Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Ιανουαρίου 2017

Απλήρωτος, αλλά ... επτάσφαιρος! (2001)

Σαν σήμερα στις 28/1/2001, ο ΠΑΟΚ σημείωσε μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες της ιστορίας του, με θύμα την Καλαμάτα, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2000-2001...

Ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του και παρουσία 7.000 θεατών (5.786 τα εισιτήρια) ήταν καταιγιστικός και έφτασε σε μια εντυπωσιακή επικράτηση με 7-1, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της μεγαλύτερης εντός έδρας νίκης της περιόδου 1974-1975, όταν κέρδισε με το ίδιο σκορ την Καστοριά. 
Εκείνες οι μέρες του 2001, ήταν μια εποχή που η Τούμπα ήταν πυρ και μανία με τον τότε μεγαλομέτοχο της ομάδας, Γιώργο Μπατατούδη (απών από την αναμέτρηση, την ώρα που από την "4" ακούστηκε το: Εκεί, εκεί να πάει φυλακή!), ενώ τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος του παιχνιδιού αποθεώθηκαν ο Μπάγεβιτς και οι παίκτες του!

Την αποθέωση όμως γνώρισε και ένας παίκτης της Καλαμάτας, που φόρεσε τα προηγούμενα χρόνια τη φανέλα του ΠΑΟΚ! 
 
Ο λόγος για τον Κώστα Φραντζέσκο, ο οποίος όχι μόνο καταχειροκροτήθηκε όταν μπήκε στο 46' στο ματς, αλλά κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου τιμήθηκε για την προσφορά του από τον Σύνδεσμο της Νεάπολης!
Ο ίδιος σε δηλώσεις του είχε αναφέρει: "Αισθάνθηκα σαν το σπίτι μου. Ευχαριστώ τον κόσμο του ΠΑΟΚ για τη στάση του. Με απογείωσαν. Στον ΠΑΟΚ εύχομαι το καλύτερο δυνατόν και στη δική μου ομάδα να πετύχει τους στόχους της". 

Χειροκρότημα υπήρξε και για τον Δημήτρη Καπετανόπουλο, που φόρεσε τα ασπρόμαυρα την περίοδο 1992-1999, καθώς και για τον τεχνικό της Καλαμάτας, Βασίλη Γεωργόπουλο.
Ο Δικέφαλος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και σε ένα τετράλεπτο ουσιαστικά είχε καθαρίσει το ματς! Στο 9' ο Σπάσιτς από πλάγια θέση έγραψε το 1-0, ενώ στο 13' ο Οκκάς μετά από σέντρα του Γεωργιάδη διπλασίασε τα γκολ του ΠΑΟΚ (γκολ - ποίημα). 
Με τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Παντελής Κωνσταντινίδης με δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση σημείωσε το 3-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 62' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φρατζέσκου, για να ακολουθήσουν άλλα τέσσερα τέρματα από τους παίκτες μας, που εκείνη τη μέρα έκαναν το καλύτερο ως τότε παιχνίδι του στη σεζόν! 
Κουλακιώτης στο 66', Ναλιτζής 71' και 73', Εγκωμίτης στις καθυστερήσεις διαμόρφωσαν το τελικό, εντυπωσιακό 7-1, ενώ χάθηκαν και άλλες σημαντικές ευκαιρίες για ακόμη περισσότερα γκολ!
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Βενετίδης (67' Τετράτζε), Κατσιαμπής, Κουλακιώτης, Εγκωμίτης, Καφές, Μπράτιτς, Κωνσταντινίδης (77' Καραδήμος), Γεωργιάδης, Σπάσιτς (57' Ναλιτζής), Οκκάς. Στον πάγκο έμειναν οι Σαμοτούλσκι, Χασιώτης, Φρούσος, Βοσκαρίδης.

Καλαμάτα: Κελπέκης, Γαλανόπουλος, Ολιβέιρα, Καπετανόπουλος, Μπελεβώνης, Σοάρες, Μπεντίλ, Κουτίβας, Τρούπκος (77' Κάππας), Αναστασάκος (46' Φραντζέσκος), Καλαϊτζής (46' Καβάζης).
Δηλώσεις:

Μπάγεβιτς: "Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την εμφάνισή τους και το μεγάλο σκορ. Το αποτέλεσμα νομίζω πως τα λέει όλα. 
 
Η προσοχή μας στρέφεται στο επόμενο παιχνίδι μας για το Κύπελλο με τον Άρη. Όσο πιο γρήγορα ξεχάσουμε το σημερινό παιχνίδι τόσο το καλύτερο για εμάς. Εύχομαι στην Καλαμάτα να πετύχει τους στόχους της".

Κατσιαμπής: "Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας στη σεζόν. Το μεγάλο σκορ δε θα μας εφησυχάσει. Στρέφουμε την προσοχή μας στο επόμενο παιχνίδι".
* Το παρόν στο γήπεδο έδωσε και ένας άγνωστος ως τότε στο ευρύ κοινό ... επιχειρηματίας, στον οποίον προσπαθούσε να πουλήσει μέρος των μετοχών του ο Μπάτμαν. Το όνομά του, Γιώργος Σαχπατζίδης...

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2000-2001, τερμάτισε στην 4η θέση, με 51 βαθμούς (14 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες), τέρματα 66-48, έχοντας στον πάγκο του και στα 30 παιχνίδια τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

* Ο Σέρβος τεχνικός παρέμεινε στην ομάδα και την επόμενη σεζόν (2001-2002), ενώ ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ για 21 ματς και τη σεζόν 1999-2000, μετρώντας συνολικά σε 77 παιχνίδια πρωταθλήματος: 37 νίκες - 22 ισοπαλίες - 18 ήττες.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4