Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ημιτελικός Κυπέλλου στο Σιντριβάνι το 1951

Σαν σήμερα στις 28/2/1951 όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι, τον Παναθηναϊκό για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1950-1951...

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 12.000 θεατές (κατάμεστο το παλιό γήπεδο του Δικεφάλου), ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και σκόραρε μόλις στο 5' με τον Παπαδάκη, ενώ ήταν πολύ καλύτερος της αθηναϊκής ομάδας στο πρώτο 20λεπτο.

Στη συνέχεια έπαιξε με το μυαλό περισσότερο στο να κρατήσει το σκορ κάτι που έγινε έχοντας κορυφαίους παίκτες τους αμυντικούς Αρβανίτη και Πατάκα οι οποίοι εξαφάνισαν τους επικίνδυνους αντίπαλους επιθετικούς, Φυλακτό και Χατζηνικολάου. Εξαιρετικός και ο Παπαδάκης τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα όσο και στο δημιουργικό κομμάτι...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Λυκούρης, Πατάκας, Αρβανίτης, Ψωμάς, Γκολέμας, Γκόγκας, Τζινόπουλος, Μουρατίδης, Κωνσταντινίδης, Παπαδάκης, Χριστοδούλου.

Παναθηναϊκός: Μαθιός, Σταφυλίδης, Κουρτζίδης, Νικολόπουλος, Χιονίδης, Νικολαΐδης, Χατζηνικολάου, Πετσανάς, Τσιτούρας, Φυλακτός.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ πέταξε έξω από το κύπελλο τον Παναθηναϊκό, για να ακολουθήσουν φυσικά και άλλες ... Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά είχε αποκλείσει στα προημιτελικά τον Άρη με νίκη στο γήπεδο του με 4-2 με ανατροπή χάρη σε 4 γκολ του Μουρατίδη (!!!) και μόλις λίγες ημέρες πριν από τον ημιτελικό του Κυπέλλου είχε ηττηθεί με 4-2 από τον Μακεδονικό...

Στον τελικό που έγινε στην "ουδέτερη" Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ είχε γνωρίσει βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό με 4-0.

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, είχε κάνει αφιέρωμα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της... Θυμηθείτε το: 

Η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη. Αρχικά υπήρξαν αντιδράσεις από την πλευρά της ομάδας της Αθήνας που ήθελε αλλαγή έδρας ώστε να μην ταλαιπωρηθεί, ενώ η επικράτηση του ΠΑΟΚ φάνταζε με έκπληξη, αφού δεν είχε καλή πορεία στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης.
Ο Παναθηναϊκός τελικά ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη με το αεροπλάνο, κάτι που ήταν πολύ σπάνιο για την εποχή και υπήρχε τρένο για τους οπαδούς του από τον σταθμό Λαρίσης μια ημέρα πριν την αναμέτρηση. Οι πράσινοι αναχώρησαν την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 1951 και ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για την επόμενη ημέρα, στις 15:30.

Ο ΠΑΟΚ σημείωσε γρήγορα γκολ, με τον Παπαδάκη (5′) σε μια αντεπίθεση που σταμάτησε αρχικά από τον Σταφυλίδη, αλλά η απόκρουση πήγε στον Μουρατίδη και εκείνος άνοιξε ωραία στον Παπαδάκη για να κάνει με σουτ το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. 

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε στη συνέχεια, αλλά δέχθηκε επικίνδυνες αντεπιθέσεις με τον Παπαδάκη να χάνει την ευκαιρία για το 2-0 στο 23ο λεπτό και τον Πετσανά να απαντά με σουτ στο δοκάρι για τους “πράσινους”.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4