Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Ιανουαρίου 2017

Με μάτι που γυάλιζε... (2012)

Σαν σήμερα στις 15/1/2012, ο ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι, αντιμετώπισε τον Εργοτέλη στην παγωμένη Τούμπα, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League της περιόδου 2011-2012...

Mε μεγάλα ψυχικά αποθέματα και χάρη σε γκολ των Σαλπιγγίδη και Λίνο (πέναλτι), ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε στην επανάληψη το 0-1 του Εργοτέλη και πήρε το τρίποντο στην παγωμένη Τούμπα.

Ο Μπόλονι ξεκίνησε με Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Έττο - Τσιρίλο - Μπαλάφα - Λίνο στην άμυνα, Φωτάκη - Γκαρσία - Λαζάρ στα χαφ και στην επίθεση τους Σαλπιγγίδη - Αθανασιάδη - Ρομπέρ.

Xωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης ο Δικέφαλος πήρε αυτό που ήθελε, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 32ο λεπτό. Σκόρερ του Εργοτέλη ο Κουτσιανικούλης που εκμεταλλεύτηκε λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Μπαλάφα και πλάσαρε τον Γλύκο, που ευτυχώς δεν βρήκε την μπάλα με τα χέρια μιας και βρισκόταν εκτός περιοχής!
Ο ΠΑΟΚ μέχρι εκείνο το σημείο του παιχνιδιού είχε τον έλεγχο, αλλά δεν έβγαλε τις καθαρές φάσεις που θα ανησυχούσαν ιδιαίτερα τον Πίρσον. Παράλληλα ο Καραγεωργίου είχε στήσει την ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς, έχοντας όμως το νου και στην αντεπίθεση με τους επικίνδυνους Λεάλ και Κουτσιανικούλη.

Αμέσως μετά το 0-1 ο ΠΑΟΚ πίεσε και άγγιξε την ισοφάριση όταν ο Φωτάκης από καλή θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πίρσον. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, κυριάρχησε η νευρικότητα τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις εξέδρες...

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Δικεφάλου μπήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο και κατάφεραν την ανατροπή. Αρχικά στο 56ο λεπτό, ο Σαλπιγγίδης με προβολή μετά από εξαιρετική χαμηλή σέντρα του Ρομπέρ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας. Ο κόσμος άφησε στην άκρη τις αντιπαραθέσεις του πρώτου 45λεπτου και βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα να φτάσει στη νίκη.
Να σημειώσουμε ότι μετά το 1-1 ο ΠΑΟΚ πίεσε για δεύτερο αλλά και ο Εργοτέλης απείλησε σε δυο τρεις περιπτώσεις. Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά και φτάσαμε στο 79ο λεπτό όταν η μπάλα σε σέντρα του Σαλπιγγίδη, χτύπησε στο χέρι του Κυριακίδη και ο Θάνου (μετριότατος) έδωσε το πέναλτι στο 79'. Ο Λίνο το εκτέλεσε (δεν ήταν καλοχτυπημένο), όμως έγραψε το 2-1 φέρνοντας τον ενθουσιασμό στην Τούμπα.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για την ισοφάριση χωρίς να το καταφέρουν με τον Γλύκο να μπλοκάρει στο 89' κοντινό σουτ του Ζαντί. Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη μέρα δεν είχε την καλή κυκλοφορία που μας συνήθισε στα τελευταία παιχνίδια του, και αυτό κυρίως λόγω της μέτριας μέρας στην οποία βρέθηκαν ως προς το δημιουργικό κομμάτι στην οποία βρέθηκαν οι Γκαρσία και Λαζάρ.

Αντίθετα σε καλή μέρα βρέθηκε ο Γιώργος Φωτάκης που πάλεψε πάρα πολύ στη μεσαία γραμμή, όπως και ο μαχητικός Δημήτρης Σαλπιγγίδης.
Oι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετο, Μπαλάφας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λάζαρ (63΄Γιάννου), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης και Ρομπέρ (76΄Σταφυλίδης).

Εργοτέλης: Πίρσον, Γιαλούσης, Χίμπλιγκερ, Σασιασβίλι, Βίσιο, Ολίσε, Μπέτο (85΄Ζαντί), Κυριακίδης, Κουτσιανικούλης (66' Φραγκουλάκης), Λεάλ (77΄Μπούντιμιρ) και Κατσικοκέρης.
Ο Άλβες Λίνο, μετά το τέλος του αγώνα με τον Εργοτέλη, μίλησε για την αντεπίθεση του Δικεφάλου στο 2ο μέρος που έφερε την ανατροπή και το τρίποντο της νίκης, το οποίο χαρακτήρισε πολύ σημαντικό.

