Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Ιανουαρίου 2017

Απέκλεισε τον Άρη στον δρόμο για τον τελικό! (2001)

Σαν σήμερα στις 31/1/2001, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη στον επαναληπτικό αγώνα του β' γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 2000-2001...

Στην 59η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2000-01 μετείχαν συνολικά 50 σωματεία (16 Α΄ Εθνικής, 16 της Β΄ και 18 Γ΄ κατηγορίας) και διεξήχθη σε 5 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Στην προκριματική φάση υπήρξαν 8 όμιλοι των 6 ομάδων, ενώ 2 ομάδες προκρίθηκαν χωρίς αγώνες.

Για πρώτη φορά καθιερώθηκε οι αγώνες της πρώτης φάσης να είναι διπλοί, πράγμα που σήμαινε ότι κάθε ομάδα έδωσε από 10 αγώνες. 

Μάλιστα, επειδή οι αγώνες ξεκίνησαν πολύ νωρίς, κατά τη διάρκεια όπου οι ομάδες θα έπρεπε να δίνουν φιλικούς αγώνες προετοιμασίας, επετράπη κατά τους 5 πρώτους αγώνες ένα μάξιμουμ 7 αλλαγών για κάθε προπονητή, πράγμα πρωτόγνωρο στην Ελλάδα, πιθανότατα και διεθνώς, για αγώνες επίσημης διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Μπάγεβιτς έχοντας φέρει 1-1 στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο της συνοικίας δύο εβδομάδες νωρίτερα, σαν σήμερα (31/1) κέρδισαν τον συμπολίτη με 2-0 και πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, τον οποίον μετά από λίγους μήνες κατέκτησαν στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας με αντίπαλο τον γάβρο!

Ο αγώνας της Τούμπας έγινε μπροστά σε 20.000 θεατές (18.564 τα εισιτήρια) και ο Δικέφαλος από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού έδειξε μεγάλη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, ήταν πολύ καλά διαβασμένος και πέτυχε το 1-0 σε πολύ καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης (στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων).

Mετά από εκτέλεση φάουλ του Γεωργιάδη, ο Κουλακιώτης με κεφαλιά νίκησε τον Κατεργιαννάκη (έγινε αλλαγή στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού) και άνοιξε το σκορ (αρχική photo)...

Νωρίτερα ο Φρούσος στο 6' και στο 25' καθώς και ο Ναλιτζής στο 34' έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων, είχε μια καλή στιγμή στο 29ο λεπτό ο Χαριστέας, την προσπάθεια του οποίου σταμάτησε ο Τοχούρογλου.
Στο συνεχές πρεσάρισμα του ΠΑΟΚ, ο Άρης δεν μπόρεσε σε καμιά περίπτωση να ανταποκριθεί και στην επανάληψη αφού πρώτα ο Βενετίδης έχασε στο 78' τεράστια ευκαιρία για το 2-0, ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παντελής Κωνσταντινίδης να βάλει ταφόπλακα στα όνειρα του Άρη για πρόκριση... 

Στα περίεργα και αξιομνημόνευτα της αναμέτρησης, η παρουσία οπαδών του Άρη στην Τούμπα, χωρίς να συμβεί κάποιο παρατράγουδο! 

Την ίδια μέρα, η Ανόρθωση "κυνηγούσε" στα δικαστήρια τον Μπατατούδη για μεγάλη οφειλή από τις μεταγραφές Οκκά - Εγκωμίτη, με τον "Mπάτμαν" να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή κάνοντας τα νεύρα των Κυπρίων ...τσατάλια!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Βενετίδης, Κατσιαμπής, Κωνσταντινίδης, Ουντέζε, Κουλακιώτης, Εγκωμίτης (83' Μπράτιτς), Καφές, Γεωργιάδης, Φρούσος (86' Χασιώτης), Ναλιτζής (65' Οκκάς).

Άρης (Τεννές): Κατεργιαννάκης (46' Δέλλιος), Καραλιόπουλος, Μάρκος (66' Κυζερίδης), Κολτσίδας, Σκέντζος, Παπαδόπουλος, Ναγκόλι, Μπα (51' Αγαθοκλέους), Κούτσης, Χαριστέας, Χριστοδούλου.

Δηλώσεις Μπάγεβιτς: "Ήταν σημαντικό για μας το χρονικό σημείο στο οποίο ήρθε το 1-0. Μας έδωσε την ευκαιρία να είμαστε πιο ήρεμοι και να παίξουμε καλύτερα στο 2ο ημίχρονο. Αν έβαζε το γκολ ο Χαριστέας κανείς δεν ξέρει πως θα τελείωνε το παιχνίδι. 

Ήταν ένας αγώνας με πάθος και πείσμα. Δεν είχε ιδιαίτερη ποιότητα αλλά έτσι είναι τα ντέρμπι. Έχουμε τρεις τέσσερις παίκτες κουρασμένους. Με τα Γιάννινα θα προσπαθήσουμε να τους ξεκουράσουμε. Ευχαριστώ τον κόσμο για τη συμπαράστασή του".

Όσο για τη μεταγραφή του Φουτσίνι που ολοκληρώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα: "Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε έναν αξιόλογο παίκτη ο οποίος θα μας βοηθήσει".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4