Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Φεβρουαρίου 2017

Τελείωσε το όνειρο με βαριά ήττα (2012)

Σαν σήμερα στις 23/2/2012, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 0-3 από την Ουντινέζε στην Τούμπα, στον 2ο αγώνα της φάσης των "32" του Europa League της περιόδου 2011-2012...

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε τη διοργάνωση εισπράττοντας το πολύ ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, για τη συνολική του πορεία εκείνη τη σεζόν.

Έτσι σταμάτησε το μεγάλο σερί 12 αγώνων χωρίς ήττα που είχε δημιουργήσει ο Δικέφαλος. Τα πάντα κρίθηκαν στα πρώτα 15' λεπτά, με τους Ιταλούς να εκμεταλλεύονται δύο στημένα και να κλειδώνουν ουσιαστικά εκεί την πρόκριση. 

Η αλήθεια είναι πως και πάλι ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε παθιασμένα στο γήπεδο, κάτι που επισημάνθηκε και σε άλλα παιχνίδια του τελευταία.

Η αδυναμία της άμυνάς μας στα στημένα ήταν σίγουρα το κλειδί της σημερινής ήττας καθώς με αυτόν τον τρόπο σημειώθηκαν και τα τρία γκολ των Ιταλών. 

Φανερή η απουσία των Φωτάκη και Ίβιτς το κενό των οποίων δεν μπόρεσε να καλύψει ο Γιάννου, κάτι που εκ προοιμίου ήταν πολύ δύσκολο με δεδομένη τη δύναμη της Ουντινέζε στη μεσαία γραμμή.
Στο 6ο μόλις λεπτό, ο Πασκουάλε εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Μαλεζάς έχασε την κεφαλιά και ο Ντανίλο που την κέρδισε άνοιξε το σκορ.

Εννιά λεπτά αργότερα έγινε το 2-0 με τον Φλόρο-Φλόρες που σούταρε εκτός περιοχής και διπλασίασε τα τέρματά της ομάδας του. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ άργησαν να πάνε επάνω του τη στιγμή που δέχτηκε την πάσα μετά από κερδισμένο φάουλ στη μετόπη της εστίας μας.

Με την πλάτη στον τοίχο πλέον ο ΠΑΟΚ, προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ που θα τον ξανάβαζε στο παιχνίδι, βγήκε στην επίθεση και είχε μια καλή στιγμή αμέσως μετά το 0-2, με τον Τσιρίλο η κεφαλιά του οποίου βρήκε το δοκάρι. Αν γινόταν εδώ το 1-2 θα μιλούσαμε πιθανότατα για άλλο ματς.

Γενικά πάντως έλειψαν οι μεγάλες φάσεις στην εστία του Χαντάνοβιτς. Οι καλύτερες τελικές προσπάθειες των παικτών μας δημιουργήθηκαν από εξαιρετικές εκτελέσεις κόρνερ του Γκαρσία, που όμως δεν μετουσιώθηκαν σε κάποιο γκολ.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο πολύ μέτριος Νορβηγός διαιτητής έδωσε στο 49ο λεπτό πέναλτι σε μία μονομαχία του Σνάουτσνερ με τον Φλόρο-Φλόρες, σε μια φάση στην οποία ο παίκτης της Ουντινέζε κάνει καθαρό επιθετικό φάουλ. Το εκτέλεσε ο Ντομίτσι και έκανε το 0-3.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, ο κόσμος όμως στις εξέδρες της Τούμπας δε σταμάτησε να τραγουδά για την ομάδα που τόσες χαρές μας χάρισε στο μακρύ φετινό ευρωπαϊκό της ταξίδι... 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σταφυλίδης (31' Γεωργιάδης), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Σνάουτσνερ (55' Αποστολόπουλος), Πάμπλο Γκαρσία, Λαζάρ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης και Γιάννου (64' Γεωργιάδης).

Ουντινέζε: Χαντάνοβιτς, Ντανίλο, Μπάστα, Ντόμιτσι, Μπενάτια (86' Φερονέτι), Πασιέντσα, Ασαμόα, Αμπντί (46' Μπατότσιο), Φαμπρίνι (69' Αρμέρο) και Φλόρο Φλόρες.
Δηλώσεις ....

Ο Λάσλο Μπόλονι, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του επαναληπτικού της Τούμπας με την Ουντινέζε, τόνισε πως τα λάθη των παικτών του στα 2 πρώτα γκολ που πέτυχαν οι Ιταλοί, για τους οποίους παραδέχθηκε πως ήταν ανώτεροι από την ομάδα μας.

