Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Φεβρουαρίου 2017

Με λυτρωτή τον Γιάννη Ψαρρά στο 87' (1986)

Σαν σήμερα στις 9/2/1986, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σαν γηπεδούχος στην Κατερίνη - λόγω τιμωρίας της Τούμπας- τον Εθνικό, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1985-1986...

Ο πρωταθλητής της περιόδου 1984-1985 ΠΑΟΚ, με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο, την επόμενη σεζόν πήγαινε από το κακό στο χειρότερο!

H ομάδα γνώρισε ανέλπιστες ήττες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, πραγματοποιώντας κυριολεκτικά απαράδεκτες εμφανίσεις, οι οποίες δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση το νικηφόρο πέρασμά της από τα ίδια γήπεδα λίγους μήνες νωρίτερα, εμφανίσεις που μας χάρισαν το τελευταίο πρωτάθλημα της ιστορία μας!

Σαν σήμερα πάντως στις 9/2/1986 υποδέχτηκε σαν γηπεδούχος στην Κατερίνη - λόγω τιμωρίας της Τούμπας- τον Εθνικό και θυμήθηκε τον καλό της εαυτό, έχοντας τη δυναμική συμπαράσταση 6.000 οπαδών που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του γηπέδου της πρωτεύουσας της Πιερίας!

Ο αγώνας έγινε σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες του Σκότσικ αν και έκαναν το καλύτερο ίσως παιχνίδι τους σε εκείνη τη σεζόν, να παίρνουν μια αγχωτική νίκη με το φτωχό 2-1!

Ο Αυστριακός τεχνικός παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 5 χαφ και 2 επιθετικούς (Κωστίκο - Βασιλάκο), που διέλυσαν την άμυνα του Εθνικού, ο οποίος γλίτωσε τη συντριβή και ο τεχνικός του Ρίτσαρντ Μπάρκερ στις δηλώσεις του μετά το ματς αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως αυτός ο ΠΑΟΚ δεν παίζεται.

Μόλις στο 1' ο Βασιλάκος μπήκε ταχύτατα στην περιοχή, πέρασε τον Κάραλιτς και έδωσε έτοιμο γκολ στον Κωστίκο ο οποίος από πολύ κοντά άνοιξε το σκορ, αποβάλλοντας από τον κόσμο και τους συμπαίκτες του το άγχος, με το καλημέρα!

Ο Βασιλάκος ήταν μοιραίος του Δικεφάλου σε εκείνο το ματς, αφού στο 31', 39', 45' έχασε μοναδικές ευκαιρίες για να χριστεί σκόρερ. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έλεγχε τον ρυθμό της αναμέτρησης αν και εμφάνισε σημάδια κόπωσης και στο 83' ο Εθνικός ισοφάρισε με ένα γκολ κυριολεκτικά από το πουθενά. Η μπάλα κόλλησε μέσα στην περιοχή μας (λόγω της λάσπης) και ο Τσούξτος που είχε μπει στο ματς λίγο νωρίτερα, τη βρήκε μπροστά του την έστειλε στα δίχτυα του Τερζή!

Ο ΠΑΟΚ δεν το έβαλε κάτω, αντέδρασε άμεσα και στο 87' πέτυχε το 2-1 με φοβερή κεφαλιά του Γιάννη Ψαρρά, μετά από φάουλ που εκτελέστηκε με σέντρα από τον Βασιλάκο, την ώρα που ο κόσμος ξεσπούσε στις εξέδρες, βλέποντας την ομάδα να παίρνει αυτό που της άξιζε στο συγκεκριμένο ματς. 

Από τον αγνώριστο (προς τη θετική πλευρά) ΠΑΟΚ, ξεχώρισαν οι Λιάκος, Πίττας, Ψαρράς, Σίγγας και από τον Εθνικό ο τερματοφύλακάς του Κάραλιτς.

Δηλώσεις Σκότσικ: "Κερδίσαμε δίκαια. Το σκορ ήταν μικρό γιατί επηρεαστήκαμε από το γήπεδο. Πιστεύω ότι αυτή η νίκη θα είναι η αφετηρία για τη συγκομιδή ορισμένων βαθμών που θα μας απαλλάξουν από το άγχος".
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Πίττας (84' Καρασαββίδης), Λιάκος, Ψαρράς, Σίγγας, Βασιλάκος, Κωστίκος.

Εθνικός: Κάραλιτς, Κατσικογιάννης Π., Βαμβακούσης (79' Τσούξτος), Καμπόλης, Γεωργάρας, Κοττίδης (60' Κωνσταντινίδης), Παπαδόπουλος, Πεππές, Δημητρόπουλος, Πηγαδίτης, Ιλούγκα.
* Τη σεζόν 1985-1986 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 10η θέση (!!!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια).

* Στην αρχική photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1985-1986. Είναι η ομάδα που παρατάχτηκε στο στάδιο Μπεντεγκότι, στο ματς με τη Βερόνα...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4