Τα όσα δήλωσε ο βραζιλιάνος μπακ :
"Σίγουρα όταν ήμασταν πίσω στο σκορ δυσκολευτήκαμε να πετύχουμε γκολ και να ισοφαρίσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε συγκέντρωση, ήμασταν εκρηκτικοί και έτσι καταφέραμε και πήραμε τους 3 βαθμούς. Στο προηγούμενο παιχνίδι φέραμε ισοπαλία και οι τρεις βαθμοί ήταν πολύ σημαντικοί σήμερα".
Ο Λάσλο Μπόλονι, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα, στάθηκε στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δίνει τρεις αγώνες σε διάστημα επτά ημερών (ενώ η ΑΕΚ έχει 2 μέρες παραπάνω) και τόνισε ότι συμφωνεί με τα πανό της Θύρας 4 για τη διοργανώτρια αρχή, ενώ για το παιχνίδι δεν θέλησε να σχολιάσει και πολλά.

Τα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός το πέρασμα του οποίου από τον πάγκο μας άφησε το στίγμα του:

Πως δικαιολογείτε τα πολλά αβίαστα λάθη που έγιναν σήμερα από την ομάδα; "Δεν συμφωνώ απόλυτα. Κάναμε όντως λάθη, και σίγουρα ένα μεγάλο λάθος. Συμφωνώ ότι το πρώτο μέρος δεν ήταν πολύ επιθετικό από την πλευρά μας. Αυτό είναι λάθος, αλλά στο δεύτερο μέρος νομίζω ότι παίξαμε πολύ καλύτερα, νομίζω ότι στο ημίχρονο ήταν καλό για τους παίκτες κι εμένα να μιλήσουμε για κάποια πράγματα, σχετικά με την επιθετικότητα, την πίεση των Γκαρσία και Λαζαρ, για τις κινήσεις των επιθετικών μας και όλα αυτά μας βοήθησαν στο δεύτερο μέρος. Σίγουρα θα ήθελα να παίζουμε χωρίς καθόλου λάθη, αλλά χαίρομαι που ανατρέψαμε το σκορ κι αυτό σημαίνει ότι η ομάδα έχει χαρακτήρα".

Το καλό διάστημα του ΠΑΟΚ ο αντίπαλος έκανε ευκαιρίες. Σας προβληματίζει η εικόνα της άμυνας; "Κι εκείνοι παίζουν ποδόσφαιρο! Έχουν καλούς παίκτες και προπονητή και είναι καλά στα βαθμολογία. Εκτός αυτού, αν έμπαιναν όλες οι φάσεις γκολ, το σκορ θα έπρεπε να είναι 9-2 για μας".

Πιστεύετε ότι η αμυντική γραμμή ήταν αργή ή είχε κενά στη σύνδεση με τις άλλες γραμμές; "Αυτό που νομίζω είναι κάτι, το τι μπορώ να πω σ εσάς είναι κάτι άλλο! Κάνουμε κάποια καλά και κάποια κακά. Ο Τσιρίλο είναι μια πάνω μια κάτω, για τον Μπαλάφα δεν θα πω, ο Ετο κάνει κάποια σωστά, κάποια όχι, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Για μένα το συμπέρασμα είναι ότι ξεκινήσαμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα αλλά στο πρώτο κομμάτι πήγαμε καλά. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη φάση μας αλλά οι τρεις πόντοι είναι τρεις πόντοι".

Σήμερα είχε παραπάνω τρέξιμο απ ότι περιμέναμε. Μας βοηθάει αυτό; Είναι πρόβλημα λόγω του μεσοβδόμαδου ματς; "Σίγουρα το πλάνο είναι να σκοράρεις νωρίς και μετά να χαλαρώσεις κάποιους παίκτες. Αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε. Επίσης είναι αλήθεια ότι έχουμε μόνο τέσσερις επιθετικούς. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό ότι έχουμε σύντομα ματς. Το ζήτημα είναι το ΓΙΑΤΙ παίξαμε σήμερα. Αυτό είναι το πρόβλημα. Ξέρετε δεν είμαι αρκετά έξυπνος για να δώσω πραγματικά καλές επιστημονικές εξηγήσεις, αλλά άκουσα κάπου (δεν ξέρω αν αληθεύει) ότι για να αποβάλεις το γαλακτικό οξύ απ τους μύες, χρειάζεσαι 48 ώρες, έτσι μου είπαν κάποιοι πιο έξυπνοι από εμένα.

