Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Φεβρουαρίου 2017

Η μέρα που οι "σαρδέλες" διέλυσαν τον Άρη! (2008)

Σαν σήμερα στις 10/2/2008, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Άρη στην κατάμεστη Τούμπα (28.000 θεατές) για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2007-2008...

Μπορεί η ομάδα εκείνη τη σεζόν να μην έπειθε, καθώς όπως όπως αποδείχτηκε στα χρόνια που ακολούθησαν βρισκόταν σε μεταβατικό στάδιο υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος, εκείνη τη μέρα όμως έδειξε ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο και έλιωσε τον συμπολίτη στο καμίνι της Τούμπας, επικρατώντας με 3-0, παρότι ο αντίπαλος πριν το ματς ήταν 9 βαθμούς μπροστά μας στη βαθμολογία...
Μάλιστα το σκορ της αναμέτρησης διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο η υπεροχή του Δικεφάλου ήταν κάτι παραπάνω από καθαρή. Οι παίκτες μας έπαιξαν επιτέλους όπως άλλωστε θέλουμε να παίζουν σε όλα τα ματς.

Στο 31ο λεπτό η Τούμπα σείστηκε για πρώτη φορά! Ο Μελίσσης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπαλάφας με σκαστή κεφαλιά έγραψε το 1-0, μέσα σε πραγματικό σεισμό, την ώρα που οι συμπολίτες κοιτούσαν ο ένας τον άλλον μην μπορώντας να καταλάβουν τι έγινε! 

Τέσσερα λεπτά αργότερα (35') ο Γκονζάλες εκτέλεσε φάουλ, ο Χαλκιάς απέκρουσε ασθενώς και ο Χριστοδουλόπουλος από κοντά διπλασίασε τα ασπρόμαυρα γκολ, με τη γνωστή ιαχή "έλεος" να δονεί την καυτή ατμόσφαιρα!
Κερασάκι στην τούρτα το 3-0 που ήρθε στην εκπνοή του ημιχρόνου (45+'), όταν σε ταχύτατη αντεπίθεση από τα αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε τον Σάλμον και αυτός με σουτ στην κίνηση έγραψε το 3-0! Η ομάδα της συνοικίας που ήρθε στην Τούμπα με όνειρα διπλού, δεν κατάλαβε τι την χτύπησε!

Μοιραία το β' ημίχρονο εξελίχθηκε σε ... τυπική διαδικασία. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν μήπως και αλλάξουν κάτι, είχαν μια ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο οι παίκτες του ΠΑΟΚ «πατούσαν» γερά πάνω στο 3-0 και αυτή τη φορά παρέμειναν σοβαροί ως το τέλος. Ο Δικέφαλος έδωσε με τη νίκη του αυτή, με τρόπο πανηγυρικό, τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων διαδοχικών ηττών του.
Ο Βερόν ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Σπουδαίος ανασταλτικά αλλά και μπροστά βγάζοντας πάσες σωστές και μεταβιβάζοντας επιτέλους από το κέντρο μπροστά με πετυχημένο τρόπο.

Εξαιρετικός και ο Γκάβρανσιτς στο ντεμπούτο του, ο οποίος έδωσε -σε εκείνο το ματς- στην αμυντική μας γραμμή αυτό που έλειπε από την ομάδα: την εμπειρία και την ποιότητα.

Αρκετά καλοί ήταν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές μας όπως ο Γκονζάλες που ήταν ιδιαίτερα παθιασμένος αλλά και ο Σάλμον. 

Ο διαιτητής Σταυρίδης, απίστευτα κακός, έπρεπε να δώσει από ένα πέναλτι στις δύο ομάδες.

Δείτε τα γκολ του παιχνιδιού στο video που ακολουθεί...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντεζ, Μελίσσης, Κνολ, Γκάβρανσιτς, Σνάουτσνερ, Βερόν, Χριστοδουλόπουλος (87' Ιλιεφ), Μπαλάφας, Γεωργιάδης (82' Λάκης), Γκονζάλες (73' Κωνσταντινίδης), Σάλμον.

Άρης (Ντούσαν Μπάγιεβιτς): Χαλκιάς, Νέτο, Καράμπελας (7' Αουρέλιο), Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Σιστόν, Γιάχιτς (81' Τιάγκο), Σανσόν, Αμορόζο (63' Ιβιτς), Κόκε.

Διαιτητής: Σταυρίδης (Πιερίας)

Κίτρινες: Σνάουτσνερ, Κνολ, Βερόν, Γκονζάλες, Λάκης - Αουρέλιο, Γιάχιτς, Παπαδόπουλος, Κόκε.

