Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Ιανουαρίου 2017

Διέλυσε την Καλλιθέα για το Κύπελλο (2013)

Σαν σήμερα στις 24/1/2013, ο ΠΑΟΚ διέλυσε στην Τούμπα την Καλλιθέα με 6-0, σε παιχνίδι που έγινε για την 4η φάση του κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2012-2013 και πέρασε στους "8" της διοργάνωσης, ανατρέποντας την ήττα με 2-0 στο πρώτο ματς...

O Δικέφαλος που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά το 2-0 του Ελ Πάσο, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και εκμεταλλευόμενος τους αμυντικούς προσανατολισμούς των φιλοξενούμενων, πίεσε την ομάδα της Καλλιθέας από το 1ο λεπτό. 

Παίζοντας τόσο από τις πτέρυγες όσο και από τον άξονα άρχισε να δημιουργεί τη μία ευκαιρία μετά την άλλη δείχνοντας διάθεση να καθαρίσει όσο πιο νωρίς γίνεται. Ο γ.δ. έστησε την ομάδα με δύο αλλαγές σε σχέση με το σχήμα που προβλεπόταν, βάζοντας τους Ιντζίδη και Κωνσταντινίδη στην 11άδα.
Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ μόλις στο 6' με τον Κλάους. Προηγήθηκε σέντρα του Λίνο από τα αριστερά, κεφαλιά πάσα του Λόρενς στον σκόρερ και 1-0 .

Πέρασαν μόλις έξι λεπτά και ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 2-0, με δράστη τον Λάζαρ. Ένα γκολ που προήλθε από σέντρα του Λόρενς και κεφαλιά του Ρουμάνου από κοντά. Και οι δύο παίκτες ήταν από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ.

Ο χορός των γκολ συνεχίστηκε στο 38'. Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι και ταυτόχρονα είδε κόκκινη ο Βιλαρέχο που απέκρουσε με το χέρι στη γραμμή σουτ του Κατσικά. Το πέναλτι το εκτέλεσε εύστοχα ο Λόρενς.
Το ημίχρονο όμως έκρυβε και άλλες συγκινήσεις... Στο 41' και 42' Κλάους και Κατσουράνης ανέβασαν το σκορ στο 5-0 με κεφαλιές και πλέον τα πάντα είχαν τελειώσει, με τον Δικέφαλο να παίρνει νωρίς νωρίς το εισιτήριο για τους «8».

Η επανάληψη αποδείχτηκε τυπική διαδικασία, καθώς η ομάδα κατέβασε ταχύτητα, βρήκε όμως την ευκαιρία να σκοράρει στο 57' και πάλι με τον Αθανασιάδη. Αυτό όμως που θα θυμόμαστε από το δεύτερο ημίχρονο ήταν η στιγμή που πέρασε στο ματς ο Πάμπλο Γκαρσία και γνώρισε μοναδική αποθέωση από τον κόσμο που βρέθηκε στην Τούμπα (περίπου 12.000).
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Λίνο, Κατσικάς, Ιντζίδης, Κάτσε, Κατσουράνης (60' Γκαρσία), Λάζαρ (60' Κίτσιου), Λόρενς (60' Ρομπέρ), Σαλπιγγίδης, Αθαναασιάδης.

Καλλιθέα: Κατσούλης, Χριστοφιλέας, Αρβανίτης, Ατματσίδης (75' Ματσούκας), Καλτσάς (68' Κατσικογιάννης), Μαρουκάκης, Ντακόλ (46' Μουσταφίδης), Βιλαρέχο, Σταύρου, Πίκολο, Φαγιέ

Δηλώσεις Παικτών...

Ο Κοστίν Λαζάρ, ένας από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Καλλιθέα, μίλησε για το παιχνίδι, για τα γκολ και τον στόχο του ΠΑΟΚ στην διοργάνωση.
 
Συγκεκριμένα ανέφερε:
 
"Διορθώσαμε το λάθος του πρώτου αγώνα, είχαμε πάθος και μεγάλο κίνητρο για να πάρουμε την πρόκριση".
 
Για τα έξι γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ: "Δεν άλλαξε κάτι, απλά θέλαμε πάρα πολύ να νικήσουμε. Δεν έχει σημασία το σκορ, αλλά η πρόκριση".
 
Για τη συνέχεια στο θεσμό του Κυπέλλου: "Θέλουμε να προχωρήσουμε ως τον τελικό και να φτάσουμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου".


Ο Πάμπλο Γκαρσία μίλησε για την επανεμφάνισή του μετά απο την πολύμηνη απουσία του και τόνισε πως θα υπερασπίζεται τη φανέλα με το Δικέφαλο μέχρι θανάτου!
Αναλυτικά όσα είπε ο Ουρουγουανός:

Για τα συναισθήματα που του προκάλεσε η επανεμφάνιση του και την αποθέωση που έλαβε απο τον κόσμο, σημείωσε: «Πάντοτε θα έχω πολύ μεγάλη υποχρέωση στον κόσμο για όλο αυτό που γίνεται και πάντοτε θα προσπαθώ να αποδώσω όσο φορά αυτή τη φανέλα. Ένιωσα πως έκανα ντεμπούτο! Θα υπερασπίζομαι τη φανέλα μέχρι το θάνατο. Είμαι πολύ χαρούμενος και για τη μεγάλη νίκη που κάναμε. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να δούμε τι θα γίνει, ο Θεός θα μας πει».

Για το διάστημα της απουσίας του: «Ήταν μία δύσκολη περίοδος, ποτέ δεν είχα περάσει τόσο χρονικό διάστημα εκτός γηπέδων και πολλές φορές έρχεται η σκέψη να τα παρατήσεις».

Για το θεσμό του Κυπέλλου και το στόχο της κατάκτησής του, τόνισε: «Κάθε χρόνο ανοίγουμε το δρόμο για το Κύπελλο και δεν καταφέρνουμε τίποτα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε τον κόσμο μαζί μας και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να προχωρήσουμε περισσότερο στη διοργάνωση».

Για τη φημολογία ότι δεν έπαιζε παρόλο που ήταν έτοιμος, απάντησε: «Είναι πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι κάτι φυσιολογικό το να λείπεις τόσο καιρό. Όταν αισθανθώ ότι είμαι πρόβλημα για την ομάδα, εγώ ο ίδιος θα μαζέψω τα πράγματά μου και θα φύγω. Αν δεν με θέλουν στην ομάδα, δεν έχω πρόβλημα να μου το πουν και εγώ θα φύγω».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4