Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Φεβρουαρίου 2017

Πλήρωσε την ανόητη αποβολή του Βιτόλο! (2010)

Σαν σήμερα στις 7/2/2010, ο ΠΑΟΚ άφησε βαθμούς στο Καυταντζόγλειο αφού έμεινε με 10 παίκτες σε όλο το 2ο ημίχρονο λόγω ανόητης αποβολής του Βιτόλο, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2009-2010... 

Δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο στο "Καυτανζόγλειο" ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ. 

Όπως πήγαινε η ροή του αγώνα η ομάδα έδειχνε ότι πιθανότατα θα πετύχαινε να πάρει μια άνετη νίκη, αν ο Βιτόλο δεν άπλωνε ανόητα τελείως το χέρι του στο κέντρο του γηπέδου λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, δίνοντας το δικαίωμα στο Σπάθα να του δείξει 2η κίτρινη και να τον στείλει στα αποδυτήρια.

Ο ΠΑΟΚ ως εκείνη τη στιγμή προηγείτο 0-1 χάρη σε γκολ του Μουσλίμοβιτς στο 38', έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και είχε κάνει τους παίκτες της γριάς να μοιάζουν χαμένοι μέσα στο σπίτι τους κυριαρχώντας σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

Ο Σάντος κατέβασε την ομάδα με 4-2-3-1, βάζοντας τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή και τους Ίβιτς (κέντρο), Εντίνιο (δεξιά) και Βιεϊρίνια (αριστερά), Γκαρσία - Βιτόλο αμυντικά χαφ και Λίνο, Σαβίνι, Μαλεζά, Αραμπατζή τετράδα στα μετόπισθεν...
Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και απείλησε από νωρίς την εστία του Φερνάντες για τον οποίο να προσθέσουμε ότι η συμπεριφορά του ήταν προκλητική και απαράδεκτη απέναντι σε μια ομάδα από τη οποία έφαγε ψωμί.

Ο Δικέφαλος στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο είχε τη γνωστή υπομονή στο παιχνίδι του και εύκολα ή δύσκολα έμπαινε απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή ενώ αμυντικά είχε βραχυκυκλώσει τους παίκτες της γριάς που έμοιαζαν σαστισμένοι από τη πίεση που αντιμετώπιζαν

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του και κατάφερε να προηγηθεί στο 38΄, με πρωταγωνιστή τον Βλάνταν Ίβιτς που πήρε τη μπάλα στον άξονα και με καταπληκτική μπαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Μουσλίμοβιτς. 
 
Ο Βόσνιος πρόλαβε τον Φερνάντες και τον πλάσαρε εύστοχα. Στη συνέχεια της φάσης είδαμε τον Φερνάντες να αρπάζει τα πόδια του πεσμένου Μουσλίμοβιτς και να απωθεί βίαια στο πλάι, με τον Σπάθα να μην βλέπει τίποτα το μεμπτό.
Κι ενώ το ημίχρονο τελείωνε -μόνο οι καθυστερήσεις απέμεναν- ο Βιτόλο έκανε τη βλακεία που σημάδεψε την εξέλιξη του αγώνα. Ο Ισπανός μέσος σε μία ανύποπτη φάση και στο κέντρο του γηπέδου έκοψε την μπάλα με το χέρι του και ο Σπάθας φυσικά δεν του χαρίστηκε δείχνοντας του τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Η αποβολή άλλαξε τα σχέδια του Σάντος που αναγκάστηκε να αλλάξει το πλάνο του βάζοντας τον Σορλέν στη θέση του Εντίνιο για να μη χάσει την κυριαρχία στα χαφ. 

Ακολούθησε ένα μεγάλο διάστημα με τις δύο ομάδες να χάνουν κάποιες ευκαιρίες, με τον γηπεδούχο να αρχίζει να φτιάχνει φάσεις εκμεταλλευόμενος την αριθμητική υπεροχή του. 

Ο Σάντος έβγαλε τον ορεξάτο εκείνη τη μέρα Μουσλίμοβιτς και στη θέση του πέρασε τον Κουτσιανικούλη με σκοπό να χτυπήσει στην αντεπίθεση μιας και ο Ηρακλής είχε ανέβει ψηλά και άφηνε πολλά κενά στα μετόπισθεν.
Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι (Αραμπατζής για τον ΠΑΟΚ στο 75'), ενώ στα τελευταία λεπτά υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι στον Βιεϊρίνια, όμως ο Σπάθας έδειξε "παίζετε" (σιγά μην το έδινε!) κιτρινίζοντας τον παίκτης μας για θέατρο!!! 
 
Και σε αυτή τη φάση απολαύσαμε τον κύριο Φερνάντες που επιτέθηκε στον παίκτη μας αρπάζοντάς τον από το λαιμό. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε...
Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Μπουμπένκο): Φερνάντεζ, Μάρτος, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Μάρκες (38΄ Γιαννούλης), Παπαστεριανός, Ριμόλντι (46΄ Γιάντσης), Μάρα (88΄ Βέλλιος), Πίτου Γκαρσία, Επστάιν, Ιάκομπ.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Σαβίνι, Λίνο, Βιτόλο, Π. Γκαρσία, Εντίνιο (46΄ Σορλέν), Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς (80΄ Κουτσιανικούλης).

Διαιτητής: Σπάθας.

Κίτρινες κάρτες: Ριμόλντι, Μάρα, Μάρτος, Γιαννούλης - Αραμπατζής, Βιτόλο, Γκαρσία, Βιεϊρίνια.

Κόκκινες: 45΄ Βιτόλο.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4