Δηλώσεις Σάντος:

"Ήταν μία δίκαιη νίκη. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι που ήταν πολύ έντονο και πολύ δυνατό στο πρώτο του ημίχρονο. Όταν είχαμε την κατοχή της μπάλας ήμασταν πολύ πιεστικοί και δεν αφήναμε τον αντίπαλό μας να παίξει. Είχαμε ταχύτητα στην επίθεση και καταφέραμε να βάλουμε γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν λίγο διαφορετικό με τον Άρη να πίεσε προσπαθώντας να αλλάξει την κατάσταση, είχε περισσότερο χρόνο κατοχής κάτι που ήταν φυσιολογικό στην προσπάθειά του να βάλει γκολ. Πράγματι είχε 1-2 ευκαιρίες να βάλει γκολ όπως όμως και εμείς.

Όπως και να έχει ήταν δίκαιη η νίκη για μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για τον τρόπο που αντιμετώπισαν το παιχνίδι. Κερδίσαμε όμως απλώς ένα παιχνίδι και θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι με την ίδια αυτοσυγκέντρωση".

Σε ερώτηση για το στοιχείο που έκρινε το παιχνίδι απάντησε: "Είχαμε περισσότερη συγκέντρωση και ήμασταν περισσότερο επιθετικοί που ήταν και το βασικότερο χαρακτηριστικό σήμερα".

Για την παρουσία των Βερόν και Γκάβρανσιτς είπε: "Δεν ήταν η παρουσία των δύο παικτών αλλά ήταν στο σύνολό της η ομάδα. Από μόνοι τους δύο παίκτες δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Είναι γεγονός ότι το σύνολό της ομάδας με την παρουσία τους άλλαξε την στάση της".

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από το στήσιμο της άμυνάς του τόνισε: "Ανταποκρίθηκαν σε αυτό που ανέμενα. Ήταν μία στέρεα ομάδα στην άμυνα αλλά όπως έχω τονίσει για να κερδίσεις ένα παιχνίδι είναι σημαντικό να βάζεις γκολ όπως και να μην δέχεσαι και από αυτήν την άποψη τα πήγαμε αρκετά καλά".

Για το αν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να φθάσει ακόμα πιο ψηλά από εκεί που βρίσκεται απάντησε: "Σήμερα βάλαμε γκολ σε αντίθεση με το τελευταίο παιχνίδι (σ.σ. στο Παγκρήτιο με τον ΟΦΗ) όπου δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά δεν βάλαμε γκολ. Έχουμε ένα δρόμο μπροστά μας όπου θα υπάρξουν καλές στιγμές και όχι καλές. Το σημαντικό είναι να βρει τον δρόμο της η ομάδα και αν έχουμε την στάση που είχαμε σήμερα θα είμαστε ένας δύσκολος αντίπαλος για κάθε ομάδα".

Τέλος για το ότι δεν χρησιμοποίησε τον Κονσεϊσάο σχολίασε: "Ο Κονσεϊσάο έχει 50 μέρες να παίξει. Είχε προπονηθεί πάντως εντατικά και σε περίπτωση ανάγκης θα έπαιζε. Δεν συνιστάται όμως ένας παίκτης που έχει καιρό να παίξει να μπει στον αγωνιστικό χώρο έτσι ξαφνικά".

Ντούσαν Μπάγεβιτς (προπονητής Άρη):
"Περιμέναμε ένα δυνατό παιχνίδι με πάθος και από τον ΠΑΟΚ αλλά και από την δική μας πλευρά.

Με θέληση και αντίδραση σωστή που δεν είχαμε όταν μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο. Είχαμε και δεύτερο παίκτη που έπρεπε να κάνουμε αλλαγή με τα προβλήματα να αρχίσανε στα αποδυτήρια με τον Νάτσο (σ.σ. ο Γκαρσία ενώ ο δεύτερο ήταν ο Καράμπελας).

Δεχθήκαμε δύο γκολ πολύ γρήγορα. Ίσως στην ευκαιρία του Αμορόζο θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο αλλά ο ΠΑΟΚ είχε πάθος, είχε δύναμη και στο πρώτο ημίχρονο ήταν και καλύτερος.

Με 3-0 όταν πας στο ημίχρονο είναι δύσκολο να κάνεις κάτι παραπάνω. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα και είχαμε ευκαιρίες να πετύχουμε κάποιο γκολ αλλά δυστυχώς δεν το κάναμε".
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4