Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Μαρτίου 2017

Κλείδωσε την 3η θέση με ανατροπή! (2004)

Σαν σήμερα στις 21/3/2004, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με μεγάλη ανατροπή στην Τούμπα την ΑΕΚ με 3-2, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2003-2004...

Η ομάδα με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο της, εξασφάλισε την 3η θέση (δεν υπήρχαν play offs τότε), που οδηγούσε στην προκριματική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μπροστά σε 25.000 οπαδούς του, σε μια Τούμπα πραγματικό ηφαίστειο, ο Δικέφαλος μπήκε στο γήπεδο "κουμπωμένος" και η ΑΕΚ ήταν αυτή που έφτασε έφτασε πρώτη στο γκολ.

Στο 33' ο Λυμπερόπουλος μετά από απόκρουση του Τοχούρογλου σε σουτ του Κατσουράνη, με προβολή από κοντά έκανε το 0-1. 

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε προσπάθησε να ισοφαρίσει, όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που "πάγωσε" το γήπεδο, όταν στο 42' ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά έκανε το 0-2.

Μαύρα σύννεφα άρχισαν να συγκεντρώνονται πάνω από την Τούμπα, λίγο όμως πριν οι παίκτες πάνε στα αποδυτήρια με την αθηναϊκή ομάδα να έχει σαφέστατο προβάδισμα, ο Γιασεμάκης είχε ... άλλη άποψη. 

Στο 45' με εντυπωσιακή καρφωτή κεφαλιά μείωσε σε 2-1 και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, μετά από σέντρα του Σπάσιτς από τα αριστερά, νίκησε για δεύτερη φορά με κεφαλιά τον αντίπαλο τερματοφύλακα, βάζοντας φωτιά στο γήπεδο που παραληρούσε!!!

Στο 57' ο Σαλπιγγίδης έφυγε μόνος του προς την περιοχή του Μιχαηλίδη, ο Καψής τον σταμάτησε με σκληρό φάουλ και ο Τσίκινης τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη σαν τελευταίο αμυντικό. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Σαλπιγγίδης εκτέλεσε το φάουλ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της αεκ και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ κυριολεκτικά στον έβδομο ουρανό.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ντουμιτρέσκου έριξε στο παιχνίδι τον Ιβιτς σε μία προσπάθεια να ισοφαρίσει, όμως οι παίκτες του Αναστασιάδη εύκολα κράτησαν το 3-2 και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά σε καμία περίπτωση.

Το τελευταίο σφύριγμα του Τσίκινη βρήκε την Τούμπα σε κατάσταση έκστασης να πανηγυρίζει τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League και τους φιλοξενούμενους να επιστρέφουν στην "σκληρή" πραγματικότητα του Κυπέλλου UEFA.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Φουτσίνι, Χασιώτης, Βόκολος, Μαλαδένης, Κουτσόπουλος (42' Σπάσιτς), Γιασεμάκης, Κούτσης, Σαλπιγγίδης (62' Γαρμπόζης), Ουντέζε (60' Θεοδωρίδης), Χάγκαν.

ΑΕΚ: Λυμπερόπουλος Σ, Κατσουράνης, Πέτκοφ (68' Ιβιτς), Πόποφ, Καψής, Κρέικ, Ζαγοράκης, Λυμπερόπουλος Ν, Τσιάρτας, Μπορμπόκης, Λάκης (57' Μόρας).

Δυστυχώς εκείνη η τεράστια ευκαιρία έμεινε αναξιοποίητη, καθώς λίγους μήνες αργότερα, μετά το ματς με την Μακάμπι στην Τούμπα (1-2), είχαμε την περίφημη ιστορία με το fax και την αντικανονική συμμετοχή του Λουκά Λιάσου στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μηδενιστεί και να χάσει το ματς στα χαρτιά με 0-3... Μια ιστορία που ακόμη στοιχειώνει πολλούς!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4