Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Μαρτίου 2017

Προηγηθήκαμε 2-0 και κοντέψαμε να χάσουμε! (2002)

Σαν σήμερα στις 31/3/2002, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2001-2002...

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 24.000 θεατές (22.000 τα εισιτήρια), σε ένα πρωτάθλημα 14 ομάδων και ενώ υπολείπονταν μόλις 5 αγωνιστικές, με τους δύο αντιπάλους να δίνουν τη δική τους μάχη για την 3η θέση, έχοντας έναν βαθμό διαφορά ο ένας από τον άλλον...

Στην Τούμπα βρέθηκαν και περίπου 400 οπαδοί της αθηναϊκής ομάδας, χωρίς να συμβεί κάποιο παρατράγουδο, μιας και τα επεισόδια είχαν "εξαντληθεί" στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής που είχε γίνει στη Λεωφόρο ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο πρώτο μισό της αναμέτρησης και ήταν η ομάδα που δημιούργησε ευκαιρίες με τους Φρούσο στο 14' και τον  Γεωργιάδη (κεφαλιά) στο 19' και στο 36'.

Το σκορ άνοιξε στο 25' σε μια φάση που ξεκίνησε από παράλληλή σέντρα του Μπορμπόκη από τα δεξιά με τον Σπάσιτς να γράφει πολύ εύκολα, σαν σε προπόνηση, το 1-0!

Στο 49' ο δραστήριος Σπάσιτς απέφυγε δύο αντιπάλους, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νικοπολίδη στο τετ α τετ, κάτι που πέτυχε πέντε λεπτά αργότερα ο Φρούσος σημειώνοντας το 2-0!

Και κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ έπαθε μπλακ άουτ, η καλή εικόνα της ομάδας άλλαξε άρδην με αποτέλεσμα μέσα σε έξι λεπτά το σκορ να γίνει 2-2! 

Αρχικά μείωσε ο Καραγκούνης στο 67' με απευθείας εκτέλεση φάουλ, για να ισοφαρίσει στο 73' ο Κωνσταντίνου με ψηλοκρεμαστό σουτ το οποίο δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Πουρλιοτόπουλος, ο οποίος απλά παρακολουθούσε τη φάση!
Μάλιστα στα λεπτά που ακολούθησαν ο Παναθηναϊκός απείλησε να γυρίσει το ματς, κάτι που τελικά δε συνέβη και έτσι οι ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις! Το τελευταίο σφύριγμα του Παπίλια βρήκε τις ομάδες να επαναλαμβάνουν το σκορ του αγώνα της προηγούμενης σεζόν (2000-2001), και μάλιστα με πανομοιότυπο τρόπο! 

Αξιοσημείωτη η στάση του διαιτητή, ο οποίος αφού απάντησε στις εναντίον του ύβρεις των εκδρομέων οπαδών των φιλοξενουμένων με μια άσεμνη χειρονομία, μάζεψε στο τέλος του ματς τους επόπτες στο κέντρο του γηπέδου και μαζί μας αποχαιρέτησαν με κάτι μεταξύ «hola», υπόκλισης τενόρων και ποντιακού χορού...
Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση και παρακολουθήστε τα όσα δήλωσαν οι πρωταγωνιστές της, στο video που ακολουθεί...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Ουντέζε, Αμπονσά, Κατσιαμπής, Μπορμπόκης (29' Νάστος), Καφές (72' Ζέμαν), Κωνσταντινίδης, Κούτσης, Σπάσιτς, Φρούσος (81' Οκκάς), Γεωργιάδης.

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Πίτσος, Κυργιάκος (46' Βόκολος), Χένρικσεν, Γκούμας, Μπασινάς, Γιάρνι (46' Λυμπερόπουλος), Ολισαντέμπε (46' Κωνσταντίνου), Καραγκούνης, Κόλκα.
* Τη σεζόν 2001-2002, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση με 48 βαθμούς και τέρματα 55-45. Είχε σε 26 παιχνίδια (με 14 ομάδες έγινε το πρωτάθλημα), 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες.

* Στον πάγκο κάθισε όλη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος συνολικά παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο για 77 παιχνίδια, από τα μέσα της σεζόν 1999-2000 μέχρι τον Ιούνιο του 2002...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4