Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Μαρτίου 2017

Εξαιρετικός ΠΑΟΚ και τετράμπαλο επί της ΑΕΚ (1970)

Σαν σήμερα στις 29/3/1970, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1969-1970 ... 

Η αθηναϊκή ομάδα ήταν στο κυνήγι της κορυφής (4 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό) και ήθελε τη νίκη για να μείνει ζωντανή σε αυτήν της την προσπάθεια. 

Για κακή της τύχη έπεσε σε έναν εξαιρετικό ΠΑΟΚ που πραγματοποιώντας ίσως το καλύτερο παιχνίδι του για εκείνη την αγωνιστική χρονιά, κυριολεκτικά την έστειλε αδιάβαστη! 

Ήταν η ευρύτερη του νίκη μέχρι τότε απέναντι στους τρεις της Αθήνας. 
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής: "Ο ΠΑΟΚ κατέπληξε την Κυριακή και πρώτα από όλα τους οπαδούς του, που δεν περίμεναν μια τέτοια εμφάνιση! Τι επίθεση ήταν αυτή; Πού κρυβόταν η ομάδα σε τόσα προηγούμενα παιχνίδια; 

Άραγε κατάλαβε η τεχνική ηγεσία πόσο κατασταλτικό ήταν το κομπλεξικό man to man που έπαιζε ο Δικέφαλος; Κάθε φορά που οι παίκτες του έπαιρναν την μπάλα κυριολεκτικά μύριζε γκολ!" 

Έναν τέτοιο ΠΑΟΚ βρήκε μπροστά της η πλήρης ΑΕΚ και κυριολεκτικά υποκλίθηκε στο μεγαλείο του... 

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4' ο Σαράφης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Ο Τριανταφύλλου ανέτρεψε τον Κούδα (αρχική photo). 

Ακολούθησε ένα 20λεπτο στο οποίο η ΑΕΚ βγήκε στην επίθεση, προσπάθησε να ισοφαρίσει, όμως ο Χριστοδούλου σε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες ήταν παρών και κράτησε την εστία μας ανέπαφη. 

Στο 44' ο Παρίδης σέντραρε και ο Σαράφης με εκπληκτική κεφαλιά (σπεσιαλιτέ του) έγραψε το 2-0! 
Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ βγήκε δυνατά στην επίθεση κερδίζοντας τρία διαδοχικά κόρνερ. Το τρίτο από αυτά το εκτέλεσε ο Παρίδης με φοβερό φάλτσο, στέλνοντας την μπάλα απευθείας για 3η φορά στα δίχτυα της ΑΕΚ, παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα Κωνσταντινίδη... 
Δύο πέναλτι με διαφορετική κατάληξη! Στην πάνω εικόνα ο Σαράφης νικάει τον Κωνσταντινίδη και σκοράρει και στην κάτω ο Χριστοδούλου αποκρούει το πέναλτι του Καραφέσκου...

Στο 52' η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι (χέρι του Παπαχριστούδη), το εκτέλεσε ο Καραφέσκος, αλλά ο Χριστοδούλου με εξαιρετική απόκρουση έστειλε την μπάλα σε κόρνερ! 

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της εποχής: "Ο Χριστοδούλου έπεσε στην γωνία του και έδιωξε την μπάλα, αλλά δεν πήρε αποκλειστικά πάνω του την επιτυχία και μετά το τέλος της αναμέτρησης εξομολογήθηκε πως... 

"Για το πέναλτι μην με ρωτάτε, είναι επιτυχία του Κούδα". Λίγο πριν χτυπήσει το πέναλτι ο Καραφέσκος, ο Κούδας έκλεισε το μάτι στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και του υπέδειξε πως το χτύπημα θα είναι προς τα δεξιά. 
Ο χορός των γκολ έκλεισε στο 90' με δράστη τον Γιώργο Κούδα, ο οποίος με φάουλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε και αυτός τον Κωνσταντινίδη κάνοντας το 4-0!
Η ήττα έφερε πρόστιμο σε τέσσερις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και έθεσε σε αμφισβήτηση την παραμονή του τεχνικού της Μπράνκο Στάνκοβιτς, ο οποίος τελικά παρέμεινε στην άκρη του πάγκου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Παπαχριστούδης, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Μακρής, Τερζανίδης, Μουρατίδης, Σαράφης (54' Γιακουμής), Παρίδης, Κούδας, Ασλανίδης.

ΑΕΚ: Κωνσταντινίδης, Κεφαλίδης, Τόσκας, Τριανταφύλλου, Σταθόπουλος (59' Καχρής), Σκευοφύλαξ, Λαβαρίδης, Καραφέσκος, Βεντούρης, Παπαϊωάνου, Δαρής (54' Καρακουλιτίδης).

Δηλώσεις προπονητών:

Τσάκναντι: "Ένα μεγάλο αντίπαλο νίκησε η ομάδα μας! Η ΑΕΚ ήταν αήττητη σε 22 συνεχή παιχνίδια. Οι παίκτες μπορούν να είναι περήφανοι για αυτήν τους την επιτυχία. Η ΑΕΚ αγωνίστηκε αγωνίστηκε εξαιρετικά και μετά το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο γκολ που δέχτηκε! 

Αυτό είναι κάτι για να το επαινέσει κανείς. Και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν αρκετά σκληρά. Ούτε εμείς αλλά ούτε και οι αντίπαλοί μας μπορούν να ισχυρισθούν ότι υπήρχε σκληρότητα μόνο από τη μια πλευρά".

Στάνκοβιτς: "Δίκαια κέρδισε ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε αγνώριστη. Ούτε ένας ποδοσφαιριστής μας δεν ήξερε τι ήθελε μέσα στο παιχνίδι. Πάντως το 4-0 δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την απόδοση των ομάδων. 

Από τον ΠΑΟΚ μου άρεσαν οι Νο4 (Παπαχρηστούδης), Νο10 (Τερζανίδης) και Νο 7 (Παρίδης). Η πτώση της ομάδας μου οφείλεται στο ότι επί μια εβδομάδα δεν προπονηθήκαμε όλοι μαζί, παρά μόνο δύο μέρες, γιατί πολλοί ποδοσφαιριστές έμειναν με τη ΔΕΗ στη Ρόδο".

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ όλη τη χρονιά εκείνη καθόταν ο Ούγγρος Γιέννε Τσάκναντι και η ομάδα τερμάτισε στην 5η θέση έχοντας σε 34 ματς, 12 νίκες, 17 ισοπαλίες και 5 ήττες . 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4