Τα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός:
"Ο στόχος μας ήταν να παίξουμε 90 λεπτά αλλά στο πρώτο τέταρτο, το παιχνίδι είχε τελειώσει. Το τελικό 0-3 είναι υπερβολικό. Αλλά όταν χάνεις με τέτοιο σκορ είναι καλύτερα να μην λες τίποτα, όμως πιστεύω ότι οι παίκτες μου δεν άξιζαν αυτό το σκορ. Πρέπει να το αποδεχθώ όμως. 

Η Ουντινέζε είναι ομάδα πιο δυνατή από εμάς. Έχει παίκτες που έχουν ταχύτητα, που παίζουν σε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα από το δικό μας, έχουν πράγματα παραπάνω από εμάς. Αλλά για αυτό το παιχνίδι, είμαι στεναχωρημένος γιατί ίσως βοηθήσαμε υπερβολικά την Ουντινέζε να κερδίσει, γιατί τα δυο πρώτα γκολ είναι δικά μας λάθη. 

Δεν ήμασταν παρόντες στις φάσεις των 2 πρώτων γκολ. Οι ποδοσφαιριστές που δεν ήταν παρόντες ξέρουν ποιοι είναι. Το τρίτο γκολ είναι δώρο του διαιτητή. Πιστεύω ότι μάθαμε πολλά με τη φετινή μας πορεία στην Ευρώπη. 

Στη διάρκεια αυτής της χρονιάς δώσαμε ευχαρίστηση στον κόσμο μας και γενικότερα στην ομάδα μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας χειροκρότησε και δικαίωσε την προσπάθειά μας. Έχουν μεγάλη καρδιά και είναι κοντά στον σύλλογο. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό γιατί είναι σημαντικό η Ελλάδα να έχει μια ομάδα που θα συνεχίσει στους "16".

Για τα εύκολα γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ, ανέφερε: "Είναι δύσκολο να δώσεις μια καθαρή εξήγηση. Πρέπει να αποδεχθούμε ότι πρέπει να μαθαίνουμε. Αν παίζεις σε μια Λίγκα όπως την Ιταλική, μαθαίνεις πιο εύκολα. Αν παίξεις σε μια λίγκα όπως η ελληνική μαθαίνεις πιο αργά. 

Υπάρχει το ελληνικό επίπεδο και το ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν είχαμε εμπειρία, αυτοσυγκέντρωση και αν θέλετε και τον επαγγελματισμό. Το να ανεβαίνεις επίπεδο χρειάζεται διάρκεια και δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη".

Για το αν ήταν επιλογή του ότι ο ρυθμός του αγώνα από την αρχή ήταν γρήγορος, σημείωσε: "Δεν ήταν δική μου επιλογή και η Ουντινέζε μπήκε πολύ δυνατά. Απλά οι επιθετικές μας απαντήσεις ήταν πολύ πιο πειστικές, αλλά άρχισε τόσο άσχημα το παιχνίδι για μας, που δύσκολα θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε ψυχολογικά".

Για το αν θα ήθελε να βάλει έναν στόχο μέχρι το τέλος της χρονιάς πλέον, τόνισε: "Έχω μιλήσει πολλές φορές για τους στόχους μου. Εγώ ξέρετε ότι στόχος μου είναι να δουλεύω σωστά. Θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε στην πρώτη πεντάδα. Θα κάνουμε τα πάντα για να χτίσουμε και λίγο το μέλλον μας".

Για την θετική παρουσία των Νιμανί και Αποστολόπουλου στο παιχνίδι, δήλωσε: "Ναι ήταν κάτι σημαντικό σήμερα αλλά πρέπει και αυτοί να το πιστέψουν γιατί η διαδρομή είναι μεγάλη".

Για το αν θεωρεί πως στα εντός έδρας παιχνίδια υπάρχει πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων, υποστήριξε: "Για να μπει η μπάλα στα δίχτυα χρειάζεται δουλειά, ποιότητα και τύχη. Είναι σημαντικό πρόβλημα αλλά δεν είναι το μεγαλύτερο. Έχουμε έξι επιθετικούς, μαζί τους δουλεύουμε συνεχώς. Τι μπορώ να πω για παράδειγμα στον Αθανασιάδη που έχασε ευκαιρίες στο ματς με τον Άρη αλλά και σήμερα; Απλά δεν μπήκε η μπάλα μέσα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε".

-----------------------------------------------------------------

O Φρεντερίκ Νιμανί που μπήκε στο παιχνίδι στο 64ο λεπτό στη θέση του Γιάννου σε σύντομη δήλωσή του, στάθηκε στα δυο γρήγορα γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ.

