Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Μαρτίου 2017

Νίκη περίπατος στο υποτιθέμενο "ντέρμπι" (1975)

Σαν σήμερα στις 23/3/1975, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, σε ένα παιχνίδι που οι φυλλάδες της εποχής το χαρακτήριζαν "ντέρμπι", για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1974-75 ...

Η ανωτερότητα του Δικεφάλου ήταν εμφανέστατη από το πρώτο λεπτό και η νίκη ήρθε εύκολα...
Παίκτης κλειδί για την ομάδα του Γκιούλα Λόραντ ήταν ο Χρήστος Τερζανίδης, η παρουσία του οποίου (στην επανάληψη) δέσποζε στη μεσαία γραμμή, προκαλώντας μόνιμο πονοκέφαλο στους φιλοξενούμενους!
 
Επιθέσεις κατά κύματα και συνεχόμενο καρδιοχτύπι για τους ηρακλειδείς, περιελάμβανε το σκηνικό εκείνο το κυριακάτικο απόγευμα στην Τούμπα...

Το σκορ άνοιξε στο 20' ο Κούδας, που επωφελήθηκε λάθος του ... Μπατάκη και πλάσαρε εύκολα τον Φανάρα. Με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στο 66' ο Κούλης Αποστολίδης με συρτό σουτ κάτω από το σώμα του Φανάρα έκανε το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 72' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σταύρου Σαράφη...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης (46' Τερζανίδης), Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Φουντουκίδης, Τσιλιγκιρίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποστοιλίδης, Κούδας, Κερμανίδης (67' Αναστασιάδης).

Ηρακλής: Φανάρας, Χριστοφορίδης, Μπατάκης (27' Τουμπόγλου), Σεντελίδης (80' Ξανθόπουλος), Χαλιαμπάλιας, Νικολούδης, Ζαφειρίδης, Δεληγιάννης, Γκέσιος, Κουσουλάκης, Ποντίκης.
* Μετά από εκείνη τη νίκη ο ΠΑΟΚ με 34 βαθμούς παρέμεινε στην 3η θέση, πίσω από Ολυμπιακό (39) και ΑΕΚ (37). Ο Ηρακλής με 20 βολόδερνε στη 12η θέση, τρεις μόλις λιγότερους από τον έτερο συμπολίτη!

* Μια μέρα νωρίτερα, στις 22/3/1975, η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ κέρδισε στο Παλαί τον Ολυμπιακό με τους πολλούς ομογενείς (;) στο ρόστερ του με 77-75! Από εκείνο το παιχνίδι είναι η photo που ακολουθεί.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4