Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Μαρτίου 2017

Κυρίαρχος με πέντε γκολ! (1974)

Σαν σήμερα 31/3/1974, ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν στην Τούμπα τον ουραγό Απόλλωνα Καλαμαριάς, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-1974 ...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε 12.000 θεατές (11.086 τα εισιτήρια) μπήκε φουριόζος και από το 10' κιόλας έκοψε τις διαθέσεις της ομάδας του Απόλλωνα για κάτι καλό στο ματς, καθώς με δύο γκολ του Παρίδη (4' και 9'), προηγήθηκε με 2-0!
Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, η Καλαμαριά δεν μπορούσε να απειλήσει και το παιχνίδι ρόλαρε ομαλά... Η εικόνα άλλαξε στην επανάληψη και συγκεκριμένα μετά το 65'. Σε αυτό το χρονικό σημείο, ο Παπαδόπουλος χτύπησε τον Παρίδη, τραυματίζοντάς τον.
Από εκείνο το σημείο και μετά ο Δικέφαλος ανέβασε ταχύτητα, πάτησε στην κυριολεξία τους φιλοξενούμενους, καθώς οι παίκτες μας έμπαιναν όποτε ήθελαν στην αντίπαλη περιοχή, παρά το σκληρό παιχνίδι που δεχόταν!
Στο 74' ο Παρίδης (χατ τρικ), στο 80΄ο Σαράφης και στο 83' ο Κερμανίδης (η αρχική photo), έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΠΑΟΚ με 5-0, που παρέμεινε στην 4η θέση του πρωταθλήματος.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στέφας, Χατζηαντωνίου, Τσιλιγκιρίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Κερμανίδης.

Απόλλων Καλαμαριάς: Τσαγκάρης, Ιωσηφίδης, Σαλαπασίδης, Παπαδόπουλος, Ομηρίδης, Ρούπας, Τραυλός, Κοκκονίδης, Ξακουστός (62' Σταυλάς), Φουλατσικλής (Γκόγκος), Πάτσης.
* Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του).

Συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα), σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4