Να τι δήλωσε ο Γάλλος επιθετικός:
"Είναι πολύ δύσκολο να πάρεις κάτι θετικό όταν παίζεις απέναντι σε μια ομάδα σαν την Ουντινέζε και δέχεσαι μάλιστα νωρίς δυο γκολ. Δεν έχω βρει ακόμη το ρυθμό μου και προσπαθώ για αυτό μέσα από τις προπονήσεις. Εύχομαι όσο περνά ο καιρός με τη δουλειά και την βοήθεια των συμπαικτών μου και του προπονητή μου να καταφέρω να φτάσω στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης".
Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Πάμπλο Γκαρσία μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Ουντινέζε για τον απoκλεισμό της ομάδας μας, τονίζοντας πως η Ουντινέζε είναι μια καλή ομάδα, πέτυχε 2 γρήγορα γκολ και είχε την βοήθεια ενός...Ιταλού διαιτητή.

Συγκεκριμένα είπε ο Πάμπλο Γκαρσία: «Σήμερα τελείωσε η ευρωπαϊκή πορεία μας και αυτό μετράει κυρίως. Χάσαμε, αποκλειστήκαμε και δεν έχω να κρατήσω τίποτα άλλο, τουλάχιστον για σήμερα».

Για τα αίτια της ήττας ο αμυντικός μέσος του ΠΑΟΚ δήλωσε: «Πρέπει να είμαστε προβληματισμένοι από την αμυντική μας παρουσία απέναντι στην Ουντινέζε. Αυτή ήταν μία καλή ομάδα, την βοήθησαν τα γρήγορα γκολ και το γεγονός ότι την έπαιξε ένας... Ιταλός διαιτητής...».

-------------------------------------------------------------

Ο Μπρούνο Τσιρίλο μίλησε μετά την ήττα και τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ για το πως εξελίχθηκε το παιχνίδι, νιώθοντας αδικημένος από την τελική του έκβαση.

Ο Ιταλός αμυντικός συγκεκριμένα ανέφερε: «Ξέραμε τη σπουδαιότητα του αγώνα. Ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε, αλλά όταν στο 15' είσαι πίσω 0-2 δεν μπορείς να πεις πολλά. Εκεί όλα τελείωσαν. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν προσπαθήσαμε. Δικαιούμασταν κάτι παραπάνω, αλλά δεν τα καταφέραμε».

---------------------------------------------------------------

Ο Ντάριο Κρέσιτς, στις δηλώσεις του μετά τον αποκλεισμό από την Ουντινέζε, δε στάθηκε στο σκορ που διαμορφώθηκε, αλλά στο γεγονός πως όλα όσα συνέβησαν μέχρι το 15' του παιχνιδιού, έβγαλαν την ομάδα από τα αρχικά της πλάνα.

Τα όσα είπε ο Κροάτης πορτιέρο:
"Είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα από τον πρώτο αγώνα στην Ιταλία, αλλά ο σχεδιασμός μας άλλαξε από το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε. Όλα πήγαν στραβά. Δεν έχει σημασία το τελικό σκορ, αυτό που μας ενοχλεί είναι ότι αποκλειστήκαμε και ο τρόπος που αγωνιστήκαμε".
Ο Στέφανος Αθανασιάδης έκανε έναν μίνι απολογισμό για την πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη ενώ ανέλαβε την ευθύνη για το πρώτο γκολ της Ουντινέζε, ευχαριστώντας παράλληλα τον κόσμο για την στήριξη και την συμπαράσταση σε όλη αυτή την πορεία.

Αναλύτικά όσα δήλωσε ο Κλάους:
"Δεν ήταν αυτός τρόπος να αποχαιρετήσουμε την Ευρώπη. Κάναμε μια εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα από την οποία θα χαρακτήριζα ως κορυφαία στιγμή τη νίκη επί της Τότεναμ. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. 

Βρεθήκαμε κοντά στο να πετύχουμε κάτι πολύ καλό, να προκριθούμε στους «16» του Europa League, αλλά δεν τα καταφέραμε. Φταίω και εγώ γιατί στη φάση του πρώτου γκολ χάνω τον παίκτη που σκοράρει και αυτό με κάνει να νιώθω περισσότερο στεναχωρημένος. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας που μας στήριξε σε όλη αυτήν την πορεία".

------------------------------------------------------------

Οι 25.000 θεατές που βρέθηκαν στην Τούμπα, προσπάθησαν με όπλο τη φωνή τους να σπρώξουν την ομάδα, δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα, αλλά αυτό δεν αποδείχτηκε αρκετό...

Δείτε videos από την κερκίδα...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4