Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Φεβρουαρίου 2017

Απέκλεισε την ΑΕΚ στον δρόμο για τον τελικό (1977)

Σαν σήμερα στις 9/2/1977, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην κατάμεστη Τούμπα (44.045 εισιτήρια) την ΑΕΚ, σε παιχνίδι νοκ άουτ, για τον γ΄γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1976-1977 ...

Στην 35η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1976-77 μετείχαν συνολικά 58 ομάδες (18 Α' εθνικής και 40 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.
Ο Δικέφαλος με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς στον πάγκο του, σε εκείνη τη διοργάνωση αφού απέκλεισε στον α' γύρο τον Πανθρακικό (3-0), πέρασε χωρίς αγώνα στον γ' γύρο (ήταν από τους τυχερούς της κλήρωσης μαζί με Τρίκαλα και Καστοριά), ενώ στη συνέχεια η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο μας την ΑΕΚ ...

Ο Στάνκοβιτς δεν είχε στη διάθεσή του εκείνη την Τετάρτη τον Κώστα Ιωσηφίδη και το κενό του στο αριστερό άκρο της άμυνας, κλήθηκε να καλύψει ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος μάλιστα τα κατάφερε πολύ καλά, καθώς ήταν στους διακριθέντες!
Ο ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα σοβαρός στο παιχνίδι που έγινε σε μια κατάμεστη Τούμπα και επικράτησε με 2-1 επί ενός αντιπάλου ο οποίος λίγο καιρό νωρίτερα είχε φύγει από τη Θεσσαλονίκη με λευκή ισοπαλία! Το σκορ άνοιξε στο 21' ο Γκουερίνο που εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην άμυνα της αθηναϊκής ομάδας και με κοντινό σουτ νίκησε τον Στεργιούδα!

Η ΑΕΚ δύο λεπτά νωρίτερα είχε μια καλή ευκαιρία με τον Νικολούδη να σουτάρει και ο Φούρτουλα να τον σταματάει, ενώ και στο τελευταίο 5λεπτο του ημιχρόνου, ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Στο 44' μάλιστα έγινε το 1-1 με τον Παπαϊωάννου (κεφαλιά δοκάρι και μέσα), την ώρα που οι παίκτες μας και ο πάγκος διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή Λεβογιάννη για οφ σάιντ.
Η ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και αφού στο δίλεπτο 46-47' ο Στεργιούδας σταμάτησε τις προσπάθειες των Αποστολίδη - Ορφανού, στο 50' υποχρεώθηκε να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του για 2η φορά!

Δράστης του σκηνικού ο Κούλης Αποστολίδης που με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έβαλε ξανά τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο Αρδίζογλου μπήκε στην περιοχή μας, ανατράπηκε από τον τερματοφύλακά μας, δόθηκε το πέναλτι, με τον "σπεσιαλίστα" Ιντζόγλου να το εκτελεί άουτ (photo που ακολουθεί), σε μια φάση στην οποία ο Μλάντεν υπέστη κάταγμα ωλένης (δεξί χέρι) και έμεινε εκτός αγώνων για 1,5 μήνα, παρά το γεγονός ότι συνέχισε να παίζει στο ματς!!!
Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που η ΑΕΚ απείλησε την άμυνά μας.
Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε σχετικά εύκολα το σκορ και πήρε τη νίκη - πρόκριση έχοντας κορυφαίους τους Αποστολίδη (κορυφαίος του γηπέδου), Γούναρη - Αναστασιάδη - Ορφανό.

Το ταξίδι του ΠΑΟΚ στο θεσμό εκείνη τη σεζόν πήγε μακριά, καθώς η ομάδα έφτασε ως τον τελικό της 22ας Ιουνίου, όταν έχασε από τον Παναθηναϊκό με 2-1 στο Καραϊσκάκη...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Πέλλιος, Φουντουκίδης, Αναστασιάδης, Αποστολίδης, Σαράφης, Κούδας (62' Δαμανάκης), Ορφανός, Γκουερίνο (75' Τερζανίδης), Κερμανίδης.

ΑΕΚ: Στεργιούδας, Σκρέκης (68' Τάσος), Ιντζόγλου, Ραβούσης, Θεοδωρίδης (80' Παπαδόπουλος), Νικολάου, Τσάμης, Αρδίζογλου, Νικολούδης, Μαύρος, Παπαϊωάννου.
* Στο πρωτάθλημα, η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια).

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ (στο πρωτάθλημα) ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς!

Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης. Ένας από τους λόγους ήταν και ο τραυματισμός στο παιχνίδι για το οποίο γίνεται αναφορά στο παραπάνω κείμενο...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4