ο Κούδας με εξουδετερωμένο τον Κελεσίδη, πλάσαρε άουτ...

Δείτε τα γκολ του αγώνα στο video που ακολουθεί:

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης (70' Αναστασιάδης), Κερμανίδης, Αποστολίδης, Σαράφης, Κούδας, Γκουερίνο.

Ολυμπιακός: Κελεσίδης, Γκαϊτατζής (29' Λοσάντα), Βασιλόπουλος, Συνετόπουλος, Κυράστας, Καραβίτης, Σταυρόπουλος, Βιέρα, Γαλάκος, Δεληκάρης (40' Παμπουλής), Δαβουρλής.

Η βαθμολογία μετά την 26η αγωνιστική:
* Οι παίκτες του Γκιούλα Λόραντ πέτυχαν σε σύνολο 30 αγώνων: 21 νίκες, 7 ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκαν μόλις δύο φορές, από Γιάννινα εκτός και Ατρόμητο εντός, με την τελευταία ήττα να έρχεται την προτελευταία αγωνιστική από τον Ατρόμητο στην Τούμπα σε αδιάφορο παιχνίδι, καθώς το πρωτάθλημα ήταν ήδη εξασφαλισμένο.

* Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τη χρονιά έχοντας πετύχει 60 τέρματα (καλύτερη επίθεση!), ενώ δέχτηκε 17 (καλύτερη άμυνα!). Είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί λένε την αλήθεια...

* Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, απέμεναν πλέον μόλις τέσσερα παιχνίδια για να ολοκληρωθεί η σεζόν... Ο ΠΑΟΚ είχε να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ εντός, τον Ηρακλή εκτός, τον Ατρόμητο εντός και τον Εθνικό Πειραιώς εκτός.

Όλοι γύρω από την ομάδα αντιλαμβανόταν πως ο Δικέφαλος ήταν κοντά σε κάτι που έμοιαζε με άπιαστο όνειρο, κάτι που ονειρεύτηκαν χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες και δεν ευτύχησαν να το δουν να πραγματοποιείται: Την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4