Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Φεβρουαρίου 2017

Διπλό σε ... στοιχειωμένη έδρα! (1972)

Σαν σήμερα στις 27/2/1972 ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε τη Ριζούπολη με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1971-1972...

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε μια από τις έδρες που παρουσίαζαν παραδοσιακά μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Ένα γήπεδο στο οποίο η ομάδα μας έχασε πολλές φορές βαθμό/βαθμούς, από τον τότε Απόλλωνα Αθηνών (νυν Απόλλωνα Σμύρνης), όμως... στο ματς που έγινε σαν σήμερα, ο ΠΑΟΚ έφυγε από την Αθήνα με το διπλό στις αποσκευές του.

Ως τότε από την καθιέρωση της Εθνικής Κατηγορίας, μετρούσε σε 11 ματς, 8 ήττες -2 ισοπαλίες - 1 νίκη (το 1965 με 1-2) και η έδρα της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" θεωρούνταν από τις πλέον ... στοιχειωμένες! 

ΠΑΟΚ εκείνη τη μέρα παρουσιάστηκε εξαιρετικός και το τελικό 0-1 τον αδικεί, καθώς εκτός από τις αρκετές καλές ευκαιρίες που έχασαν οι παίκτες του Λες Σάνον, είχαν απέναντί τους και έναν ανεκδιήγητο βοηθό που τους σταμάτησε πολλές φορές με ανύπαρκτα οφ σάιτ!
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 21ο λεπτό από τον Σταύρο Σαράφη με κοντινό σουτ (αρχική εικόνα). Η φάση ξεκίνησε από τον Κούδα που πάσαρε στον Γούναρη, αυτός προχώρησε από τα δεξιά και σέντραρε, ο τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και ο "Καίσαρας" που καιροφυλακτούσε, σκόραρε...

Το παιχνίδι διακόπηκε πολλές φορές εξαιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν οι εριστικοί παίκτες των γηπεδούχων, καθώς έβλεπαν την ήττα να έρχεται, με τον Δικέφαλο να είναι η ομάδα που κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο!

Το αποκορύφωμα της έντασης ήρθε, όταν σε τραυματισμό του Αποστολίδη στο κέντρο του γηπέδου και λίγο πλάγια, παίκτης των γηπεδούχων προσπάθησε να βγάλει τον παίκτη μας εκτός αγωνιστικού χώρου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθησε συμπλοκή των υπολοίπων παικτών, στην οποία πήρε μέρος και ο Λες Σάνον που τη γλίτωσε με μια γρατσουνιά! 

Οι μόνοι που δεν μπλέχτηκαν στο σκηνικό ήταν οι τερματοφύλακες και η τάξη αποκαταστάθηκε με παρέμβαση της αστυνομίας!!! 

Το παιχνίδι παρακολούθησαν κοντά στους 10.000 θεατές (8.814 τα εισιτήρια), με τους περισσότερους από αυτούς να είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ που έδωσαν δυναμικά το παρόν!!! 
Η νίκη του Δικεφάλου έφερε όνειρα τίτλου, καθώς η ομάδα του Σάνον μπορεί να βρισκόταν στην 4η θέση (ισόβαθμη του αρη με 51 βαθμούς) και πέντε πίσω από την κορυφή, στη συνέχεια όμως του πρωταθλήματος είχε να παίξει 7 ματς στην Τούμπα (Παναχαϊκή, Πανιώνιο, βάζελο, Φωστήρα, Ολυμπιακό, Ολυμπιακό Βόλου, Ολυμπιακό Λευκωσίας) και 5 εκτός (Αιγάλεω, Βέροια, Καβάλα, Πιερικό, Άρη)...

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Σαράφης, Κούδας, Αποστολίδης, Γούναρης... Με λάθη η διαιτησία του Παπαβασιλείου, τον οποίον "κρέμασαν" οι απαράδεκτοι βοηθοί του, με τις τραγικές υποδείξεις τους!

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Αθηνών: Πιπιλικάκης, Γιαννίμπας (60' Σκληρός), Νέγρης, Ασημακόπουλος, Πλούμπης, Τσιριμιάγκος, Ράμφος, Γερούκαλης, Αρδίζογλου (55' Θεοδωρόπουλος), Σιμιγδαλάς, Υφαντής.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Παπαδόπουλος, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Κούδας, Μπέλλης, Ασλανίδης (54' Λάζος), Αποστολίδης, Σαράφης.

* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. 
Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10.

* Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο βάζελος με 88 βαθμούς (ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϋ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανέλπιστα στραβοπατήματα, καθώς έχασε 2 φορές από το Αιγάλεω και εκτός έδρας από Φωστήρα - Βέροια. Μιλάμε για αρκετούς βαθμούς που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4