Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Απριλίου 2017

Ήττα με 1-0, αλλά κέρδισαν το χειροκρότημα! (1968)

Σαν σήμερα στις 22/4/1968, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1967-1968...

Το παιχνίδι έγινε σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα, καθώς πριν ο διαιτητής Δικόπουλος σφυρίξει τη σέντρα οι παίκτες τσούγκρισαν αυγά, κάτι που συνηθιζόταν εκείνα τα χρόνια σε παιχνίδια που γινόταν κοντά στο Πάσχα! 

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στα πρώτα 30' λεπτά και στο διάστημα αυτό σημείωσαν και το γκολ που τελικά έμελλε να κρίνει το παιχνίδι, με σκόρερ τον Ροκίδη στο 16'.
16': Ο Ροκίδης πανηγυρίζει το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του...

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και βγήκε στην επίθεση, χάνοντας στο 23' μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Φουντουκίδη (κεφαλιά) και Σαράφη (ανάποδο ψαλίδι) στην καλύτερη στιγμή μας στο πρώτο 45λεπτο. 

Στην επανάληψη ακυρώθηκε γκολ του Φουντουκίδη στο 51', καθώς χρεώθηκε επιθετικό φάουλ στον Οικονομόπουλο. 

Ο Δικέφαλος άσκησε ασφυκτική πίεση στους γηπεδούχους, έχασε άλλες 2 μεγάλες ευκαιρίες με τους Αφεντουλίδη στο 80' και Λάζο στο 84', αλλά η ισοφάριση δεν ήρθε.
Το μόνο κέρδος από το παιχνίδι ήταν το χειροκρότημα των 22.000 θεατών προς τους παίκτες μας, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, σαν αναγνώριση του πολύ καλού παιχνιδιού που έκαναν!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Σαράφης, Σαββουλίδης, Φουντουκίδης και Κατσικάρης.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Μητρόπουλος, Δημητρίου, Καμάρας, Αθανασόπουλος, Πιτυχούτης, Δομάζος, Κοψαχείλης, Ροκίδης, Καλαϊτζίδης, Γραμμός

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Τάτσης, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Κατσικάρης, Γιακουμής, Λάζος, Χαραλαμπίδης, Μουρατίδης, Σαράφης, Αφεντουλίδης

Δηλώσεις:

Άιβορ Πάουελ: "Δίκαιο το αποτέλεσμα, παρά την προσπάθειά μας στην επανάληψη. Ο παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα και μου άρεσε. Οι παίκτες του έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση",

Αιμίλιος Θεοφανίδης: "Η ισοπαλία θα ήταν το δικαιότερο αποτέλεσμα, προσπαθήσαμε πολύ στην επανάληψη"

Πριν το παιχνίδι αγωνίστηκαν σε φιλικό παιχνίδι οι εφηβικές ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 1-2... 

* Τη σεζόν 1967 - 1968, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 8η θέση (ισόβαθμος με τον Πανιώνιο), έχοντας σε 34 ματς, 67 βαθμούς (3-2-1 η βαθμολογία), με 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 14 ήττες και τέρματα 45-40.

* Τη χρονιά εκείνη ξεκίνησε και η συμμετοχή των κυπριακών σωματείων στη διοργάνωση της ελληνικής Α΄ Εθνικής. Η μετέπειτα αθλητική βιβλιογραφία καταγράφει τη δεδομένη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) ως πολιτική προπαγάνδα του δικτατορικού καθεστώτος, το οποίο είχε επιβληθεί τον Απρίλιο της προηγούμενης περιόδου.

* Παρέλαση προπονητών είχαμε εκείνη τη σεζόν στον πάγκο μας! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για 6 ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο συγχωρεμένος πια, Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012) για τα τελευταία 13 παιχνίδια.

* Ήταν η σεζόν που ήρθε στην ομάδα ο Σταύρος Σαράφης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα από το 1926 και εντεύθεν, ενώ στον αντίποδα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Απόστολος Βασιλειάδης, μετά από οκταετή παρουσία του στην Τούμπα...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4