Έχουμε ίσα ίσα 48 ώρες για το επόμενο ματς . Άρα δεν έχω αρκετό κουράγιο για να ρωτήσω γιατί έχουμε μόνο τόσο λίγες ώρες. Φοβάμαι να ρωτήσω. Οι μυϊκοί τραυματισμοί, το πιάσιμο κλπ χρειάζονται μίνιμουμ τρεις μέρες. Οι ίδιοι άνθρωποι μου το είπαν. Και κάνω την ερώτηση, γιατί δεν έχω τόσο χρόνο; Κι όταν αναρωτιέμαι, η απάντηση που δίνω είναι ότι είμαι χαζός μάλλον, και πρέπει να ρωτήσω κάποιον άλλο. Σε κανέναν δεν αρέσει η κριτική, αλλά, νομίζω ότι η Λίγκα θα πρέπει να απαντήσει. Ή η διοίκηση. Ή η τηλεόραση; Η Νόβα; Μας βάζουν να παίξουμε και δεν θέλουν να αλλάξουν το πρόγραμμα; Δεν ξέρω ποιος το κανόνισε αλλά καταλαβαίνω ότι γι’ αυτές τις επιχειρήσεις θεάματος, αν η Θύρα 4 αναρτά κάποια μηνύματα γι αυτούς, συμφωνώ. Γιατί;

Γιατί δεν έχει γίνει μια φορά! Αλλά και μετά το κύπελλο έχουμε κ άλλο ματς! Και Σάββατο για να πάμε εκκλησία τη Κυριακή! Άντε γαμ...τε! Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να παίξουμε σωστά! Ξέρω ότι το κόκκινο είναι ένα δυνατό χρώμα, καυτό. Το κίτρινο είναι το χρώμα του πλούτου στη χώρα μου. Το πράσινο εκφράζει τη φύση κλπ Γιατί δεν λεν τίποτα για το μαύρο; Καταλαβαίνω γιατί, ακόμα και στην Ελλάδα δεν μας αρέσει το μαύρο.

Έκανα ένα λάθος, σας είπα ότι καταλαβαίνω κάποια πράγματα, η αλήθεια είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να καταλάβω και να δουλέψω σε αυτές τις συνθήκες.. Όταν υπάρχουν πολλά τέτοια πράματα που δεν αναδεικνύουν το fair play και τόσες συμπτώσεις επαναλαμβάνονται, δεν μπορώ να μιλήσω για fair play, πρέπει να πω πολύ απλά ότι δεν είναι δίκαιο. Είναι το συναίσθημα που έχω και είναι αρκετό για σήμερα. Ο επόμενος γύρος μετά το ματς κυπέλλου".

Ο Σωτήρης Μπαλάφας μετά τη λήξη της αναμέτρησης, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε τόσο στο δικό του λάθος με το οποίο ο Εργοτέλης προηγήθηκε, αλλά και στην προσπάθεια της ομάδας να ανατρέψει το σε βάρος της σκορ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου για το ότι καταφέραμε να γυρίσουμε το σε βάρος μας αποτέλεσμα και να φτάσουμε στην νίκη. Ο Εργοτέλης βρέθηκε μπροστά στο σκορ από ένα δικό μου λάθος. Ήταν ένα προσωπικό λάθος, για το οποίο ευθύνομαι, και είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε να ανατρέψουμε το σε βάρος μας 1-0 και να πάρουμε το τρίποντο απέναντι σε μία ομάδα, η οποία ειδικά όταν βρέθηκε να μας κερδίζει είχε αποβάλλει όλο το άγχος και έπαιζε ελεύθερα. Αυτό το γεγονός έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για εμάς στη συνέχεια".

Όσο για το τι άλλαξε στο ημίχρονο, ανέφερε: "Όταν κατεβήκαμε στα αποδυτήρια ο προπονητής μας ζήτησε να βγούμε με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και αγωνιστικότητα στο δεύτερο ημίχρονο, στοιχεία τα οποία είχαμε για αυτό και μπορέσαμε και φτάσαμε στην νίκη".

Κλείνοντας τις δηλώσεις του μίλησε για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: "Τα ίδια αυτά στοιχεία που προανέφερα θα πρέπει να έχουμε και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, αν θέλουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο του κυπέλλου. Το ίδιο όμως πρέπει να κάνουμε και στα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος για να συνεχίσουμε να παίρνουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε για να βρεθούμε ακόμα ψηλότερα στη βαθμολογία".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4