Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Φεβρουαρίου 2017

Με χατ τρικ του Πολ Άντονι Μπάνον! (1988)

Σαν σήμερα στις 14/2/1988, ο ΠΑΟΚ φιλοδώρησε στην Τούμπα τον Λεβαδειακό με τέσσερα γκολ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1987-1988 ...

Το παιχνίδι έγινε παρουσία 12.000 θεατών (10.259 τα εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός, φτάνοντας σε μια άνετη νίκη με 4-1, ικανοποιώντας τον αρκετό κόσμο που βρέθηκε εκείνο το απόγευμα στην Τούμπα.

Η ομάδα προερχόταν από την εκτός έδρας ήττα στη Βέροια με 2-1 και ήθελε τη νίκη για να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών, κάτι που πέτυχε με εμφατικό τρόπο.
Η ομάδα μας πήρε το δίποντο χάρη σε τρία γκολ που σημείωσε ο Ιρλανδός σέντερ φορ, Πολ Άντονι Μπάνον και ένα ο Στέφανος Μπορμπόκης, βυθίζοντας τον Λεβαδειακό του ... Μπατάκη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε εκρηκτικά το παιχνίδι, κέρδισε στα πρώτα λεπτά τέσσερα συνεχόμενα κόρνερ, κλείνοντας τους φιλοξενούμενους στη μεγάλη τους περιοχή.

Στα λεπτά που ακολούθησαν όμως, η ομάδα φρέναρε τον εξαιρετικό της ρυθμό και έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν στο 7' με τον Κάβουρα ο οποίος βρέθηκε προ του Γκιτσιούδη, για να σταματήσει με εξαιρετική επέμβαση ο τερματοφύλακάς μας την προσπάθεια του κυνηγού του Λεβαδειακού!

Ο Δικέφαλος πάτησε το γκάζι μετά το 20', με την αρχή να γίνεται στο 22', όταν ο Μπορμπόκης εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπάνον με γονατιά άνοιξε λογαριασμό γράφοντας το 1-0!
Τρία λεπτά αργότερα (23') ο Καραγεωργίου εκτέλεσε φάουλ και ο Ιρλανδός που δεν είναι πια στη ζωή (έφυγε στις 15/2/2016), με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Στο 62' ο Αρμόδωρος ανέτρεψε τον Μπορμπόκη, ο Κεφαλάς έδωσε το πέναλτι, όμως ο Σκαρτάδος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αρβανίτη από τα 11 μέτρα, καθώς ο τελευταίος απέκρουσε την μπάλα...

Στο 67' όμως και πάλι μετά από κόρνερ του Μπορμπόκη, ο Μπάνον με νέα κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 επιτυγχάνοντας χατ τρικ.
 
Στο 80' ήρθε η σειρά του Μπορμπόκη να χριστεί σκόρερ, όταν μετά από προσπάθεια του Αλεξανδρίδη, η μπάλα έφτασε στα πόδια του σκόρερ και αυτός με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ανάγκασε τον Αρβανίτη να μαζέψει την μπάλα για 4η φορά από τα δίχτυα του!

Ο Λεβαδειακός μείωσε στο 84' με ανύπαρκτο πέναλτι που ανακάλυψε ο Κεφαλάς και το μετέτρεψε σε γκολ ο Κάβουρας διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Μπάνον, Μπορμπόκης, Αλεξανδρίδης, Σερέτης, Λαγωνίδης, με τον τελευταίο να αγωνίζεται με πυρετό, όπως και ο Καραγεωργίου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Μαυρέας, Καραγεωργίου, Σκαρτάδος, Μήτογλου, Λ. Παπαϊωάννου (53' Σερέτης), Μαυρομάτης, Λαγωνίδης, Αλεξανδρίδης, Μπάνον (78' Νίκιτς), Στ. Μπορμπόκης.

Λεβαδειακός: Αρβανίτης, Γκουλής, Αρμόδωρος (65' Πεϊράνο), Βονόρτας, Ραβούσης, Μπλέτσας, Μαρτιναίος, Μπάριος, Κάβουρας, Καβαλιέρης, Τζαλακώστας (30' Ζελελίδης).
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Δεκέμβρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ...

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4