Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Φεβρουαρίου 2017

Ξόρκισε την κατάρα με Φραντζέσκο! (1999)

Σαν σήμερα στις 28/2/1999, ο ΠΑΟΚ παρουσία 500 οπαδών του που βρέθηκαν στη θύρα 34, νίκησε τον Παναθηναϊκό με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φραντζέσκου, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1998-1999 ...

Χρειάστηκε να περάσουν 14 ολόκληρα χρόνια για να φύγει ο ΠΑΟΚ με διπλό επί του Παναθηναϊκού, μετά το 0-1 της σεζόν 1984-1985, όταν και σηκώσαμε το 2ο πρωτάθλημα της ιστορίας μας...

Στα παιχνίδια που μεσολάβησαν ως το 1999, ο Δικέφαλος είχε έναν διόλου τιμητικό απολογισμό 11 ηττών και μόλις δύο ισοπαλιών.

Το γκολ που έμελλε να κρίνει το παιχνίδι σημειώθηκε στο 38', με τον Φραντζέσκο που είχε να σκοράρει από το 2-0 του πρώτου γύρου με τον ίδιο αντίπαλο.

Ο Κώστας άφησε άγαλμα τον Νικοπολίδη, που είδε την μπάλα μόλις αυτή κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του!
Ο Κώστας Φραντζέσκος, σκοράρει με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ
Νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν μια δυο καλές στιγμές, αλλά ο Μιχόπουλος ήταν εκεί και καθάρισε τους κινδύνους.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός με τον "100 χρόνια μπροστά" στον πάγκο του (Βασίλης Δανιήλ) βγήκε στην επίθεση αφήνοντας στα μετόπισθεν τεράστια κενά!

Στο 51' το σουτ του Καφέ το μπλόκαρε ο Νικοπολίδης.
Στο 60' ίδια τύχη είχε το σουτ του Βρύζα,

Στο 63' στο τετ α τετ ο Κωνσταντινίδης πλάσαρε άουτ (κυριολεκτικά άχαστο!!!).
Στο 65' ο ίδιος ανακόπηκε με ανύπαρκτο οφ σάιντ ενώ έβγαινε μόνος του.

Στο 74' ο Νικοπολίδης απέκρουσε εξ επαφής το σουτ του Κωνσταντινίδη (καλά που κερδίσαμε θα ήταν σίγουρα μοιραίος!!!)

Στο 90' ο Μπάντοβιτς ανενόχλητος σε τετ α τετ, σούταρε άουτ!
Ο Παναθηναϊκός είχε και αυτός τις ευκαιρίες του, αλλά η άμυνά μας άντεξε στην πίεση των τελευταίων λεπτών και ήρθε ένα σπουδαίο διπλό, που γέμισε με χαρά τον κόσμο.

'Εναν κόσμο που μετά από ένα πολύ κακό ξεκίνημα στη σεζόν, έκανε όνειρα για τη 2η θέση που οδηγούσε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League!

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Αποστολάκης, Φύσσας (46' Σιπνιέφσκι), Σέζαρ (64' Κιάσσος), Γκούμας, Μπασινάς, Λαγωνικάκης, Μίκλαντ (46' Καραγκούνης), Ασάνοβιτς, Λυμπερόπουλος, Βαζέχα.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Μπάντοβιτς, Ολιβάρες, Κατσιαμπής, Κουλακιώτης, Μαχαιρίδης (87' Νάστος), Ζαφειρίου, Καφές, Φραντζέσκος, Κρισμάρεβιτς (55' Βελλής), Βρύζας (56' Κωνσταντινίδης).

Προς το τέλος του παιχνιδιού οι οπαδοί του Παναθηναικού, έβριζαν τον Βαρδινογιάννη, την ώρα που οι δικοί μας απαντούσαν: "Γ@μηστε τον π@υστη τον ολυμπιακό, γιατί αυτού τους γράφουμε στα @@ μας τα δυο"

Η βαθμολογία...
Δηλώσεις πρωταγωνιστών:
Άρι Χάαν: "Είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη που επιτεύχθηκε επί ενός δυνατού αντιπάλου, όπως είναι ο παναθηναϊκός. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε ισορροπία, στο δεύτερο οι γηπεδούχοι ρίσκαραν αλλά εμείς αντιδράσαμε πολύ καλά.

Έπρεπε να αλλάξω έναν επιθετικό γιατί ο παναθηναϊκός έπαιξε πολύ επιθετικά στο β΄μέρος. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί δεν επέτρεψαν να δημιουργήσει ο αντίπαλος ευκαιρίες για γκολ.

Αντίθετα εμείς είχαμε 4-5 καταπληκτικές ευκαιρίες για να καθαρίσουμε το παιχνίδι νωρίτερα! Αυτή η νίκη μας έδωσε αυτοπεποίθηση. Είμαι λάτρης του αμυντικού συστήματος ζώνης, αλλά πρέπει να δουλέψουμε για να το παίξουμε με απόλυτη επιτυχία ..."

Για τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ να διεκδικήσει θέση στο Champions League, δήλωσε: "Είχα πει ότι αν δεν κερδίζαμε στο Ολυμπιακό Στάδιο, δεν θα είχαμε ελπίδες για το Champions League. Τώρα έχουμε!"

Γιώργος Κουλακιώτης: "Παίξαμε καλύτερα και ήμασταν όταν χρειάστηκε και τυχεροί. Δουλέψαμε πολύ όλη αυτή την εβδομάδα πάνω στον παναθηναϊκό με video. Παίξαμε εξαιρετική άμυνα και κερδίσαμε.

Ας είμαστε και λίγο προσγειωμένοι για τα όσα λέγονται για Champions League, γιατί μετά από κάθε νίκη όλοι μιλάνε για Champions League. Χρειαζόμαστε πολλή δουλειά, πιστεύω η συνέχεια να είναι ανάλογη".
Κώστας Φραντζέσκος: "Σημαντικό το γκολ μου και σημαντική η νίκη μας! Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να σκοράρω σε κάθε παιχνίδι με τον παναθηναϊκό, τον οποίον αγαπάω, όπως φυσικά αγαπάω και τον κόσμο του...

Προσπαθήσαμε να μη δώσουμε μεγάλο στον παναθηναϊκό γιατί έχει πολύ καλές μονάδες, τα καταφέραμε πετύχαμε ένα γκολ από στημένη φάση, είχαμε πολλές ευκαιρίες στην κόντρα και μπορούσαμε να κάνουμε μεγάλο σκορ. Πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια".

Όσο για τη συνέχεια: "Μη λέμε μεγάλες κουβέντες για τη συνέχεια, πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, να κοιτάμε ένα ένα τα παιχνίδια, γιατί την έχουμε πάθει από τις λεγόμενες μικρές ομάδες, Καβάλα, Ιωνικό, όλες αυτές".

* Τη σεζόν 1998 -1999 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 62 βαθμούς (πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο), έχοντας 19 νίκες - 5 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 52-31.

* Στον πάγκο μας σε εκείνο το πρωτάθλημα, βρέθηκε αρχικά ο Όλεγκ Μπλαχίν (2 ματς, 2 ήττες), ο Άγγελος Αναστασιάδης (16 ματς, 11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες) και ο Άρι Χάαν (16 ματς, 8 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4